Kijktip: Integer gemaakt Paranormale Kinderen op SBS 6

Vanavond staat de derde aflevering van Paranormale Kinderen op het programma bij SBS 6. Het tv-programma met Liesbeth van Dijk (bekend van Het Zesde Zintuig bij de KRO) is meerdere malen uitgesteld en dat deed me vrezen dat er niet veel soeps van terecht zou komen. Gelukkig is die vrees ongegrond. Het programma is bovenal integer gemaakt, de resultaten vaak verbazingwekkend.

Het format in een notendop: Liesbeth helpt kinderen met paranormale gaven. Dat kan betekenen dat ze bevestigt wat het kind en ouders al een tijdje vermoeden, maar ook het ontwikkelen van het zesde zintuig komt voor. Om dingen beter aan te kunnen voelen en vooral om het ook te kunnen afsluiten. Want het is niet fijn als er te pas en te onpas gegevens tot je komen die je misschien helemaal niet wilt weten.

Overduidelijk is er geen freakshow van gemaakt, waarin de kijker thuis zich kan vergapen aan rare kinderen. Beslist niet. Eén doel van Paranormale Kinderen was om het onderwerp uit de taboesfeer te halen en te werken aan acceptatie. Met de zuivere aanpak van Van Dijk komt dat doel goed naar voren. En ze boekt resultaten, vooral doordat ze precies weet wat deze kinderen doormaken.

Je moet natuurlijk wel een beetje openstaan voor deze zaken. Doe je dat, dan is Paranormale Kinderen een mooi programma om naar te kijken. Ik denk dat andere (grote) zenders deze titel graag hadden geprogrammeerd.

Paranormale Kinderen, 20.30 uur, SBS 6

Zie ook:
- Liesbeth van Dijk helpt Paranormale Kinderen bij SBS 6
- SBS haalt paranormaal programma Liesbeth van Dijk binnen
- Liesbeth (Het Zesde Zintuig) met paranormale tv-show voor kinderen

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Kijktip: Integer gemaakt Paranormale Kinderen op SBS 6

  1. MIchael

    Persoonlijk heb ik niet veel met SBS6 maar dit programma is idd mooi gemaakt

      /   Reply  / 
  2. Beau

    Ik vind dat je nu niet geheel geloofwaardig overkomt Herman

      /   Reply  / 
  3. Hoek86

    Integer gemaakt programma? Let dan vanavond alsjeblieft eens op hoe deze grote volwassen vrouw de kinderen continu woorden in de mond legt. Ik zie nu dit, zie jij dat ook? Hij/zij vertelt me nu dat, zegt hij/zij jou dat ook?

      /   Reply  / 
  4. Den

    Sbs heeft mij ook blij verrast met dit programma en Liesbeth is goed op haar plek.

      /   Reply  / 
  5. miekevandelden

    Jammer dat de wetenschap zo afgaat. Zo doe je -de- wetenschap te kort.Het is nooit of-of maar en -en.
    Geloof nou maar dat er kinderen zijn met een sterk ontwikkeld zesde zintuig en begrijp ook dat er in deze maatschappij steeds meer geboren worden.
    Doe er maar eens wetenschappelijk onderzoek op.
    sterkte Mieke

      /   Reply  / 
  6. luciano compri

    Geachte Mevrouw van Dijk,
    Ik heb U in het programma DWDD gezien en schrok. In het gesprek met een wetenschapsfilosoof bleek dat U beiden geen aansluiting kon vinden bij de ander. U niet omdat U niet bekend bent met de beperkingen van het wetenschappelijk onderzoek. De ander niet omdat hij zo overtuigd was van zijn gelijk dat hij U en Uw benadering alleen maar met een kritische bijna paranoide U was niet opgewassen tegen zijn op zich logische woordenstroom. U nam zelfs op het eind zijn opmerking over waandenkbeelden over. U bevond zich steeds in de verdediging. Op die manier kwam U nauwelijks uit de verf en bepaalde hij het kader. Het wordt tijd dat de wetenschappelijke methode eens aan de orde wordt gesteld; de beperkingen ervan: immers wat de wetenschapper niet dubbelblind bewezen kan achten, wordt geacht niet te bestaan en verdiend alleen maar kritiek. Aan de andere kant is het deel dat de wetenschap met haar methode en haar meetinstrumenten kan meten dus weten zeer beperkt. Enige bescheidenheid zou de wetenschapper sieren. In plaats daarvan zie je de arrongantie van de onwetendheid, van het domme ego dat er trots op is nee te kunnen zeggen tegen iets dat zgn niet bestaat of kan bestaan. Ik zag tegenover U een man die steeds meer begon te glimmen omdat hij het gevoel had de winst en zijn gelijk te kunnen halen. En weerwoord kreeg hij maar dat verdiende deze kortzichtige wetenschapper wel.
    In deze wereld van wetenschappelijk scherpgetande mannetjes met dikke ego’s bent u een kwetsbare en welkome prooi.Laat dat niet meer gebeuren. Verdiep U een beetje in die ander en zijn beperkingen en relativeer hem. Waar U voor staat is te mooi om op deze en gebruikelijke wijze, voorzover het de houding van de wetenschap tegenover de alternatieve wereld betreft,onderuit te laten halen.
    Verder heel veel succes gewenst.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>