RTL plaatst Avatar tegenover première The Winner Is…

De tv-kijker krijgt het lastig op donderdag 26 januari. Zowel Nederland 1, RTL 4 als SBS 6 pakken die dag flink uit op primetime. De Avro komt met de vierde aflevering van kijkcijfersucces Wie Is de Mol? terwijl SBS 6 de première van talentenjacht The Winner Is… beleeft. RTL 4 zou aanvankelijk The Da Vinci Code uitzenden, een film die al meer dan eens is vertoond op de zender. Maar vandaag wordt bekend dat de tv-première van bioscoophit Avatar staat gepland op 26 januari. Dat lijkt op een pesterijtje richting SBS 6.

 

 

Een woordvoerder van RTL ontkracht dat overigens bij de collega’s van TotaalTV. “We hebben in januari een aantal filmavonden gepland en kunnen de première van Avatar vanwege de licentie deze maand uitzenden. We denken daar veel mensen een plezier mee te kunnen doen en gaan altijd uit van eigen kracht.”

The Winner Is… is een belangrijk programma voor SBS 6. Al in de zomer van 2011 noemde producent John de Mol het een format waarmee het tij voor SBS 6 wel eens kan keren. Afgelopen najaar is dat nog niet gebeurd, het marktaandeel van de zender blijft kwakkelen. De show, een soort kruising tussen talentenjacht en Deal or no Deal, lijkt typisch weekendamusement, maar SBS 6 kiest bewust al voor de donderdagavond als uitzenddag.

Zie ook:
- RTL 4 haalt uitzendrechten bioscoophit Avatar binnen
- X Factor-act BadBoyz doet mee aan The Winner Is…
- SBS plaatst The Winner Is… tegenover Wie Is de Mol?

17 Reacties // Reageer

17 thoughts on “RTL plaatst Avatar tegenover première The Winner Is…

  1. Koehoen

    Sowieso begrijp ik niet waarom ‘The Winner Is’ op een donderdag uitgezonden gaat worden? Ik verwacht niet dat het SBS er boven op gaat helpen.

      /   Reply  / 
  2. mark nijmegen

    snap de donderdag ook niet…. zeker niet met kijkcijferkanon wie is de mol…… maargoed, hoop dat het een leuke show wordt !
    Film avatar wordt natuurlijk gedaan door RTL om eea te willen dwarsbomen, en daar zijn het ook concurrenten voor ! hoef je niet te verbloemen.

      /   Reply  / 
  3. Anonymous

    Dit is juist een domme zet van RTL. Avatar is een maga-première en die kan RTL beter een keer primetime op vrijdagavond zetten, als The Voice Kids is afgelopen o.i.d.

      /   Reply  / 
    1. Wim

      Ach, iedereen heeft die film toch al gezien, of in huis gehaald..

        /   Reply  / 
  4. vic

    Inderdaad domme zet van Rtl, want hij duurt tot +-12 uur. Je kunt Avatar met de hele familie/kinderen kijken, en dan is 12 uur natuurlijk veel te laat.

    Ze kunnen het inderdaad beter na The Voice Kids op een Vrijdag, of op de Zaterdag zetten. Dan kun je hem al om 20.00 laten beginnen, en duurt hij dus maar tot 23.30.

      /   Reply  / 
    1. Wim

      Nou, dat half uurtje verschil wat je aangeeft, zal het dan uiteindelijk ook niet meer doen. Nog beter is dan de film zelf in huis te halen, als je deze al niet hebt. Kun je kijken wanneer je wilt en heb je geen last van reclames ook.

        /   Reply  / 
  5. $ Dollar Bill $

    Ja dat ene half uur maakt echt verschil.

    Het is een goede keuze geweest om het tegenover The Winner te zetten.

    Bovendien het is een film. Films kun je meerdere keren uitzenden.

      /   Reply  / 
  6. Martijn

    hahaha, dit vind ik dus heel slim van Erland. Rtl4 loopt het minste risico op deze manier, en ik zie ze nog winnen ook :) In iedergeval van ‘The Winner is..’

      /   Reply  / 
  7. Topmodel

    Aaargh tot voorkort had ik een mediabox waarmee ik 2 programmas tegelijk kan opnemen (en nu helaas maar 1) en aangezien ik niet van reclames hou gaat mijn voorkeur uit naar wie is de mol live kijken, maar welke van de 2 andere neem ik op? ik ben benieuwd naar de winner is, maar na al het talentenjacht geweld op rtl4, ben ik een beete talentenjacht moe geworden. Maar aan de andere kant lijkt mij avatar met reclames ook geen succes. Maw ik zie nog wel wat ik kijk.

      /   Reply  / 
    1. Wim

      Als Avatar, net als de meeste films om de 15-20 wordt onderbroken is voor mij het plezier er snel af. Ik kijk hem nog we weer eens op blu-ray..

        /   Reply  / 
  8. hans

    Ik vermoedde eerst dat “The Winner Is..” voor SBS hetzelfde zou gaan worden als wat “The Voice” voor RTL is. Maar na de promo’s, de uitzenddatum en de concurentie te hebben gezien, denk ik dat het een regelrechte flop wordt.

      /   Reply  / 
  9. David (2)

    Ik ben bang dat SBS6 het heel zwaar gaat krijgen met The Winner Is. Wie is de Mol lijkt beter te scoren dit jaar, en heeft naar mijn inschatting ook een vrij jonge doelgroep (in vergelijking met bejaardensuccessen als Radar en Kunst en Kitsch).

    SBS heeft nu zo’n 800.000 kijkers op de donderdag. Met versterkte concurrentie van RTL4 en de bestaande concurrentie van Ned.1 mogen ze héél blij zijn als ze over het miljoen gaan. En dat is dan nog niet best natuurlijk.

      /   Reply  / 
  10. Mark

    Wie is de mol 2.050.000
    Avatar 1.080.000
    The Winner is 880.000

      /   Reply  / 
  11. Martijn

    Wie is de mol 1,6 miljoen
    avatar 1,5 miljoen
    The winner is… 800.000

      /   Reply  / 
  12. ovide

    Heeft iemand van jullie ooit gehoord van opnemen???

      /   Reply  / 
    1. ovide

      Of hebben jullie je digitale tv laten aansmeren waardoor de helft van Nederland niet kan opnemen als je het niet meteen kijkt…..noemen ze vooruitgang!!! (en ook nog meer betalen zeker)

        /   Reply  / 
  13. Pingback: John de Mol kiest bewust voor The Winner Is op donderdag | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>