SBS en Joling spreken intentie uit voor verdere samenwerking

De onderhandelingen tussen Gerard Joling en SBS 6 hebben vooralsnog geen nieuw contract opgeleverd. Wel gaan de twee partijen samen verder en is er de intentie om ook na het lopende exclusieve presentatiecontract door te gaan. Dat maakt de zender bekend via een persbericht. “De uitgangspunten zijn helder en op basis daarvan is besloten de samenwerking voort te zetten. De komende tijd gaan beiden op zoek naar formats waarin SBS 6 en Gerard beiden goed tot hun recht komen.” Joling staat nog tot september onder contract.

RTL Boulevard weet te melden dat Joling het aanbod kreeg zijn contract open te breken om het met twee jaar te verlengen. Hij zou zich niet kunnen vinden in de voorwaarden en heeft er daarom vanafgezien. De rubriek wist eerder al te onthullen dat er sprake is van een arbeidsconflict over terug te betalen loon. Die strijdbijl zou nu zijn begraven volgens RTL Boulevard.

SBS-directeur Georgette Schlick zegt in het persstatement: “We denken dat Gerard, in een iets andere rol dan de kijker hem bij SBS 6 kent, een belangrijke bijdrage kan hebben in het veranderingstraject. We zullen dan ook samen op zoek gaan naar geschikte formats waarin we zowel voor Gerard als voor SBS 6 het beste vinden.”

Gerard Joling: “Ik begrijp dat er een aantal dingen bij SBS 6 moet veranderen en wil graag mijn steentje bijdragen om het succes van de zender terug te brengen. Er is gekozen te zoeken naar een nieuwe rol voor mij, waarin de kijker nog steeds de vertrouwde Geer ziet, maar ik ook meer van mijzelf kan laten zien. Ik heb daar veel zin en vertrouwen in.”

Joling vertelde zondag in Life4You dat hij graag zijn tanden zou zetten in een format als Sterren Dansen op het IJs. Ook heeft hij wel oren naar een real life-format. Joling zei ook dat er deze week ‘een bijl wordt gehakt’ over zijn toekomst bij SBS 6. De daadwerkelijk knoop moet dus nog worden doorgehakt, deze uitkomst en persbericht lijken dan ook vooral bedoeld om de rust te bewaren. Gisteren stuurde SBS 6 al een persbericht uit over de veranderingen bij Hart van Nederland, waar de kijker voorlopig geen grote wijzigingen zal bemerken.

Zie ook:
- Joling: Deze week duidelijkheid over toekomst bij SBS
- Conflict Joling en SBS 6; contract loopt bijna af
- SBS legt Gerard Joling nog 3 jaar vast
- Joling even klaar met grote studioprogramma’s
- Topvrouw SBS probeert onrust Hart van NL in te dammen

1 Reacties // Reageer

One thought on “SBS en Joling spreken intentie uit voor verdere samenwerking

  1. Pingback: Gerard Joling was furieus om houding SBS 6 | Zappen

  2. Pingback: Geer en Goor gaan samenwonen voor nieuw programma | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>