Peter R. de Vries schrapt aflevering verijdelde huurmoord

SBS 6, Endemol en Peter R. de Vries verheugden zich op een spraakmakende aflevering van Peter R. de Vries Misdaadverslaggever. Hierin is te zien hoe een huurmoord wordt beraamd. Of eigenlijk: zou te zien zijn geweest. Doordat niet alle beelden voor de uitzending op een rechtmatige wijze zijn verkregen, heeft de rechter uitzending daarvan verboden. Het hermonteren van de aflevering leverde geen bevredigend resultaat op voor De Vries en zijn team. Dus is de huurmoord-aflevering geschrapt en zendt SBS 6 vanavond een herhaling uit.

In het persbericht over de aflevering staat: “Op 6 februari 2012 zijn in het kantoorpand van Endemol in Amsterdam Zuid-Oost door de politie twee mannen op de redactie van Peter R. de Vries aangehouden die door een Amsterdamse escortbaas waren ingeschakeld om een concurrent te liquideren. Het was de bedoeling om de man in zijn kantoor in Amsterdam-West dood te schieten en de moord op een overval te laten lijken. De gesprekken tussen de uitvoerder en de opdrachtgever zijn op camera opgenomen en geven een onthutsend beeld van het gemak waarmee over mensenlevens wordt beslist. De opdrachtgever zegt bijvoorbeeld dat het ‘beter is’ als er bij de moord nog meer mensen worden doodgeschoten, omdat dit de politie afleidt van het werkelijke motief.”

De opgenomen gesprekken zijn niet door De Vries en zijn team zelf gefilmd, maar werden te koop aangeboden. De Vries: “De rechter oordeelde zaterdagmiddag dat de door de jongens gemaakte beelden onder het ‘eigendomsrecht’ vallen en daarom niet door ons programma mogen worden gebruikt. Volgens de rechter zijn de beelden bovendien niet essentieel en kan worden volstaan met mededelingen over de inhoud. Maar ook de verborgen camerabeelden die ons programma zelf van de gesprekken met de ‘huurmoordenaars’ maakte mogen niet in de uitzending gebruikt worden.”

Zie ook:
- Kijkcijfers zondag: Matige start slotserie Peter R. de Vries
- De Vries belooft doorbraken in laatste Misdaadverslaggever

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Peter R. de Vries schrapt aflevering verijdelde huurmoord

  1. Willem

    Verborgen camerabeelden mogen toch alleen gebruikt worden bij Bananasplit? Peter R. de Vries moet Frans Bauer maar eens inschakelen om een goede misdaad te filmen.

      /   Reply  / 
  2. ca ter beeke

    hier in nederland om tebetalen en veder moet je mond dich houden. wand
    wand als je ziet wat je bedondert word zieken fonds en huur. maar daar hoor je niks van de rechter om jan pet te helpen

    afz [email protected]

      /   Reply  / 
  3. Jeroen

    ja ja weer een herhaling.. Ze zullen ook geen back-up plan hebben bij SBS.. Nou Peter daar gaat je laatste seizoen!

      /   Reply  / 
  4. Jos

    Zoiets weet je toch van te voren, is keer op keer. Slordigheidsfoutjes, Peter R De Vries heeft helaas alweer niet nagedacht bij het voorbereiden van zijn programma. Tijd om te stoppen idd.

      /   Reply  / 
  5. Zo

    en weer speelt sbs op veilig. Gewoon uitzenden die hap.

      /   Reply  / 
  6. mel

    Niet alleen maar op safe spelen. Gewoon uitzenden! Peter hoeft niet bang te zijn om ontslagen te worden. Het is zijn laatste seizoen. Sinds de mol sbs heeft word er geen risico’s meer genomen!

      /   Reply  / 
  7. Ma

    Laat de uitzending lekken op het internet.

    Is al het werk niet voor niks geweest.

    Iemand de bestand laten uploaden in België save en dan roepen dat je plastic zak kwijt bent geraakt met de tape erin

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>