Veronica waagt zich aan Nederlandse versie Top Gear

Top Gear wordt al geruime tijd met succes uitgezonden bij Veronica, maar de zender denkt nog meer autoshows te kunnen bieden aan zijn kijker. Onlangs werd de Australische versie al geïntroduceerd bij Veronica en nu gaat de zender zich wagen aan een Nederlandse versie van Top Gear. Dat vertelt zenderbaas Carter Duong in De Telegraaf. “Dat automagazine op tv willen we in nauwe samenwerking ontwikkelen met Sanoma, de nieuwe mede-eigenaar van de SBS-groep en uitgever van autobladen. We denken hiermee een breed publiek een plezier te doen.”

Duong vervolgt: “Het wordt een wekelijks automagazine in de breedste zin. Denk aan autotests, file-informatie, de nieuwste modellen en actuele ontwikkelingen. We kunnen zelfs inspelen op de aflevering van Top Gear die dezelfde avond wordt uitgezonden. En belangrijk is ook een gezonde portie humor. Vergelijk het met Voetbal International bij RTL, maar dan op autogebied.”

Duong denkt verder dat zijn zender meer met avontuurlijke reizen moet doen. “Een programma als Peking Express of Amazing Race (nu op Discovery – red.) zou prima bij ons nieuwe imago passen. Of een survivalprogramma als Expedition Impossible dat momenteel razend populair is in de VS en zich afspeelt in de woestijn van Marokko. Mooie combinaties van avontuurlijk reizen en gezond verstand.”

De komende tijd pakt Veronica voornamelijk uit met aangekochte series en sport. Het enige Nederlandse programma op de zender is Ranking the Cars met Lauren Verster.

Zie ook:
- Veronica bouwt op sport en buitenlandse aankoop
- SBS-zenders kiezen bewust voor bescheiden start 2011/12
- Sanoma: SBS 6 wordt weer volkser dan RTL

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Veronica waagt zich aan Nederlandse versie Top Gear

  1. Arno

    En wie gaat het produceren?

      /   Reply  / 
  2. Martijn

    Expedition Impossible lijkt veel op bestaande formats. Meest op 71 graden noord, maar dan in de woestijn. Echter zou ik dit programma zeker toejuichen!
    Peking express spreekt natuurlijk voor zich, maar volgens sbs kan dit volgens mij op alle 3 de zenders :)

      /   Reply  / 
  3. Rico

    Nederlandse versie van top gear hoeft voor mij niet zo nodig, maar als peking express, mission impossible en the amazing race op veronica zouden komen heb ik een nieuwe favoriete tv zender. Amazing race is peking express XXL en al jaren mijn favoriet, maar wel duur om te maken voor zo een kleine markt, ben benieuwd

      /   Reply  / 
  4. bart

    zo dom om te zeggen dat het de nederlandse top gear is en daarna blijkt dat het toch iets anders is. je wekt een verwachting die je nooit kan waar maken, dom, dom, dom.

      /   Reply  / 
  5. Pingback: Route Peking Express uitgestippeld door Afrika | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>