The Joker is de derde Nieuwe Uri Geller

Wat eigenlijk al vanaf de eerste liveshow duidelijk was, is vanavond bewaarheid: The Joker heeft de derde serie van De Nieuwe Uri Geller gewonnen. Hij was de huizenhoge publieksfavoriet, overleefde week na week moeiteloos en ontving vanavond de meeste stemmen. Met een mengeling van trucage, illusionisme, mentalisme en vooral een steengoeie act won The Joker, aka Andrew Melia.

In zijn slotact kampte The Joker met een gespleten persoonlijkheid: de groenharige griezel die menig BN’er de afgelopen weken de stuipen op het lijf joeg en die van Andrew Melia, de mens die zogenaamd vanwege een trauma jaren terug is weggestopt. Maar Andrew – die overigens ook auditie deed voor De Nieuwe Uri Geller maar de liveshows niet haalde – overwon deze laatste act. En daarmee is The Joker weggestopt in het onderbewustzijn van deze Nieuwe Uri Geller.

Aan de hand van een oud YouTube-filmpje van Andrew Melia was al vrij snel duidelijk hoe de vork in de steel zat. SBS probeerde de kijker nog op een zijspoor te brengen met de dubbele auditie, maar daar prikte de kijker niet doorheen.

Het derde seizoen was – ondanks alle spraakmakende acts (zoals ook She-Mask) geen kijkcijferknaller. Volgens mij door de matige auditieshows en toch ook de presentatie van Beau van Erven Dorens. Die had er duidelijk niet altijd evenveel zin in en het kon hem volgens mij geregeld aan zijn reet roesten wat voor trucage er zoal werd uitgehaald. Los daarvan: wie alle liveshows zag (ook van vorige seizoenen) komt wel heel veel trucs op herhaling tegen, hooguit in een ander jasje gegoten maar volgens hetzelfde principe. Desalniettemin waren de liveshows wel spraakmakend en mooi gemaakt.

Ik denk dat we De Nieuwe Uri Geller voorlopig niet terugzien op SBS 6.

Zie ook:
- Illusioniste Sittah ging schuil achter She-Mask
- Ontmaskeringen en spektakel in finale De Nieuwe Uri Geller
- Finale De Nieuwe Uri Geller met 5 acts; Rosan & Francis exit
- De Nieuwe Uri Geller: Diskwalificatie Niek, exit Fernando
- De Nieuwe Uri Geller: Doet She-Mask vanavond masker af?
- She-Mask maakt opwachting in De Nieuwe Uri Geller
- De Nieuwe Uri Geller 2010: The Joker en de magneetvrouw
- De Nieuwe Uri Geller: Is Andrew Melia The Joker?

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “The Joker is de derde Nieuwe Uri Geller

  1. Pingback: De Nieuwe Uri Geller: Is Andrew Melia The Joker? | Zappen

  2. LUUK

    dat denk ik niet. het komt niet terug dat denk ik wel maar dat licht niet aan beau of aan de matige audities, ik denk dat het er aan licht dat, het te nep overkomt.en te veel uitgemolken is. we hebben het programma al 3 seisoenen gezien het nederlandse volk is er nu wel klaar mee.

      /   Reply  / 
    1. niek

      het is gewoon welleuk maar naar drie keer elk jaar word het egt saai, alle stunts zijn het zelfde

        /   Reply  / 
  3. Michael

    was dit vanavond ?? Zo zie je maar weer dat niet echt “Heel Nederland in de ban” was. Wat een slecht en uitgemolken programma is dit zeg. Al vanaf het begin was al duidelijk dat Sitah de she-mask was…en dan het nog zo kunnen uitmelken…echt typisch SBS6. Wanneer zien ze nou eens in dat ze slecht zijn in “groot amusument” televisie !! Als je zo vaak zegt “Heel Nederland is in de ban”, “Vanavond de spectulaire ontknoping”, “Heel Nederland praat erover” dan ga je er op een gegeven moment echt in je eigen leugens geloven. Echt in en in triest.
    Lang leve RTL4

      /   Reply  / 
  4. Marco

    En met al dat geleuter over “mentalisten” heb ik het inmiddels ook wel gehad. Vroeger heetten die mensen gewoon goochelaars.

      /   Reply  / 
  5. helena

    Ik wist niet dat hier reacties weg werden gehaald?? Zag gisteren de link naar een stuk op paranormaal.blog??? Ik heb daar alles gevolgd van Uri en niet hier kwam dit per toeval tegen gisteren, valt me tegen hoor bah

      /   Reply  / 
    1. Roos

      Ik keek ook altijd op het paranormaalblog naar de voorspellingen, wie de winnaar werd bij Uri, maar ook bij X-Factor enzo.
      Ook ik vind het maar vreemd dat het nu hier staat, vorige week stond het nog op het paranormaalblog, lekker verwarrend allemaal!!
      :(

        /   Reply  / 
  6. me

    Ik denk dat dit niet aan de kwaliteit van het programma ligt, maar aan het feit dat het op dezelfde tijd werd uitgezonden als X-Factor. Nogal zonde.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>