Route Peking Express uitgestippeld door Afrika

Mocht er een nieuwe serie van Peking Express komen, dan zal deze zich afspelen in Afrika. Daar heeft de producent een route uitgestippeld. “Dat vind ik wel interessant!”, zegt Alphons Martens, zenderbaas van Net 5, waar Peking Express enkele seizoenen werd uitgezonden. Toch heeft Martens nog geen knoop doorgehakt, wat voornamelijk te maken heeft met zendermanagement. “Peking Express scoorde eigenlijk iets te mannelijk voor wat Net 5 moet doen.” De zenderbaas lijkt wel snel te moeten beslissen, want er liggen kapers op de kust.

Eerder vertelde Carter Duong, die tijdelijk invulling geeft aan Veronica, te azen op het programma. “Een programma als Peking Express zou prima bij ons nieuwe imago passen. Of een survivalprogramma als Expedition Impossible dat momenteel razend populair is in de VS en zich afspeelt in de woestijn van Marokko. Mooie combinaties van avontuurlijk reizen en gezond verstand.”

Martens tegen deze blog: “Peking Express is voor Veronica heel interessant, dat klopt. Maar ik vind het wel weer een echt Net 5-merk. Er is dus nog wat discussie over.”

Het budget is er in elk geval; nu er nieuwe eigenaars zijn van de SBS-zenders, zijn ook de programmabudgetten omhoog gegaan. Het lijkt dus even afwachten of Net 5 of Veronica met kandidaten Afrika intrekt voor Peking Express.

Zie ook:
Net 5 werkt aan terugkeer Peking Express
- John de Mol: Programmabudgetten bij SBS gaan omhoog

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Route Peking Express uitgestippeld door Afrika

  1. Alex

    Ja ! Zo’n ongelofelijk mooi programma, enorm zonde dat dit niet wordt uitgezonden. Zou ook prima bij de Avro passen, Art deed het best goed.

      /   Reply  / 
  2. pAT

    Of bij rtl5 als expeditie robinson afgelopen is..

      /   Reply  / 
  3. Juize

    Idd mooi programma voor als Expeditie is afgelopen.
    En als de SBS-groep er problemen mee heeft, dit is een programma dat misschien wel eens goed kan gaan scoren op SBS6.

      /   Reply  / 
  4. Danielle

    JAAAAAAAAAA :)

    I LOVE PEKING EXPRESS!!!!!!!!!!
    IK HOOP ZO DAT HET SNEL TERUGKOMT :) :) :)

      /   Reply  / 
  5. luuk

    vind het toch beter bij veronica passen dan bij net 5, kom op ze kunnen toch wel wat beters verzinnen voor hun vrouwen doelgroep, en laat dan op veronica tim haars het presenteren

      /   Reply  / 
  6. Michel

    Avro/Bnn grijp jullie kans!

      /   Reply  / 
  7. Timo

    Ga dan echt investeren, en kom dan met The Amazing Race waarvan het format via de ABC/Disney deal niet heel moeilijk binnen te halen zou moeten zijn voor SBS Nederland.. Dat is 100x beter dan PE.

    Daarnaast weet ik niet hoe Duong erbij komt dat Expedition Impossible een hit is in de US op ABC. Want het scoorde echt superslecht afgelopen zomer, vergeleken met andere originele programma’s afgelopen zomer op ABC en andere broadcast networks.

    TAR zou te doen moeten zijn financieel gezien als het Autralische Seven network de show ook winstgevend kan krijgen met ong. 1.1 miljoen kijkers met een groter totaal aantal tv-huishoudens. Seven heeft afgelopen zomer, dus winter voor de Aussies, het 1ste seizoen uitgezonden, en volgend jaar komt het 2de seizoen op de buis.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>