Hooggespannen verwachtingen bij De Wereld van Beau

Bijna twee jaar geleden aangekondigd, op de najaarspresentatie van 2010 gepreviewd en nu dan eindelijk op tv: De Wereld van Beau. Het programma waar Beau van Erven Dorens al zo lang zo gepassioneerd en enthousiast over verteld. Hèt programma waarmee SBS 6 hem twee jaar geleden over de streep wist te trekken om zijn contract daar te tekenen, daarmee RTL verlatend. En inmiddels ook het programma dat de in het slop geraakte tv-carrière van Beau weer moet vlot trekken. U begrijpt: de verwachtingen zijn zo hoog gespannen, dat het moeilijk waarmaken wordt.

In De Wereld van Beau duikt Van Erven Dorens in een wereld die hij niet kent. Een groep mensen die zo fanatiek iets beoefenen of aanhangen, dat het hun leven in grote mate bepaalt. Beau is daardoor gefascineerd en wil de beleving zelf ervaren en dat delen met de kijker.

Daarvoor komt hij niet twee of drie draaidagen buurten om vervolgens zijn oordeel te vellen, hij dompelt zich geruime tijd in die sferen. Soms met een cameraploeg, soms met een cameraatje dat hij zelf bedient. Meestal op lokatie, maar soms ook thuis. Dat leveren de intieme beelden op die De Wereld van Beau een tintje real-life soap meegeven, terwijl het programma tegelijkertijd elementen van documentaire en reality bevatten.

In de eerste aflevering stort Beau zich in langeafstandszwemmen. Hij stelt zichzelf ten doel om het kanaal bij Calais over te zwemmen, een afstand van 33 kilometer. In andere afleveringen voegt hij zich bij de Chippendales of raakt hij gefascineerd door de Chinese film.

Volgens mij wordt het wel leuk, De Wereld van Beau. De zondagavond van SBS 6 is ook de beste uitzenddag voor dit programma, ondanks doorgaans sterke concurrentie op deze avond. Maar De Wereld van Beau staat ook wel erg laat in het seizoen, waardoor de kijkcijfers in absolute aantallen misschien niet heel hoog gaan uitvallen.

En of Beau na de zomer bij SBS 6 nog is te zien? Er wordt volop onderhandeld. Tegelijkertijd hoorden we bij de exit van Patty Brard dat er momenteel helemaal geen contracten worden verlengd, al is enkele dagen daarvoor Leontine Borsato nog in dienst getreden. John de Mol, zo goed als zeker nieuwe eigenaar, zou Beau graag bij SBS 6 houden.

De Wereld van Beau, 21.30 uur, SBS 6

Zie ook:
- John de Mol hoopt dat Beau van Erven Dorens bij SBS blijft
- Beau van Erven Dorens en SBS zinnen op contractverlenging
- De Wereld van Beau vertraagd op tv door gebroken rib
- Beau: Ik ben over 5 jaar niet meer op tv
- De Wereld van Beau halve docusoap

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Hooggespannen verwachtingen bij De Wereld van Beau

  1. Joska

    ik vind het een beetje op Try Before You Die lijken. het is een beetje het zelfde concept

      /   Reply  / 
  2. Anoniem

    Klinkt leuk, al wordt het lastig om kijkers te winnen, aangezien RTL Er komt een vrouw bij de dokter gaat uitzenden.
    Verder heb ik weinig promotie voor dit programma zien voorbij komen, maar dat kan ‘m ook aan mij liggen…
    Hoop dat het een succes wordt, gun het Beau en SBS van harte.

      /   Reply  / 
  3. JohnDoe

    Ik vind het meer een kopie van Tomtesterom.

      /   Reply  / 
    1. luuk

      ja dat klopt ja, geweldig programma,maar in nederland hebben we zon programma niet dus waarom niet.al vind ik normaal altijd wel leuk als beau mee doet aan een programma, weet ik niet of dit net zo leuk word als met tom, in belgie, soms vind ik dat beau zich aanstelt en niet grappig is.

        /   Reply  / 
  4. gorr

    Na wegmisbruikers op de zondagavond. Ach, dan zullen er wel genoeg mensen blijven hangen denk ik zo. .. Ook met Komt een Vrouw bij de dokter er tegenover kan het wel een miljoen halen. Maar als mensen er niet in geinteresseerd zijn, sja dan houdt het op

      /   Reply  / 
  5. Zo

    SBS en Beau moeten blij zijn met 600 tot 800 duizend kijkers.

      /   Reply  / 
  6. Levi

    Ik gun Beau de hoge cijfers, maar ik verwacht dat het (in elk geval deze week) erg tegen gaat vallen. Ik kijk het zelf morgenochtend wel terug

      /   Reply  / 
  7. Sandra

    Ik hoop ook dat het een succes word, maar ik denk het niet. Ik denk dat alleen de Beau aanhang ( fans) kijken en mensen die in Beau geintreseerd zijn. De rest zal het programma links laten liggen. Beaulywood werd in 2001 ook niet goed bekeken.

    Ik gun Beau het succes van harte, maar als hij een half miljoen scoort mag hij al blij zijn.
    Wat Beau het beste na de zomer kan doen is moeilijk, of bij John de Mol blijven of naar RTL4 gaan. Wat is wijsheid? Bij RTL4 hebben goede formats en past Beau beter, maar John de Mol kan Beau ook goede formats geven. Ik benieuwd waarvoor Beau kiest.

      /   Reply  / 
  8. Anoniem

    GOKJE!
    -
    Komt een vrouw bij de dokter: 1,5 miljoen
    -
    Wegmisbruikers: 920.000
    Wereld van Beau: 890.000
    -
    Een tegen 100: 1,4 miljoen
    Hand van de Meester: 750.000
    -
    CSI: Miami: 580.000

      /   Reply  / 
  9. Tim20 MJ

    Komt een vrouw bij de dokter: 1.400.000

    Wegmisbruikes: 950.000
    Wereld van Beau: 900.000

    Een tegen 100: 1.395.000

      /   Reply  / 
  10. Pingback: De Wereld van Beau verhuist naar late avond | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>