Gerard Joling blij met half miljoen kijkers Sterren Springen

Als morgenochtend blijkt dat Sterren Springen op Zaterdag een half miljoen kijkers heeft getrokken, dan is Gerard Joling tevreden. “SBS 6 dobbert nog op de bodem, met een voorspelling moet je heel voorzichtig zijn. Je kunt wel zeggen dat SBS de underdog is, je moet nog maar zien of dat kijkers oplevert. Als we een half miljoen redden moeten we blij zijn. Maar van een hoog marktaandeel worden we wel vrolijk”, zegt hij tegen Zappen.blog.nl.

Programmadirecteur Remko van Westerloo heeft juist zijn verwachtingen naar boven bijgesteld in de afgelopen dagen.

“Zo langzamerhand begin ik toch wel te geloven in de eigen gekte. Sterren Springen begint te leven, we maken een kans. Ik zou het leuk vinden als we de tweede plek scoren”, verwijzend naar de strijd op Super Saturday met Strictly Come Dancing en Beat the Best.

Joling ziet het als zijn doel om een programma te maken waar heel veel mensen over gaan praten. Dat lijkt te lukken met BN’ers in alle maten en gewichten die van de duikplank springen. “Het is natuurlijk hilarisch, ik moet er zelf erg om lachen. En dat ze het allemaal durven!”

Hoewel de 18 bekendere Nederlanders hun uiterste best doen de sprong tot een goed einde te volbrengen, hoopt Geer dat een aantal toch plat op het water landt. “Bij Hole in the Wall duurde de actie natuurlijk ook maar een paar seconde – wat dan weer vijf keer werd herhaald. Daar is dat programma mee in de mist gegaan. En wat ook niet hielp was dat je goede kandidaten had die soms dwars door de wall heen gingen en bleven staan. Hoe je het ook wendt of keert, mensen willen mensen het water in zien gaan. Dat was vroeger al bij Glij ‘m d’r In of Douw ‘m d’r Uit. Een plons zien, is de hele grap. We gunnen het de kandidaten niet als het mis gaat, voor het programma is het wel leuk als het gebeurt.”

Een ander verschil met Hole in the Wall is dat Sterren Springen op Zaterdag maar vier afleveringen beslaat. In aflevering 1 en 2 treden elk 9 BN’ers aan, de derde liveshow is de halve finale met 8 kandidaten. In de finale is plek voor vier BN’ers.

Wat niet veel mensen weten, is dat Sterren Springen al jaren boven de markt hangt. “Toen ik voor het eerst van dit programma hoorde, kon ik me niet voorstellen dat je hier leuke tv van kon maken. Toen zat ik nog bij Talpa”, vertelt Van Westerloo. “Ik denk nu dat ik me daar in vergist heb, het kan hartstikke leuk worden. We zochten iets spectaculairs om het seizoen mee te openen, dit is me altijd bij gebleven.”

Het deelnemersveld lijkt te bestaan uit beroepsschnabbelaars, al zit er volgens de programmadirecteur wel een gedachte achter. “Het is zeer gevarieerd, voor elk wat wils. Atletisch vermogen zit er in, maar ook mensen met een goed persoonlijk verhaal. En ook alle leeftijdscategorieën en alle soorten lichamen.”

Sterren Springen op Zaterdag is een duur programma. “Het Olympisch zwembad in Eindhoven moet helemaal omgebouwd worden tot een studio. Je moet heel het zwembad uitlichten, decor maken, 700 man publiek huisvesten. De kosten gaan ‘m nog niet eens zitten in de gages die we de BN’ers betalen. Hoeveel dat is, ga ik niet prijsgeven. Ze worden goed betaald, maar niet astronomisch.”

In de eerste aflevering nemen Patty Brard, Kimberley Klaver, Paulien Wingelaar, Liesbeth Kamerling, Justine Pelmelay, Dirk Taat, Jody Bernal, Kleine Viezerik en Adje een duik. Potentiële winnaars Liza Sips, Raynor Arkenbout en Ralf Mackenbach duiken volgende week pas.

Bekijk de promo:

Sterren Springen op Zaterdag, 20.30 uur, SBS 6

Zie ook:
- SBS zet Sterren Dansen op het IJs nog even in ijskast
- Tess Milne ‘de nieuwe Nance’ naast Gerard Joling
- Reinout hoopt dat Strictly van Sterren Springen wint
- Nieuw DNA van SBS 6: Ontspannen en wegdromen
- SBS 6 moet Dries Roelvink missen bij Sterren Springen

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Gerard Joling blij met half miljoen kijkers Sterren Springen

  1. Martijn

    Ik kijk sterren springen vanavond en misschien stukje Strictly, die trouwens een prachtig decor hebben.
    http://360.io/gMHkWU
    Beat the Best laat ik schieten.

      /   Reply  / 
    1. Mark

      Zou BTB ook niet kijken, is niet live en kapot gemonteerd, net zoals The Winner Is. Niet leuk om naar te kijken. Ned. 1 gaat het typische Ned. 1 publiek trekken, dat ook naar De Slimste enzo kijkt, dus 800.000 – 1.000.000. SBS heeft de beste papieren, ook omdat het al een half uur langer duurt (leuk voor de zappers die erbij komen).

        /   Reply  / 
  2. Mark

    Denk dat de bn-ers wel 1200 euro krijgen voor 3 seconden werk. :P

    Niet verkeerd. Ongeveer net zoveel als Sterren Dansen Op Het IJs.

      /   Reply  / 
  3. blake

    en kijkcijfers duiken op zondag

      /   Reply  / 
  4. Pingback: ‘Bangeschijterd’ Pauline Wingelaar durft niet van duikplank | Zappen

  5. vinn

    K heb echt zin in dit progamma! Dancing with the stars kloon hoef ik niet te zien en BTB vond ik wel gaaf maaar niet super.
    Vind de deelnemers wel meevallen qua snabbelaars zie melody, dirk en patty niet zo vaak en Paulien vind ik geweldig!

      /   Reply  / 
  6. Dave

    damn stom om de beste er uit te gooien ga weg sbs geen verstand van talent
    echt dome aktie 1 aflevering jodie er uit te gooien 20 keer beter maar ok echt dom dom dom ik stop met kijken doeiiiiii

      /   Reply  / 
  7. W.vijselaar

    Wat een aanfluiting zeg,de beste eruit.
    Ga ik dus niet meer kijken.

      /   Reply  / 
  8. Diana

    Sterren springen slaat nergens op ze halen echt geen miljoen en patty brad lijkt een vrouw van 80 zo lelijk is zij zeg !! Ga aub weg met haar oud en lelijk wijf en gerard joling kan ik al helemaal niet uitstaan dus bs 6 is voor mij geflopt

      /   Reply  / 
  9. Paul

    binnenkort een geheel nieuw programma,,sterren springen naar de Hemel,,,moet je natuurlijk wel eerst een dood lichaam hebben,anders werkt het niet

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>