Makers vinden lage scores Net 5-serie Hart tegen Hard klote

Net 5-serie Hart tegen Hard begon vorige week met bijna 400 duizend kijkers, maar maandag waren er daar nog maar 186 duizend van over volgens Stichting Kijkonderzoek. De halvering van het publiek komt hard aan bij de makers. “Klote”, zegt regisseur Will Koopman in het AD. “En ongelooflijk jammer. Ik vind het vreselijk. Maar het komt voor dat een tweede aflevering minder scoort. We hebben veel tijd en liefde gestoken in de productie en ik vind het kwalitatieve en leuke televisie.”

Koopman heeft volgens eigen zeggen veel leuke reacties gekregen. “Dat is een troost. Maar wel een schrale”, zegt ze in de krant.

Hart tegen Hard verhaalt over een rechercheur en een misdaadjournaliste die telkens op zoek zijn naar dezelfde feiten. Complicerende factor is dat ze elkaar leuk vinden, maar met name de journaliste daar niet aan toe wil geven. Hart tegen Hard is dan ook niet zozeer een politieserie, maar meer een romantische misdaadserie, zoals bijvoorbeeld SBS 6-serie Castle dat ook is.

Koopman heeft wel een paar mogelijke verklaringen voor de lage score. “Het is een drukke tv-avond met veel concurrentie. En misschien moeten Nederlanders nog wennen aan het genre: romantische misdaadserie. Ik hoop dat het nog goed komt.”

Net 5 meldt in de krant niet voornemens te zijn de resterende tien afleveringen naar een ander tijdslot te verhuizen.

Zie ook:
Hart tegen Hard mag geen politieserie heten
- Leonie Meijer zingt titelsong Net 5-serie Hart tegen Hard
Dragan Bakema hoofdrol Net 5-serie Hart tegen Hard
Talpa Fictie maakt politieserie Hart tegen Hard voor Net 5

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Makers vinden lage scores Net 5-serie Hart tegen Hard klote

  1. Bart

    Drukke tv-avond. Tja, das elke avond hoor. Dus wat een slechte smoes.
    De zender is gewoon totaal ongeschikt voor hoge cijfers. Hadden ze nu echt > 1 miljoen kijkers verwacht op Net5?

      /   Reply  / 
  2. Pu Bertje

    Klote? Als het KUT was geweest hadden alle mannen er naar gekeken!

      /   Reply  / 
  3. Erik

    dood zonde. ik kijk iedere week trouw en hoop ook dat de dvd box er gaat komen en een 2e seizoen. ik hoop dat ze ondanks de lage cijfers de serie een 2e kans geven. volgend jaar staat net 5 er mischien wel weer wat beter voor en dan zou hart tegen hart vast er weer tussen passen. desnoods van 12 naar slechts 8 of 10 afleveringen. als er maar een vervolg komt.

      /   Reply  / 
  4. kim

    Ik hoop ook op een vervolg!! Er zit namelijk echt wel een leuk verhaal in de serie. Het is een serie die moet groeien en heeft daar zeker potentie voor.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>