SBS ontvouwt plannen voor najaar 2011

SBS slaat zijn najaarspresentatie dit jaar even over, maar voor de pers is wel een wat meer informele bijeenkomst georganiseerd waar de zendergroep uit de doeken doet wat er in de nabije en verdere toekomst staat te gebeuren. Zoals bekend zijn Sanoma en John de Mol de beoogde nieuwe eigenaars van het Nederlandse tv-bedrijf, alleen de Nederlandse Mededingingsautoriteit moet zijn goedkeuring nog geven aan de overname. Pas dan kunnen alle plannen naar buiten komen, maar vanmiddag krijgen we ongetwijfeld de grote lijnen al te horen.

Opmerkelijk is dat er nog vrij weinig bekend is over het najaar van SBS 6, Net 5 en Veronica. Qua weekendamusement is bij SBS 6 eigenlijk alleen Het Beste Idee van Nederland naar buiten gebracht. En er lijkt een kinderprogramma met Gerard Joling aan te komen die het midden houdt tussen Praatjesmakers en De Moppentrommel, ongetwijfeld ook voor het weekend bedoeld. Maar verder… Het lijkt in elk geval onwaarschijnlijk dat Popstars, De Nieuwe Uri Geller, The Sing-Off, Mijn Man Kan Alles of De Zaterdagavondshow terugkeert.

Maar ook van de doordeweekse avonden is nog niet bijster veel bekend. Titels als Het Blok, Waar Is De Mol?, Masterchef NL, Weekend Miljonairs, De Wereld van Beau, Grenzeloos Verliefd, Hart in Aktie en veel aangekochte buitenlandse (drama)series worden wel vervolgd. Ook is een aantal nieuwe programma’s aangekondigd als Zand Erover, Hart tegen Hard, Haarstylist en Bizarre Ouders. Verder zitten er voor de buitenwereld nog heel veel gaten in de schema’s.

Ik zal vanmiddag de bijeenkomst bijwonen en waar mogelijk via Twitter wat updates geven. Morgen hoop ik dan meer te kunnen melden op deze blog.

Update 16:00 uur: Inmiddels zijn er persberichten verstuurd met een deel van de programmering voor dit najaar. Hierin enkele nieuwe titels zoals het hondenprogramma met Nance en Ranking the Cars met Lauren Verster. Maar ook nog heel veel gaten. Zo is het wachten wat bijvoorbeeld Gerard Joling, Renate Verbaan, Bart Boonstra, Tooske Ragas, Tim Haars, Lange Frans, Vivian Reijs en Hans Kraay Jr gaan doen.

Zie ook:
- Leo van der Goot ‘denkt mee’ bij najaarsprogrammering SBS
- John de Mol koopt SBS Nederland. Wat verandert er nu?
- Overname SBS-zenders: Voorlopig geen nieuwe profielen
- Linda de Mol juicht concurrentiestrijd RTL en SBS toe
- John de Mol: Programmabudgetten bij SBS gaan omhoog
- De Mol: Rustig kijken welke presentator in welke positie

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “SBS ontvouwt plannen voor najaar 2011

  1. Martijn

    Was leuk geweest als die goedkeuring er eindelijk eens van was gekomen. Verwacht ook geen grote veranderingen komend najaar. Rtl gaat dit najaar knallen met bestaande successen en aantal nieuwe toppers zoals: ‘Zie ze vliegen’, ‘sunday night fever’ en ‘Het spijt me’
    Komend voorjaar gaat spannend worden.
    Als ik een voorspelling moet maken. Ik gok dat het najaar echt overduidelijk voor rtl gaat worden die een nog beter najaar gaan draaien t.o.v. vorig jaar. komend voorjaar kan dit wel eens compleet gaan omslaan.

