Rust en kijker keren terug bij Hart van Nederland

Schermafbeelding 2013-06-04 om 10.07.11De restyling van Hart van Nederland is met heel wat tumult verlopen. Het aan de kant zetten van drie vertrouwde gezichten, dalende kijkcijfers en onrust op de redactie hebben de SBS-rubriek in onrustig vaarwater gebracht. Maar de laatste tijd trekken de kijkcijfers aan en keert de rust weer terug. Al neemt SBS 6 nog steeds stappen om Hart van Nederland beter te maken.

In De Telegraaf worden enkele klinkende cijfers genoemd. Vorig jaar november bereikte de rubriek met gemiddeld 755.00 kijkers een dieptepunt, maar mei was goed voor ruim 1 miljoen kijkers per uitzending. Volgens Sandra Schuurhof heeft het nieuws van de afgelopen weken daar zeker aan bijgedragen. Ingrijpende gebeurtenissen die de kijker in het hart raken. “Tragische gebeurtenissen – de verdwijning en dood van de broertjes Ruben en Julian en Ingrid Visser en Lodewijk Severein – maar ook de inhuldiging op Koninginnedag.”

Selma van Dijk benoemt nog even de veranderingen van Hart van Nederland. “Mede door de solopresentatie zijn we meer ’anchorwoman’ geworden. Daarnaast gaan we nu zelf het land in, dat vinden mensen leuk, merk ik. Marlayne verslaat de Vierdaagse en Evelien is deze week bij de Alpe d’HuZes. Ook hebben de verslaggevers meer een gezicht gekregen, zij vertellen het verhaal, niet de deskundigen.”

Hart van Nederland is niet het enige SBS-programma dat in de lift zit. Selma: “Danni Lowinski trekt aan en afgelopen donderdag had het late Shownieuws meer kijkers dan RTL Boulevard. Goed, er moet ook nog het nodige gebeuren. We zijn nu bezig om de vroege editie een wat warmere uitstraling te geven, meer kan ik er nog niet over zeggen.”

Zie ook:
- RTL 4 zet late night op scherp in nieuw tv-seizoen
- Sandra Schuurhof: Stop het SBS-bashen
- Remko van Westerloo: Tij bij SBS 6 kan snel keren

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Rust en kijker keren terug bij Hart van Nederland

  1. Jean

    En hoe oud zijn die kijkers? Is het marktaandeel in 20-34/20-49 gestegen ten opzichte van twee jaar geleden? Want dat was volgens mij de bedoeling van het omgooien van het programma.

      /   Reply  / 
  2. Charles

    Hopelijk beginnen ze nu ook eens een keer op tijd!

      /   Reply  / 
  3. Robin

    ”en afgelopen donderdag had het late Shownieuws meer kijkers dan RTL Boulevard.”

    Boulevard heeft een heel ander uitzendttijd, dus die vergelijking lijkt me krom

      /   Reply  / 
  4. Martijnjdd

    De vergelijking met Boulevard is aan de ene kant vreemd, omdat ze op verschillende tijdstippen worden uitgezonden. Aan de andere kant is het nu niet meer dat Boulevard op eenzame hoogte staat en Shownieuws in de schaduw er achteraan sukkelt. Artiesten kunnen nu dus ook bij Shownieuws hun programma’s / producten pluggen om minstens zo groot publiek te bereiken. En dat zal de concurrentie wel merken.

      /   Reply  / 
  5. $ Dollar Bill $

    Volgens mij trekt Shownieuws Vroeg 3x minder kijkers dan RTL Boulevard.

      /   Reply  / 
  6. Robin

    @ $ Dollar Bill $: Shownieuws Vroeg is tegenwoordig gewoon een showblok van circa 10 minuten in HartvNL

      /   Reply  / 
  7. Elza

    Als Sandra Schuurhof het niet presenteert dan kijk ik pas weer. Wat een irritant ‘blij ei’ met 100 versprekingen per item. Geen aanwinst en zeer storend. Verder zijn kijkcijfers niet echt vreemd als je het dwars door een film heen uitzendt! Effect…men stemt volgende keer niet meer op zo’n film op dat tijdstip op sbs af.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>