TVOH: Ben Saunders kan finale alleen nog maar verliezen

Wie gaat de finale van The Voice of Holland op zijn naam schrijven? Ik zou vreemd opkijken als Ben Saunders vanavond niet wint. Hij is al vanaf de eerste aflevering de huizenhoge favoriet en heeft nergens in het traject teleurgesteld. Goed, het kan misschien niet helemaal je smaak zijn zoals hij zingt en optreedt, maar er valt telkens weinig op af te dingen.

Een knappe prestatie, zeker gezien de enorme druk op zijn schouders. Hij kan eigenlijk niet meer winnen, daar gaan we al van uit. Ben kan de finale alleen nog maar verliezen. En toch, toch vind ik het ontzettend spannend. Ondanks de vanzelfsprekendheid ben ik nog niet zeker van zijn zege. Vlak Kim de Boer niet uit!

Kim de Boer viel meteen op door haar ranke verschijning en beugelbekkie bij de blind audition. De beugel is er inmiddels uit en Kim lijkt zich bewust geworden van haar sexy vormen en vrouwelijkheid. Qua performance en charisma is ze in de afgelopen maanden zodoende enorm gegroeid. Dankzij haar muzikaliteit weet ze een liedje zich echt eigen te maken. Vorige week in de halve finale zag ik in elk geval al een artiest staan en geen kandidaat uit een talentenjacht.

Kim heeft als voordeel dat ze vanavond in duet mag met Adele. En nu is recordverkoper Caro Emerald populair in Nederland, ik durf te beweren dat Adele een nog veel grotere status heeft. Als Kim het duet niet verknalt – ik zou niet inzien hoe – zou dat haar wel eens een hausse aan stemmen kunnen opleveren. Omdat mensen Adele zo te gek vinden en de combinatie Adele-Kim vermoedelijk sensationeel goed blijkt.

Hoe goed en getalenteerd ik de andere finalisten Pearl Jozefzoon en Leonie Meijer ook vind, ik acht ze eigenlijk kansloos voor de grote overwinning. Pearl is met haar single You Must Really Love Me in de iTunes chart de afgelopen week al het minst populair gebleken. Sowieso bleven haar hitlijstresultaten achter bij die van de andere kandidaten. Van Pearl gaan we na de finale zeker nog meer horen, al verwacht ik haar eerder in musicalproducties dan in de hitlijsten.

Leonie heeft als voordeel een vlot singeltje te hebben dat snel beklijft. Maar, zoals haar coach Jeroen van der Boom al eens opmerkte in zijn commentaar, gelooft Leonie er zelf wel in? Ik heb haar nog niet vol overgave op het podium zien staan. En ik vind haar ook nog niet onderscheidend genoeg. Nog niet iemand die ik eigen repertoire zie dragen. Een goede zangeres, maar vooral geloofwaardig als een coverbandzangeres. Tja, en dan is de conclusie dat we Ilse deLange al hebben…

Mijn verwachting: Pearl Jozefzoon neemt aan het einde van de liveshow afscheid. In de resultshow valt dan Leonie Meijer af. De ontknoping, ergens vlak voor middernacht, zal dan (nipt?) in het voordeel van Ben Saunders uitvallen. En als kijker hebben we dan opnieuw een prachtige liveshow gezien. Want wat heb ik de afgelopen drie maanden ontzettend genoten van The Voice of Holland. Complimenten en dank aan Talpa en RTL voor het leveren van deze auditieshow.

The Voice of Holland, 20.30 uur, RTL 4

Zie ook:
- Finale The Voice of Holland: Wat gebeurt er vanavond?
- Duffy, Adele, Bruno Mars, Marco en Trijntje in finale TVOH
- RTL: The Voice of Holland groter succes dan Idols I
- Finale The Voice of Holland met Ben, Kim, Leonie en Pearl
- NLpop: The Voice of Holland-singles domineren iTunes Chart
- Martijn Krabbé: The Voice of Holland nog niet beslist
- John de Mol geniet meer van succes The Voice of Holland
- John de Mol: Networks in Amerika vochten om The Voice
- NBC brengt The Voice of America in voorjaar 2011 op tv

17 Reacties // Reageer

17 thoughts on “TVOH: Ben Saunders kan finale alleen nog maar verliezen

  1. Nick

    Herman lees ff de Spits van vandaag. Ook Kim ligt VEEEEEEER achter op Ben.

      /   Reply  / 
  2. Daan

    Het is te hopen dat Ben toch niet wint. Hij is niet de nieuwe Borsato of Meeuwis, daarvoor is hij te extreem. Nu is hij een soort van attractie voor de kijker maar na de show zal ben ik bang de gemiddelde nederlander geen volwassen man onder de tattoos, met een gouden tand, enorme oorbellen die ook nog eens om de haverklap van die kinderachtige duivelshandjes maakt als idool omarmen. Mocht hij toch winnen horen we binnen het jaar niets meer van die jongen.