      /   Reply  / 
    1. Mike

      Zo snel gaat dat niet hoor.. Inderdaad het najaar zal sowieso RTL de winnaar blijven, maar verwacht een langzame roll-out in het voorjaar van 2012. Wat programma’s testen en vermoed een compleet nieuwe vormgeving van de zenders. Najaar 2012 zal pas echt spannend worden en zal me niet verbazen als Erland word weggekocht…

        /   Reply  / 
      1. Martijn

        Denk dat rtl4 met name problemen gaat krijgen wat betreft het weekend amusement. Na The voice of holland valt daar toch een behoorlijk gat. Nog een reeks x factor op dit moment gaat de kijker echt niet trekken.IHVH krijgt ook weer een lange reeks komend najaar,dus om nou ook weer een reeks in het voorjaar te programmeren is ook het denken waard. 2de reeks Iedereen is gek op jack wordt hem ook niet.Kans is groot dat John de Mol zijn nieuw bedachte grote weekend shows op sbs6 gaat neerzetten en rtl4 daar een klap te verwerken krijgt.

        Wel mooi om te zien waar rtl4 komend najaar mee gaat komen. Daar blijkt maar weer uit hoe belangrijk het is dat ze nu gaan investeren om de strijd straks niet te verliezen.

          /   Reply  / 
        1. C

          Na The Voice of Holland zetten ze waarschijnlijk series neer op de vrijdag. Een tweede reeks van Iedereen Is Gek Op Jack komt er zeker wel, zijn ze al mee bezig. Ook zal er wel een nieuwe reeks van De Jongens tegen de Meisjes komen. Wat Vindt Nederland komt ook weer in het voorjaar op zaterdag. Op zondag de Boerenbruiloft in het voorjaar denk ik. Ze kunnen met bestaande formats echt nog wel een paar seizoenen vullen.

            /   Reply  / 
          1. Martijn

            Dat vermoed ik ook ja. Moordvrouw waarschijnlijk.
            Toch zie ik liever een reeks idols zoals deze in Duitsland gemaakt wordt, alleen of dat financieel haalbaar is. Wel met jeugdig presentatietalent.
            Geeft ook een beter onderscheid tussen de talentenjachten.
            Idols: zoektocht naar idool
            TVOH: Zoektocht naar beste zangtalent
            HGT: Zoektocht naar een entertainer

              /  
  2. mark nijmegen

    is RTL “het spijt me” gaan doen vanwege “zand erover” bij SBS ? om op die manier te heersen ? ze zullen, gezien de naamsbekendheid naturulijk in kijkers winnen van sbs.
    Kan een machtspelletje zijn…

      /   Reply  / 
  3. Nick

    Hoe laat begint het?

      /   Reply  / 
    1. Martijn

      Las ergens 17.00

        /   Reply  / 
  4. C

    Denk dat SBS 6 op maandag weer films uit gaan zenden. Op dinsdag waarschijnlijk dubbele NCIS of anders Waar Is De Mol? dat naar SBS 6 gaat. Op woensdag Hart in Aktie en Operatie van der Morst, en later dit jaar Bizarre Ouders en Zand Erover. Op donderdag zullen ze wel gewoon crimeseries uit het buitenland blijven uitzenden. Op vrijdag wellicht iets nieuws, later dit jaar zal Sterren Dansen Op Het IJs wel weer terugkeren. Op zaterdag Het Beste Idee van Nederland en Lotto Weekend Miljonairs. Later dit jaar waarschijnlijk dat nieuwe programma met Gerard op zaterdag. Op zondag Wegmisbruikers! en Red Mijn Vakantie. In het voorjaar zullen ze dan wel weer komen met Peter R. de Vries en Overtreders als dat een beetje redelijk gaat scoren deze zomer.

      /   Reply  / 
  5. Daan

    Maandag verdwijnt de filmavond, die waarschijnlijk naar de vrijdag verhuist. Verder is er alle reden om geen grote najaarspresentatie te houden want dit is wel een heel matig aanbod. Maar wellicht ligt er nog wat nieuws op de planken, anders zie ik het somber tegemoet.

      /   Reply  / 
  6. Martijn

    Dat gaat weer een zwaar najaar worden voor sbs Nederland. Plannen voor najaar zijn nou niet bepaald uitdagend. Hiermee kunnen ze nog wel eens veel verder gaan zinken. Dat er eigenlijk niks te melden is na een najaarspresentatie zegt natuurlijk genoeg. Paar succesvolle programma’s die ik zeker ga volgen, maar weinig vernieuwend.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>