Laatste Hart tegen Hard; Net 5 stopt met Nederlands drama

Vanavond is de laatste aflevering van Hart tegen Hard te zien op Net 5. De romantische misdaadserie is niet geworden wat de zender er van hoopte. De reeks begon met meer dan 400 duizend kijkers maar de laatste afleveringen scoorden geregeld minder dan 200 duizend kijkers. Dat is te weinig voor een duur product als een Nederlandse dramaserie. Hart tegen Hard verdwijnt dus na vanavond in de omroeparchieven, al neemt Net 5 een nog veel rigoureuzer besluit. De zender, die een paar jaar grossierde in lichte Nederlandse dramaseries, stopt helemaal met het genre.

“Door de wisseling van de wacht maken we even pas op de plaats wat drama betreft”, vertelt zenderbaas Alphons Martens aan deze blog, refererend aan de overname door Talpa/Sanoma van de zender. Aanvankelijk lagen er overigens al wel plannen om ook in het voorjaar van 2012 een nieuwe Nederlandse dramaserie te lanceren, dat is nu dus geschrapt.

Het was de vorige zenderbaas Karin de Groot die de Nederlandse dramaserie op Net 5 introduceerde in de vorm van Evelien, met Kim van Kooten in de hoofdrol. Dat bleek een goede zet; samen met aangekochte Amerikaanse series als Grey’s Anatomy en Desperate Housewives floreerde Net 5 als vrouwenzender. Later kwamen er titels als De Co-Assistent, Julia’s Tango, Verborgen Gebreken en S1ngle bij. Ze waren stuk voor stuk succesvol en van alle titels werden meerdere seizoenen besteld.

Martens besloot vorig jaar al om het aantal dramaseries van eigen bodem te halveren, om zo meer budget vrij te maken voor andere programmering. Dat resulteerde onder andere in Secret Story, een moedige stap met uiteindelijk niet het gewenste resultaat. Maar nu De Co-Assistent en Verborgen Gebreken zijn afgerond en Hart tegen Hard is geflopt, is het dus even gedaan met Nederlands drama op Net 5.

De zender lanceert volgend jaar overigens veel nieuwe programma’s, bleek onlangs op de 2012-presentatie. Te denken valt aan reality-docu’s als Ik Begin en Trouwen in het Buitenland, de terugkeer van Peking Express en spelshows als Welkom Op Mijn Bruiloft, Beat the Topdesigner en Daten in de Jungle (Love in the Wild).

Zie ook:
- De nieuwe kijkers van SBS 6, Net 5 en Veronica
- Renate Verbaan presenteert Beat the Topdesigner
- Net 5 gaat daten in de jungle: Love in the Wild
- Makers vinden lage scores Net 5-serie Hart tegen Hard klote
- Hart tegen Hard mag geen politieserie heten
- Net 5 niet verder met dramaserie Verborgen Gebreken
- Doek gevallen voor Net 5-serie De Co-Assistent
- Alphons Martens: Er moet weer over Net 5 geluld worden

19 Reacties // Reageer

19 thoughts on “Laatste Hart tegen Hard; Net 5 stopt met Nederlands drama

 1. ben

  Best jammer.

  Als ik af en toe mee keer – thuis – met deze verschillende series waren Verborgen Gebreken en de Co-assistent toch best aardig. Alleen dat Hart tegen hard………….laat maar. Geen idee, weg ermee.

    /   Reply  / 
 2. Mara

  “Martens besloot vorig jaar al om het aantal dramaseries van eigen bodem te halveren, om zo meer budget vrij te maken voor andere programmering. Dat resulteerde onder andere in Secret Story, een moedige stap met uiteindelijk niet het gewenste resultaat”

  Moedig? Doe me een lol. Zelfs bij Net5 werd VOORAF al Martens’ beslissing afgedaan als een stomme fout. Eeuwig zonde, die man heeft de zender bijna kapot gemaakt.

    /   Reply  / 
 3. Alex

  Begon het Nederlandstalige drama op NET5 trouwens niet met “Meiden van de Wit”?

    /   Reply  / 
 4. Nick

  Op Net5 scoort niks, dat weet je nu eenmaal tegenwoordig.
  Denk dat ze misschien wat meer drama naar SBS willen gaan doen?

    /   Reply  / 
 5. x

  Treurig besluit. Er lagen inderdaad plannen voor nieuw nederlands product waar ons bedrijf aandeel in had. Beloofde veel goeds maar helaas breekt Net5 alles abrupt af. Zonde

    /   Reply  / 
 6. Moo

  Neeee, eindelijk een ned serie op de comm zender tussen al die vreselijke ‘reality-shit’. Nu zal ik dus nooit meer te weten komen of het wat zou worden tussen die 2… Erg jammer dat jullie niet doorzetten!