      /   Reply  / 
  3. Nicole

    Tis te hopen dat ie niet wint??? Dat je uberhaupt die hoop nog hebt. Het staat allang vast joh! Dat plakplaatje gaat winnen. Daar kunnen wij niks aan doen dat hebben ze bij rtl allang beslist en zij zijn degenen die die hele hype hebben gecreeerd.

      /   Reply  / 
  4. Geenstijl

    Aaarom Kim, Leonie is op alle vlakken een betere zangerres vooral tijdens de laatste finale. Toch hoop ik op ben.

      /   Reply  / 
  5. NDK

    Altijd grappig om te zien hoe mensen andere mensen beoordelen op hun uiterlijk. En het dan niet kunnen hebben als diegene succes heeft.

    Terwijl diezelfde mensen niet klagen over die gekke kuif van Elvis, de blindheid van Ray Charles of het hoge stemmetje van Michael Jackson.

    Aparte eigenschappen maken een icoon. Maar omdat hij zomaar bij je om de hoek zou kunnen wonen, wordt het hem niet gegund.

    Ik gun het hem wel, hij heeft een geweldige stem.
    Go Ben!

      /   Reply  / 
  6. Richard

    ik kijk alleen voor Adele.. hopelijk ergens in het begin, dan kan ik wat anders opzetten :)

      /   Reply  / 
  7. Sam

    Ik hoop dat Leonie wint , want Ben krijgt toch wel een platencontract.

      /   Reply  / 
  8. And The Winner is...

    Ben wint niet maar eindigd als tweede. Op zich kan dat beter uitpakken dan eerte te worden. Denk aan Jim Bakkum, Susan Boyle en zelfs Connie Talbot. Iedereen die in een finake komt van zulk soort wedstrijden kan werkelijk doorbreken. Maar het kan ook zo afgelopen zijn voor de winnaars, want wie kent nog de winnaars van de tallentenjachten, behalve een paar dan, Jamai, Walon, Marco en dan houdt het wel zo’n beetje op. Walon en Gerard Joling zijn de enige die een beetje over de grens bekend zijn (geweest). Eerste worden zegd dus niets, want de vooraf voorspelde favoriet wint meestal toch niet.

      /   Reply  / 
    1. Flakin

      Als je Waylon bedoeld, klopt dit niet helemaal. Namelijk hij werd 2e bij HGT.

        /   Reply  / 
      1. And the winner is..,

        Behalve dan een dyslectisch type-foutje, bedoel ik welzeker Whalon; want die zin ging niet speciaal over de winnaars, maar over de winnaars en de semi-winnaars in het algemeen. Bovendien sprak ik ook over talentenjachten in het algemeen (in binnen en buitenland)

          /   Reply  / 
  9. And The Winner is...

    Jonge meiden gaan voor Ben zijn, voor hun opwindende, uiterlijk en de wat oudere dames gaan voor Ben zijn vertoonde kleine hartje. Oja…. en de oma’s denken, ‘als mijn kleindochter met zo’n griezel aan komt zetten, vermoord ik ze allebij! ( uhhhh. dat van die griezel is niet mijn eigen mening hoor!)

      /   Reply  / 
  10. Terry

    Verschrikkelijk dat HIJ wint.. Zo goed vind ik hem niet, maar de jury’s vinden hem goed.. Oh dus dan zal die wel goed zijn! En dan nog die huppelkutjes die gaan lopen smsen..

    Heel jammer, gun het 1 van die meiden! Die hebben afentoe een uithaal waar je gewoon U tegen zegt!

      /   Reply  / 
  11. Rbrt

    ik heb vanaf het begin geroepen: Als ben gaat winnen, is het doorgestoken kaart. aangezien hij bij de aller eerste auditie al gelijk de stempel kreeg van: WINNAAR.. dat was al voordat ie 1 noot had gezongen…

    Dat Kim maar wint!!

      /   Reply  / 
  12. Robbin

    Ten eerste jammer dan Leonie de eerste afvaller is van vanavond, nog vervelender vind ik het dat Kim op de 3e plek staat in het klassement.. Ik heb niets met Pearl en zij hoort gewoon niet 2e te gaan worden!

      /   Reply  / 
  13. Robbin

    Ik denk dat deze uitslag zooo te voorspelen was, dat de hele ‘echte uitslag’ een beetje een anticlimax was van de hele serie.
    De winnaar is ben -> gejuich –> ben loopt een rondje –> wendy en martijn sluiten af.

      /   Reply  / 
  14. jose

    geweldige avond complimenten aan the voice of holland
    ik vond ze alle vier steengoed, Ben van harte gefeliciteerd.

      /   Reply  / 
  15. gerrie

    dat ben zou winnen dat was te verwachten.. maar wat ik echt aso vondt is… dat pearl totaal geen aandacht meer kreeg toen ben won! als een klein kind werd ze in een hoekje gedruk!…bah terwijl de andre dames wel aandacht kregen toen ze vertrokken…vindt t erg sneu voor dr!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>