Kijkcijfers vrijdag: Magere score eerste liveshow X Factor

De liveshows van X Factor zijn zeer matig uit de startblokken gekomen. Naar de eerste uitzending vanuit Studio 22 keken 1,4 miljoen mensen. In de vier seizoenen van X Factor Nederland wist een liveshow slechts twee keer eerder lagere scores te halen. De uitslagshow bereikte met 753 duizend kijkers zelfs een all-time low, hier keken anders altijd (veel) meer dan een miljoen mensen naar. X Factor staat wel op de tweede plaats in de dagelijkse top 25 van Stichting Kijkonderzoek, alleen het NOS Journaal trok meer kijkers.

De concurrentie hield zijn scores ondertussen behoorlijk op peil. Naar de halve finale van Sterren Dansen op het IJS keken 1,2 miljoen mensen. De Belgische politieserie Flikken trok 1,1 miljoen kijkers op Nederland 1. Van Duin op z’n Best haalde eenzelfde score. De eerste aflevering van Kanniewaarzijn trok op de latere avond 849 duizend kijkers.

Op Nederland 3 dook De Wereld Draait Door onder het miljoen, Matthijs van Nieuwkerk trok gisteren 985 duizend kijkers. De eerste aflevering van Heilig Gras wist daarna slechts 279 duizend kijkers te maken – en werd dik ingemaakt door Voetbal International, waar 541 duizend mensen naar keken, bijna het dubbele. Dr. Ellen zorgde voor een kijkcijferdieptepunt in de avond met 128 duizend kijkers. Ook de Madiwodovrijdagshow bakte er niet veel van met 231 duizend kijkers.

Zie ook:
- Jesse weg na eerste liveshow X Factor 2011
- Kijkcijfers zondag: Miljoenenjacht stoort Undercover in NL
- Kijkcijfers zaterdag: Weer minder kijkers voor The Sing-Off
- Kijkcijfers vrijdag: 1,5 miljoen kijkers laatste X Campus

22 Reacties // Reageer

22 thoughts on “Kijkcijfers vrijdag: Magere score eerste liveshow X Factor

  1. gk

    Talentenjacht moeheid misschien ???
    Ook wel genoemd , creatieve armoede.
    Zelfde soort weinig afwijkende programma op zelfde tijdstip zodat de kijkers onderhand niet meer weten waar naar ze kijken.
    Popstars of was het idols of nee toch xfactor , het maakt niet meer uit alles is hetzelfde met zich zelf sterk overschattende deelnemers en overdreven jury leden die hun kunstje doen wat dan ook onderhand erg genant over komt.

      /   Reply  / 
  2. B.K.

    Het is inderdaad niet heel hoog, maar om nou te roepen dat het zeer mager is? De score ligt gewoon rond de scores van afgelopen weken. Ik vind het sowieso allemaal wel meevallen, want persoonlijk had ik de scores voor de hele serie lager verwacht na The Voice of Holland. Ik vind dat X Factor zich prima staande houdt, na al die andere talentenshows de afgelopen maanden (Holland’s Got Talent, Popstars, The Voice of Holland).

    De lage score van de uitslagshow komt ook gewoon door het late tijdstip en Peter van der Vorst die er tussen zit. Mensen blijven bij een programma als Van der Vorst ziet Sterren nou eenmaal minder snel hangen dan bij de TV Kantine (komt gewoon door het type programma). Ik denk wel dat dit de beste oplossing is om dit gat tussen de de show en uitslag op te vullen. Ik zou niet weten welk ander programma daar beter tussen had gepast.

      /   Reply  / 
    1. Martijn

      idd, en vergeet ook niet dat half nederland gister de zomer in z´n bol had. Was echt bijzonder druk bij ons in de stad en het dorp.

        /   Reply  / 
      1. Mark

        afgezien van de aantallen kijkers, was het marktaandeel ook lager dan daarvoor…. dus niet zeuren over dat er veel mensen op straat waren… De uitslagshow is toch (voro RTL-begrippen) een zeer zeer magere score !
        heel simpel !

          /   Reply  / 
  3. anoniem

    Ik moet zeggen dat de uitslag ook wel heel erg laat was!

      /   Reply  / 
    1. L

      Het was een te lange zit. En waarom dat eindeloze SMS uitgemelk ???

      Nadat de eerste vijf zogenaamd veilig waren, optreden van Jaap en ja hoor u kunt gewoon 80 eurocent blijven storten.

      Iets meer tempo graag…

        /   Reply  / 
  4. C

    Zo zou het gewoon veel beter zijn:

    20:30 X Factor
    22:15 Van Der Vorst Ziet Sterren
    22:45 X Factor De Uitslag

      /   Reply  / 
  5. Martijn

    ff de fragmenten teruggekeken,maar het niveau viel me echt zwaar tegen! Alleen Jessica vond ik wel aardig. Adlicious stelde me ook teleur. Hopelijk volgende week een betere show!

