Move Like Michael Jackson begint op SBS 6

Daar gaan we dan: Move Like Michael Jackson. Het tweede deel uit de tv-oorlog met RTL 4. Die zender kwam in januari en februari al met My Name Is Michael, dat overigens met wekelijks zo’n 1,2 miljoen kijkers een succes genoemd mag worden. Move Like Michael Jackson werd echter hartje winter uitgezonden, als zenders doorgaans een beetje de hand op de knip houden – net zoals adverteerders. Wat gaat Move Like Michael Jackson aanrichten nu het voorjaarsseizoen in volle sterkte losbarst?
SBS 6 moet het opnemen tegen de bewezen succesformule Ik Hou van Holland, het nieuwe programma van Paul de Leeuw en de nieuwe dramaserie De Troon op Nederland 2. Elk zouden ze zomaar goed kunnen zijn voor minstens 1 miljoen kijkers.

SBS 6 gaat vanavond op zoek naar een Nederlandse of Belgische danser die kan tippen aan Michael Jackson. Gerard Joling presenteert samen met Veronique de Cock, in de jury zit Jermaine Jackson. Michaels vaste choreograaf Lavelle Smith jr, Popstars-jurylid Maurice Wijnen, de Vlaamse styliste Lien Degol en de wereldberoemde casting director Mark Summers helpen Jermaine bij deze unieke zoektocht. Summers was betrokken bij Michaels Europese This is it-tour en werkte samen met grote namen als Madonna, 50 Cent, Justin Timberlake en vele anderen. De juryleden bepalen welke kandidaten de audities overleven en wie er aan het eindoordeel van Jermaine wordt blootgesteld. Ook de Nederlandse This is it-danser Timor Steffens zal in het programma een speciale rol vervullen, waarbij valt te denken aan het coachen van de kandidaten..

Move Like Michael Jackson heeft zich volgens SBS 6 bewezen als een geslaagd internationaal format. Bij de BBC gooide de show eind 2009 hoge ogen. Move Like Michael Jackson wordt gesponsord door Remia, opdat we de sausjes er lekker afdansen op de muziek van Michael.

En de kijkcijfers voor Move Like Michael Jackson? Ik gok op zo’n 900 duizend voor de eerste aflevering. Wie biedt meer/minder?

Move Like Michael Jackson, 20.00 uur, SBS 6

Zie ook:
- Plaagstootje RTL Boulevard in tv-oorlog Michael Jackson
- SBS telt af naar Move Like Michael Jackson
- Internationale jury bij SBS-show Move Like Michael Jackson
- SBS pas in maart met Michael Jackson-show
- Voorspelling: Dit gebeurt er in 2010 in Hilversum

18 Reacties // Reageer

18 thoughts on “Move Like Michael Jackson begint op SBS 6

  1. Lita

    Hahah! Je titel!!

      /   Reply  / 
    1. Herman Roggeveen Auteur

      Dat was echt niet bewust. Met schaamrood op de kaken net gewijzigd

        /   Reply  / 
      1. Marco

        Ben nu toch wel nieuwsgierig geworden wat er eerst stond ;o)

          /   Reply  / 
        1. michael

          Ik ook!!

            /   Reply  / 
          1. Herman Roggeveen Auteur

            Je kunt het nog herleiden uit de url van dit bericht

              /  
  2. Kira

    Ik bied niks, niemand kijkt naar deze onzin….

      /   Reply  / 
  3. michael

    Ik zet in op 950.000 en dan ben ik optimistisch. Paul en linda zullen ongeveer hetzelfde aantal halen, 1,4 miljoen. Waarbij Paul net iets meer kijkers dan Linda heeft.

      /   Reply  / 
  4. m

    Ik denk hooguit 700.000 kijkers .

      /   Reply  / 
  5. Den

    Misschien toch 1 miljoen voor de eerste aflevering en daarna zal het toch gaan afzakken.. Grote concurrentie en een beetje mosterd na de maaltijd!!

      /   Reply  / 
  6. Laatbloeier

    Ik bied een miljoen, maar besef dat het optimistisch is.

      /   Reply  / 
  7. Zo

    500.000

      /   Reply  / 
  8. darinka

    Ik denk zelfs dat ie meer zal worden dan 1 miljoen,ik zal het ook zeker naar kijken linda of paul zijn niet mijn favoriten of als het niks anders op de tv is…
    MOVE LIKE MICHAEL JACKSON is voor mij alles waar ik me vanavond op vergeug en zal lekker naar kijken…Het komt veel mooie muziek die MJ heeft ooit gemaakt en ik zal het niet willen missen…MICHAEL is voor mij het beste van de hele wereld dus love him xxxx

      /   Reply  / 
  9. MvdM

    Jermaine zong eens over Michael : Reconstructed
    Been abducted
    Don’t know who you are…
    Once you were made
    You changed your shade
    Was your color wrong?
    Could not turn back
    It’s a known fact
    You were too far gone

      /   Reply  / 
    1. Laatbloeier

      Ja, van je familie moet je het maar hebben! Ik heb dit nummer al eens op YouTube gezien en vroeg me af of Jermaine in die tijd jaloers op het succes van Michael was. Of dat hij uit een soort bezorgdheid zich afvroeg waar Michael mee bezig was. Maar dit nummer siert hem niet, vind ik. Vooral nu hij tegenwoordig aan alle kanten Michael’s lof loopt te verkondigen.

        /   Reply  / 
  10. Mar

    Superleuk programma!!!!
    Echt tien keer mooier dan My Name Is Michael!

      /   Reply  / 
  11. Sicnezz McMaggoT

    Heb het programma halverwege uitgezet, wat een rip off van so you think you can dance, ik dacht ook dat je moest dansen als michael jackson, maar de jury wil alles behalve dat zien. waarom noem je het programma zo??? ik schat dat de eerste aflevering wel rond de miljoen kijkers komt, maar hierna zakt het af.

    PS: en ben geen fanboy van mynameismichael, maar die vond ik toch echt stukken beter. en daar kan jermaine niks aan veranderen.

      /   Reply  / 
  12. Sicnezz McMaggoT

    Trouwens zag net de kijk cijfers
    607.000 voor move like michael jackson…
    ik zeg niks

      /   Reply  / 
  13. Laatbloeier

    Vond het ook een ietwat teleurstellend programma, niet zozeer vanwege de presentatie en het format, maar meer vanwege de keiharde jurering. Vooral die Mark Summers, wat een bikkel zeg! Als iemand niet kan dansen, kun je dat gewoon zeggen. Gebeurde ook bij sommigen, maar opmerkingen als: Voor jou zou ik nog niet 1 euro betalen, of: Jij mag nog niet eens op een parkeerplaats dansen, sorry hoor! Beneden peil; wat verbeeldt die man zich wel? Zelfs Kwalbert Verlinde deed dat beter in ‘My name is Michael’.

    Wel voldoende verrassend danstalent waar ik van heb genoten. Echter, pas de laatste weken werd goed duidelijk waar het bij deze show om ging: geen Michael Jackson-imitatie maar Michael Jackson-moves met een eigen stijl. Zo is het in november jl. niet aangekondigd en waarom dansers door de auditierondes laten die toch teveel MJ imiteren? Komt over als een geval van slechte communicatie.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>