Peter R. de Vries met nieuwe feiten zaak Marianne Vaatstra

Al heel wat afleveringen van Peter R. de Vries Misdaadverslaggever gingen over de zaak Marianne Vaatstra. In één van zijn laatste uitzendingen presenteert De Vries nieuwe feiten in de nog altijd onopgeloste moord op de destijds 16-jarige Marianne, nu 13 jaar geleden. De aflevering is gemaakt in nauwe samenwerking met het 3D-Team van politie Friesland en het Openbaar Ministerie in Leeuwarden.

Het 3D-team heeft de afgelopen jaren in alle stilte de zaak opnieuw onderzocht en geanalyseerd en heeft daarbij een aantal nieuwe, opzienbarende bevindingen gedaan. Peter R. de Vries is daar de afgelopen tijd deelgenoot van gemaakt. Het rechercheteam komt tot een nieuw, afwijkend scenario, van wat er de nacht van de moord op 1 mei 1999 is gebeurd.

De Vries spreekt van een onthullende uitzending. “Er wordt een nieuwe weg ingeslagen. Het 3D-Team heeft knap werk verricht. De kans op een oplossing van de zaak acht ik groter dan ooit.” De zaak van Marianne Vaatstra is ook de eerste in Nederland waarbij politie en justitie gebruik maken van DNA-verwantschapsonderzoek, dat sinds 1 april van dit jaar wettelijk is toegestaan.

De Vries stelt dat diverse complottheorieën na vanavond kunnen worden afgedaan. “Er is met name op internet veel gespeculeerd over de rol van twee asielzoekers, een Irakees en een Afghaan. Dat heeft veel ruis veroorzaakt en veel mensen op het verkeerde been gezet, maar uit het onderzoek is duidelijk naar voren gekomen dat zij uitgesloten kunnen worden. Voor aanhangers van deze theorieën zal de uitzending even slikken zijn.”

Peter R. de Vries Misdaadverslaggever, 21.30 uur, SBS 6

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Peter R. de Vries met nieuwe feiten zaak Marianne Vaatstra

  1. arjan

    1 miljoen kijkers

      /   Reply  / 
  2. jp van berge

    Als heel nederland mee kijkt dan komt de oplossing er wel.
    Peter en team, Een copliment voor deze zaak

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Peter R. de Vries neemt ‘achter de schermen’ afscheid | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>