    /   Reply  / 
 7. Rik

  Domdomdom, ze hadden nooit moeten stoppen met de Co assistent!

    /   Reply  / 
 8. Marjolein

  Wat een belachelijke actie! Hoe kun je nou zó een serie eindigen?
  Ik vond juist dit een enorm goede serie!!
  Dit is tóch hoe drama hoort te zijn..???
  Eeuwig zonde..

    /   Reply  / 
 9. Lisa

  Heel erg jammer! Hart tegen hard was de eerste Nederlandse serie die ik leuk genoeg vond om te volgen. Beetje tenenkrommend af en toe en een zeker wat ruimte voor verbetering, maar als je het vergelijkt met de hoeveelheid walgelijke soaps, saaie kook programma’s en andere zooi, was dit echt iets leuks en anders. En ik had ook graag een beter einde willen zien :( .

    /   Reply  / 
 10. Babs

  ik vond hart tegen hard een super leuke serie, en het einde was nogal vaag. Hoe kan zo’n serie nou weg gehaald worden. GTST heeft een splappere verhaal lijn en zit geen spanning in.Ik dacht dit is nieuwe flikken maastricht, maar het is zelfs nog leuker.

  WAAR KUNNEN WE TEKENEN DAT HET MAG BLIJVEN

    /   Reply  / 
 11. Kim

  Zonde zonde! Ik had Hart tegen Hard echt wel een tweede seizoen gegund. Ik vond de serie steeds beter worden. De hoofdrolspelers vond ik ook prima acteerwerk leveren! Erg stomme zet van Net 5 dat ze met de serie stoppen en helemaal met drama. Ik voorspel nu nog minder kijkers voor de zender!

    /   Reply  / 
 12. Reggie

  Doodzonde dat deze serie serie stopt (en op deze wijze). Ik heb echt genoten van deze serie en vond chemie tussen de hoofdrolspelers goed overkomen.
  Wellicht is er nog een doorstart mogelijk bij een andere zender, ik zou er in ieder geal voor willen tekenen!

    /   Reply  / 
 13. Erik

  erg zonde. ik vond de serie ook enorm leuk en werd steeds beter. ik hoop dat er wel een dvd box van in de winkels komt. meiden van de wit was inderdaad de eerste dramaserie van nederlandse bodem op net 5 samen met trauma 24/7

    /   Reply  / 
 14. Dries

  Hart tegen Hard heeft gewoon een verkeerd uitzendtijdstip gehad… Zo’n goede serie mag toch zo niet eindigen, nemen jullie bij die kijkcijfers ook Net5gemist mee?

    /   Reply  / 
 15. Yoeran

  Echt heer erg gaar….
  dit was de enige nederlandse serie die ik WEL leuk vond en ook daadwerkelijk volgde!
  ik vind trouwens dat ze wel mochten melden dat het de laatste aflevering zou zijn, ik elke week maar hopen op een nieuwe aflevering….

  Net5, erg jammer! De chemie tussen de hoofdpersonen was geniaal!

  zonde….

    /   Reply  / 
 16. geen mama avondje meer

  Ik baal er Zo erg van Ik was verliefd op de serie, elke maandag was het gewoon even Mama`s avondje de kids sliepen de vent die bokte op en ik had het huis voor mezelf om er lekker voor te gaan zitten En nu is Hart tegen hard afgelopen,,,Echt baal baal baal net als de andere reacties Kunnen ze niet kijken voor een andere zender of andere tijdstip, de serie is toch geheel opgenomen dus er moeten toch allicht nog meer afleveringen van zijn,,,PLEASE denk er over na PLZ PLZ PLZ PLZ PLZ!!!!!!!!

    /   Reply  / 
 17. Karin

  Echt zonde….een goede serie waar ik iedere maandag voor thuis bleef of terugkeek op uitzending gemist.
  Zeker ook jammer dat het zo’n einde heeft gekregen. Nou ja einde…nog niet eens, gewoon afgebroken. Jammer jammer jammer. Had gehoopt op een tweede seizoen.

    /   Reply  / 
 18. Demi

  Alle leuke series stoppen na een aantal seizoenen! Ik vind dat ze makkelijk nog een aantal seizoenen van de Co assistent en S1ngle hadden kunnen maken. Die 2 series zijn zo onwijs leuk. Ik kan echt niet stoppen met de DVD’s kijken. Ik vind het zo jammer dat het maar bij 3 en 4 seizoenen gebleven is.. Het is echt een groot verlies voor NET5 nu ze zijn gestopt met drama series.

    /   Reply  / 
 19. Diana kovac

  Heel veel series stoppen midden in de seizoen

    /   Reply  / 
 20. Pingback: Net 5 toch weer met Nederlands drama: ziekenhuisserie | Zappen

 21. Pingback: Net 5 komt met Nederlandse romantische comedy-serie | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>