      /   Reply  / 
  6. David

    Wel een erg negatief stukje over het best scorende programma gisteren, op het Journaal na. Natuurlijk zal je qua absolute cijfers gelijk hebben, maar op mooie dagen zoals gisteren is het nuttiger naar marktaandeel te kijken. Ook DWDD scoort erg laag voor hun doen, maar qua marktaandeel zit dat ook wel goed. Niet echt veel aan de hand dus, en zolang de liveshow rond de 1,5 miljoen kijkers zit en de nr.1 is om 20.30 -zelfs in 6plus- zijn ze bij RTL wel tevreden hoor.

      /   Reply  / 
  7. Nick

    Wat een slecht geschreven stuk. Het was WEL het best bekeken programma van 20.30 tot 22.45. Misschien het weer Herman?

      /   Reply  / 
    1. Kim

      @ David, Nick

      Zijn jullie gisteren nog buiten geweest na 20:00? Het was echt niet warm meer hoor! Beetje vreemd om dit als excuus te gebruiken voor de tegenvallende cijfers van X Factor.

        /   Reply  / 
      1. Nick

        Dan valt het Journaal ook tegen zeg! Slechts 1,6 miljoen kijkers. En 1,2 miljoen kijkers voor een halve finale van SDOHI is natuurlijk ook VEEL te weinig. Nee X Factor heeft prima gescoord beste Kim.

          /   Reply  / 
        1. Mark

          Nick: beetje vreemde reactie… verdedig rtl maar hou het wel reëel ! Feit is dat het marktaandeel van SDOHI (niet veel maar toch..) hoger was dan verleden week, en het marktaandeel van X-factor LAGER was dan verleden week. Er zijn meer kijkers (afgehaakt dan dat er bij sterren dansen op het ijs zijn bijgekomen). Het ligt dan dus gewoon aan X-factor.

            /   Reply  / 
          1. Nick

            Daar heb je gelijk in, maar de stijging van SDOHI ligt natuurlijk aan het feit dat dit de halve finale was. Ik denk ook dat ze volgende week met de finale vast boven X Factor komen. Maar wat Herman hier beschrijft is wel ERG negatief. Lijkt Mediacourant wel :lol:

              /  
  8. Nick

    Maar de resultshow praat ik niet goed hoor. Dat is gewoon een erg lage score. Deels te wijten omdat het veel te lang duurde. Ook VDVZS vind ik geen goede combinatie met X Factor.

      /   Reply  / 
  9. Buddy

    Ik vind de talentenjachten over het algemeen erg leuk maar vond het gisteren een tegenvaller. Jammer dat Ferry en de twee alto’s eruit zijn gezet, nu zijn het allemaal type brave schoondochter/zoon. De publiekstrekkers zijn eruit gezet. Niet slim..daarom in verhouding lage kijkcijfers. Ik vind dat ze de stylist morgen moeten ontslaan! Iedereen (inclusief Wendy) zag er vreselijk uit! Wendy leek jaren ouder met haar tikje ordinaire Julie Forsyth look..Jessica en Rochelle doen het wel leuk. Dat twee keer sms-en vond ik ook echt irritant..

      /   Reply  / 
    1. Paul

      publiekstrekkers?

        /   Reply  / 
      1. Marlon

        Publiekstrekker Paul
        O ben jij er zo eentje, die zich publiekelijk af staat te trekken!
        Zo’n potloodventer die uit een portiek tevoorschijn springy met zij gulp open!
        Zo eentje die staat te swaffelen tegen de brievenbus van de buurvrouw!
        GATVERDAMME!!!!!

          /   Reply  / 
  10. Noah

    Die resultshow. :’)

    Wat een treurnis.

    Ik kan me nog herinneren dat Idols een kwartiertje uitslag had zonder reclame.

    Inmiddels hebben we het uit weten te bouwen tot een volwaardig programma wat bijna net zo lang is als de live-show zelf.

    En dan het gek vinden dat mensen daar op uitgekeken raken.

    Tv-makers, het blijven hilarische mensen.

      /   Reply  / 
  11. Paul

    Hallo meiden

      /   Reply  / 
  12. Paul

    en euh,Anoek ,de zangeres had een verkeerde keuze gemaak.Nu zit ze met een kindje van een ander.Lijk mij best een agressieveling,die Dox,volgens mij een halve gare.

      /   Reply  / 
  13. Jan Jansen

    Gordon snapt er niets van. Hij had Ferry en Daniel Landers mee moeten nemen naar de live shows. Hij heeft het weer verkeerd gedaan.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>