SBS 6 komt weer met Je Echte Leeftijd

Driemaal is scheepsrecht? Opnieuw wordt een poging gedaan om Je Echte Leeftijd tot een kijkcijfersucces te maken. SBS 6 komt vanaf mei met het programma. In 2006 maakte de zender ook al een seizoen, toen met dieetgoeroe Sonja Bakker als coach. Daarvoor was het programma bij RTL 4 te zien met Sylvana Simons. Nu heeft Eyeworks dus weer een reeks afleveringen weten te verkopen aan SBS 6.

In het programma wordt gemeten hoe oud iemand echt is. Niet de leeftijd zoals te zien op het paspoort, maar een indicator van hoe oud je lichaam is afhankelijk van hoe je het hebt verzorgd. Wie een gezond eetpatroon heeft en veel sport is mogelijk jonger dan zijn werkelijke leeftijd, wie rookt en overgewicht heeft kan veel ouder uitvallen. Kijkers thuis konden de test zelf ook online afnemen. In het programma worden mensen vervolgens gecoacht om ‘de echte leeftijd’ naar beneden te brengen.

Eyeworks kreeg het format in handen toen het vorig jaar producent Advance overnam. Je Echte Leeftijd was het enige klinkende format in de portefeuille van Advance. Nieuw is dit keer dat gezinnen worden geconfronteerd met de gevolgen van hun ongezonde levensstijl. Onder begeleiding van een team professionals (een internist, een personal trainer en een diëtist) ondergaan de gezinnen een lifestyle verandering die de levensduur aanzienlijk zal verlengen en die de kwaliteit van het leven zal verbeteren.

SBS 6 komt overigens vanaf volgende week eerst met een nieuw seizoen van De Afvallers XXL, waarin zwaarlijvige gezinnen de strijd tegen de kilo’s aangaan in competitieverband met andere gezinnen.

Zie ook:
- Eyeworks koopt Advance, Italiaanse joint venture Talpa
- Je Echte Leeftijd controversiëler dan ooit
- Dieetgoeroe moet Je Echte Leeftijd redden
- SBS kaapt leeftijdonthuller bij RTL weg

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “SBS 6 komt weer met Je Echte Leeftijd

  1. Tim20 MJ

    leuke klus voor Ellemieke. Snap niet dat die meid alleen maar voor een green-screen mag staan en wat huisjes mag verkopen.

      /   Reply  / 
    1. Martijn

      Nou, dat lijkt me niet zo lastig. Menig lokale omroep presentatrice bakt er meer van dan Ellemieke.

        /   Reply  / 
    2. Nick

      Heel simpel: Ellemieke is een non-talent!

        /   Reply  / 
  2. NDK

    Haha @ Martijn

    Sonja Bakker deed het wel leuk :)

      /   Reply  / 
  3. Firedragon

    SHOW ME THE MONEY HINTS ANTWOORDEN:

    Gouden ticket hints antwoorden:

    1. (B)atavia (VOC schip)
    2. (M)uiderslot (kasteel)
    3. (B)eeld en Geluid (Beeld en Geluid)
    4. (B)rielle (Brielle)
    5. (.)…….
    6. (.)…….

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>