Conflict Joling en SBS 6; contract loopt bijna af

Het botert even niet tussen Gerard Joling en SBS 6. RTL Boulevard onthulde gisteren dat er sprake is van een arbeidsconflict. Het programma heeft vertrouwelijke communicatie in handen tussen beide partijen. Joling is al bijna een jaar niet te zien voor de camera bij SBS 6 terwijl hij wel krijgt doorbetaald. RTL Boulevard meldt dat de zender nu graag iets van het riante salaris (meer dan 1 miljoen euro per jaar) terug wil zien terwijl Joling zegt dat hij zich heeft ingezet voor bepaalde formats die uiteindelijk niet op de buis verschenen.

Nu het 3-jarige contract tussen beide partijen bijna afloopt, zou het goed kunnen dat Joling en SBS uit elkaar gaan.

Het is maart 2009 als Joling en SBS vol trots de 3-jarige exclusieve samenwerking aankondigen. Op dat moment heeft Joling niets dan lof voor de zender die altijd zo goed voor hem is geweest. Joling blijft zelfs loyaal aan SBS 6 door zijn deelname aan de Songfestival-soap bij de Toppers in te trekken, wat een bom onder de Toppers legt. Uiteindelijk neemt Jeroen van der Boom zijn plek in, Joling zou een jaar later weer terugkeren bij het feestgezelschap.

In seizoen 2010/11 moet hij zijn werkzaamheden voor Popstars staken wegens oververmoeidheid, het SBS-amusement loopt dat seizoen uit in een kijkcijferdebacle. Sterren Dansen op het IJs doet Joling nog wel en dat scoort behoorlijk, maar nieuwe klussen blijven uit.

Met name het laatste jaar zijn de uitspraken van Joling over zijn broodheer bijgedraaid. Joling zegt in tv-programma’s dat er wel wat formats worden aangeboden, maar dat niet alles hem past. Joling wil ook even geen grote studioprogramma’s meer doen maar zet in op een show met kinderen, een soort mix van Praatjesmakers en de Moppentrommel. Het programma heeft SBS 6 nooit gehaald, evenmin als een wetenschappelijke datingshow waar Joling wel brood in zag. Ondertussen ziet Geer zijn SBS-vriendinnen Patty Brard en Patricia Paay wel vertrekken naar de concurrent.

Afgelopen zondag wordt John de Mol, mede-eigenaar van SBS, nog gevraagd naar de plannen met Joling. De tycoon geeft aan dat de grote auditieshows en Sterren Dansen op het IJs er even niet meer zijn bij de zender. “Maar ze hebben wel The Winner Is… en De Vrienden van Amstel Zingen Kroonjuwelen”, voegt Albert Verlinde daar gisteren aan toe. Joling wil niet reageren bij RTL Boulevard, volgens Verlinde om niet gepakt te kunnen worden op verkeerde uitspraken bij een eventueel juridisch geschil. Overigens zegt SBS-televisiedirecteur Leo van der Goot dat de zender niet van Joling af wil.

Saillant detail is dat de muzikant Gerard Joling de laatste tijd vaker te zien is in RTL Boulevard dan in SBS Shownieuws. Of het nu gaat om de poliepoperatie of promotie voor zijn nieuwe single vanaf Curaçao, de voorkeur lijkt te gaan naar het beter bekeken RTL-programma. Een voorbode voor wat komen gaat? Een transfer naar RTL zou in elk geval een langverwachte nieuwe reeks van Joling & Gordon over de Vloer weer mogelijk maken.

Zie ook:
- SBS legt Gerard Joling nog 3 jaar vast
- Gerard Joling ontdaan door overstap Patricia Paay
- Joling even klaar met grote studioprogramma’s
- Gerard Joling mogelijk met datingquiz bij SBS 6
- ‘Joling moet zwijgen over salaris van 3 miljoen’
- Joling werkt aan Moppentrommel meets Praatjesmakers

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Conflict Joling en SBS 6; contract loopt bijna af

  1. Robin

    Dit is het einde van het tv-huwelijk tussen Joling & SBS6. Mark my words!

    Vond het al raar dat hij nooit meer bij SBS verscheen met een nieuw programma na SDOHI

      /   Reply  / 
  2. Dennis

    Nou Gerard, op naar RTL!! Een wekelijks item in Life4You? Joling & Gordon over de vloer? En misschien een leuk nieuw programma met teamcaptains waar jij er 1 van zou kunnen zijn??

      /   Reply  / 
  3. Levi

    Gerard naar RTL4, samen met Gordon iets doen, daar is ie meer op zn plekkie en kan ie ook dingen doen met Irene en Carlo

      /   Reply  / 
  4. $ Dollar Bill $

    Snap sowieso niet waarom hij grote shows deed. Hij past meer in programma’s als die Simple Life kloon met Gordon en als side kick van Carlo en Irene.

      /   Reply  / 
  5. Pingback: Conflict Joling en SBS 6; contract loopt bijna af – Blog.nl (Blog) | Nederland – iWooho.com

  6. B

    Als er al iemand is die gelooft dat Joling en Gordon ooit weer over de vloer zullen gaan doen , die is niet wijs !!!
    Gordon zal zich hier niet meer toe verlagen, te druk en te goed ingekapseld bij RTL

      /   Reply  / 
    1. Yuri

      Heel Gerard Joling mag van mij ook wel van de buis,

        /   Reply  / 
      1. $ Dollar Bill $

        Inderdaad het was dan ook een reden dat ik nooit naar SBS6 keek. Elke keer als je naar een film of wat dan ook keek kwam er iets in beeld waardoor je wordt afgeleid je keek er naar en je ziet zijn kop! En dan wordt er weer afgeteld voor een of andere lompe bagger show.

          /   Reply  / 
  7. Christian

    Hopelijk komt Geer naar RTL!

      /   Reply  / 
  8. bibi

    Dit verdiend hij niet, hij is altijd een van de gezichten geweest van SBS.

      /   Reply  / 
  9. maik

    Dat er iets aan de hand is, is inmiddels duidelijk… Gerard komt opvallend weinig voorbij in shownieuws. Gisteravond was er een item over de uitreiking van de Geels awards, waar gerard er ook twee van heeft gewonnen. Hij kwam als enige winnaar niet in het item voorbij. Erg vreemd; programma’s die Joling maakt worden over het algemeen het best op de zender bekeken. Stom als ze hem aan de concurrentie zouden verliezen…

      /   Reply  / 
  10. Pingback: Gerard Joling over tv-toekomst in Life4You | Zappen

  11. Frank

    Jammer, zo zie je maar weer hoe vergankelijk een carriere bij de commerciele zenders kan zijn, je bent IN en dan ineens bij de komst van nieuw management, ben je Uit. Je ziet het vaker gebeuren in show-land-nederland. Zo gaat men hier blijkbaar met mensen om.
    In de VS krijg je blijvend respect als artiest, hier niet, een jaloers en kneuterig volkje, dat een artiest en andere goed verdienende mensen het geluk niet gunt,
    Wij hopen dat Gerard gauw bij RTL aan het werk kan, hij brengt erg veel positiviteit en gezelligheid op tv, een goeie gozer.
    Veel geluk Gerard !!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>