Peter R. de Vries neemt ‘achter de schermen’ afscheid

Peter R. de Vries Misdaadverslaggever stopt. Vanavond is de laatste aflevering te zien, welke omschreven wordt als een hachelijk trip naar Libanon. Daarna volgt een special met een blik achter de schermen, waarin De Vries afscheid neemt van zijn kijkers. Wat zijn tv-toekomst brengt, is nog onduidelijk. In interviews heeft De Vries zich al laten ontvallen zeker actief te blijven als misdaadverslaggever, alleen niet meer met vaste reeksen van het SBS-programma. Ook lonkt een praatprogramma op het gebied van misdaad, al is dat nog allerminst zeker.

Peter over zijn tv-afscheid: “Het is een prachtig inkijkje geworden, afwisselend humoristisch, informatief, maar ook ontroerend en emotioneel.”

Hij vervolgt: “Eerlijk gezegd doe ik liever een pittige confrontatie met een bende criminelen… Ik hoef niet te verhelen dat ik in de studio wel wat moest wegslikken. We hebben in die zeventien jaar zoveel met elkaar meegemaakt. Bijna iedereen was aanwezig en ga dan maar eens je afscheidstekst opnemen. Dat moest dus wel een keertje over, maar het is goed gekomen. Het is een prachtig slotstuk geworden.”

De eerste aflevering gaat over de laatste buitenlandse onderzoekstrip van De Vries, een nogal hachelijk avontuur in Libanon, waar hij de al 20 jaar voortvluchtige moordenaar van de Rotterdamse Fanchette van den Tol opspoorde en confronteerde. De 29-jarige vrouw werd in 1992 in haar slaapkamer vermoord. De moordenaar – wiens DNA en vingerafdrukken op het moordwapen werden aangetroffen – wist te ontkomen, maar werd door Peter in Libanon oog in oog gebracht met de nabestaanden, de moeder en zus, van Fanchette van den Tol.

Peter: “Het deed me goed om ook in de laatste uitzending zo’n voortvluchtige moordenaar het moeilijk te maken en onder de aandacht van de autoriteiten te brengen. Het is onverteerbaar dat de dader er zo lang mee is weggekomen.”

Peter R. de Vries Misdaadverslaggever, 20.00 uur, SBS 6

Zie ook:
- Peter R. de Vries met nieuwe feiten zaak Marianne Vaatstra
- De Vries belooft doorbraken in laatste Misdaadverslaggever
- Peter R. de Vries overweegt talkshow
- SBS 6 hoopt op ander programma met Peter R. de Vries
- SBS 6 verliest Peter R. de Vries Misdaadverslaggever

1 Reacties // Reageer

One thought on “Peter R. de Vries neemt ‘achter de schermen’ afscheid

  1. Pingback: Vara aast op Peter R. de Vries | Zappen

  2. Pingback: Peter R. de Vries niet naar VARA maar naar TROS-AVRO | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>