Prijzenwinnende nieuwsshow CQC naar Veronica met Beau van Erven Dorens

Veronica komt vanaf eind augustus met een wekelijkse nieuwsshow: CQC, dat staat voor Caiga Quien Caiga. Het programma komt oorspronkelijk uit Argentinië en is in veel landen al met succes te zien. De Nederlandse variant is met Beau van Erven Dorens, meldt Mediacourant. Ik gok dat ook Johnny de Mol zich aansluit bij CQC, dat zich qua sfeer en werkwijze misschien het beste laat vergelijken met De Jakhalzen.

CQC is een wekelijkse nieuwsshow waarin Beau samen met twee medepresentatoren het laatste nieuws doorneemt, waarbij hij zichzelf en anderen niet spaart. De drie mannen in de studio worden bijgestaan door speciale CQC-reporters die opduiken langs rode lopers, bij persconferenties en op grote evenementen.

Gekleed in een zwart maatpak en met bijbehorende zonnebril zullen Beau en zijn twee medepresentatoren iedere vrijdagavond om 21.30 uur te zien zijn op Veronica. De brutale CQC-reporters gaan daarbij in razendsnel gemonteerde nieuwsitems op zoek naar het verhaal achter het nieuws.

De reporters confronteren vele prominente figuren onder andere met eerder gedane uitspraken, met wetten van eigen hand of met hun dubbele moraal. Hun grappige vragen moeten volgens SBS onthullende reportages en ook nieuws opleveren.

CQC wordt geproduceerd door Eyeworks, die het format verwierf bij één van de vele overnames die het heeft gedaan.

Veronica probeerde al eens eerder actualiteit op de vrijdagavond te plaatsen, toen in samenwerking met Geenstijl. Dat leverde geen heel hoge kijkcijfers op. Het blijkt moeilijk om een (satirische) actualiteitenrubriek gericht op de jongere doelgroep te laten slagen. Wie weet lukt het met CQC.

Zie ook:
- Transfer: RTL verliest Beau van Erven Dorens aan SBS 6
- Veronica legt Johnny exclusief vast, samenwerking KRO van de baan

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Prijzenwinnende nieuwsshow CQC naar Veronica met Beau van Erven Dorens

  1. Brian

    De drie mannen zijn Beau, Lange Frans en Johnny. Dit is het reportageprogramma waar Beau het eerder over had dat hij zou gaan maken.

      /   Reply  / 
    1. Mart

      Dat is inderdaad een optie maar er is/wordt ook gesproken met peter r. de vries en dan zou lange frans buiten de boot vallen.

        /   Reply  / 
  2. Sandra

    Ik hoop voor Beau het een succus wordt, maar Veronica lijkt me geen slimme zet om het uit te zenden.

      /   Reply  / 
  3. Timon

    Waarom niet SBS6 ?

      /   Reply  / 
  4. Pingback: Beau van Erven Dorens meteen druk baasje voor SBS | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>