SBS 6 begint aan Kevin Bacon-serie The Following

VIDEO – In Amerika is vorige week de nieuwe misdaadserie The Following in première gegaan – en Nederland kan vanavond al kijken naar deze serie met Kevin Bacon. SBS 6 maakt vaart met de Nederlandse vertoning, in de hoop zo serieliefhebbers die doorgaans via internet kijken, vast te houden. Al heeft SBS 6 wel weten te bedingen dat ze de serie vooraf mag vertonen op zijn eigen online videodienst.

In Amerika is The Following van start gegaan met meer dan 10 miljoen kijkers. De serie is meteen na Elementary te zien, dat enkele weken terug met succes is gelanceerd op SBS 6.

Over The Following: In 2003 is het Ryan Hardy (Kevin Bacon) die seriemoordenaar Joe Carroll achter de tralies weet te krijgen, nadat deze 14 studentes heeft vermoord op de universiteit waar hij werkt als docent literatuur. Maar Joe weet te ontsnappen.

In tegenstelling tot het eerste onderzoek heeft Ryan Hardy ditmaal niet de leiding. Tien jaar later lijkt hij in niets nog op de persoon die destijds de seriemoordenaar kon oppakken. Nog steeds geplaagd door de klopjacht van 10 jaar geleden is er lange tijd niets meer van hem vernomen en komt hij terecht in een neerwaartse spiraal. Dit nieuwe onderzoek is zijn redding.

Ryan werkt nauw samen met Mike Weston en FBI-specialist Debra Parker. Hoewel agent Weston idolaat is van Hardy, ziet de rest van het team hem eerder als een blok aan het been. Hardy weet hun vertrouwen te winnen als hij ontdekt dat Carroll heimelijk een netwerk van volgers heeft opgebouwd en dat hij veel meer van plan is dan een gevangenisuitbraak.

De spanning stijgt als Carrolls laatst bedoelde slachtoffer, destijds gered door Hardy, wordt ontvoerd door een van zijn volgers. Hardy begrijpt nu dat Carroll wil afmaken waar hij 10 jaar geleden mee bezig was, hij is nu zeker dat hij deze psychopaat moet stoppen. Dramatische taferelen achtervolgen Hardy en het FBI-team als het netwerk van volgers zich als een olievlek uitbreidt. Allemaal geregisseerd door de psychotische Carroll. Niemand is meer te vertrouwen, want iedereen zou een volger kunnen zijn.

Bekijk de trailer:

The Following, 21.30 uur, SBS 6

Zie ook:
- SBS 6 met nieuwe politieserie Kevin Bacon: The Following
- SBS 6 met Elementary: Sherlock Holmes anno 2013

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “SBS 6 begint aan Kevin Bacon-serie The Following

  1. Zayn

    Heb het uitgezet

      /   Reply  / 
    1. Timo H

      Waarom? Het is goed geschreven, origineel, goed geacteerd door o.a. Kevin Bacon en na Revolution de enige goede nieuwe broadcast network drama serie. Ik ben in ieder geval erg geintrigeerd, en na het kijken van de 2de episode op FOX gisteren ben ik verslaafd.

        /   Reply  / 
      1. Zayn

        Niet omdat de serie niet goed is, maar het was gewoon duidelijk niet mijn ding.
        Ben het overigens niet met je eens. Chicago Fire is ook dit seizoen gestart en is een zeer goede dramaserie. Het enige jammer is, is dat het een slechte pilot had.

          /   Reply  / 
  2. Marianne

    Hoe kan ik de serie The Following terug zien?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>