‘Sanoma wil van Remko van Westerloo af’

remko van westerlooDe tijd dat Sanoma en Talpa goed door één deur konden, lijkt verleden tijd. Gisteren werd al bekend dat John de Mol probeert om het Finse uitgeefconcern uit te kopen, vandaag komt naar buiten dat Sanoma op zijn beurt af wil van de programmadirecteur bij SBS, Remko van Westerloo. De uitblijvende opleving in de resultaten ligt daar aan ten grondslag.

Het Financieele Dagblad spreekt betrokkenen, die melden dat Sanoma’s commissarissen vorige week formele stappen hebben gezet om meer grip op SBS te krijgen.

Van Westerloo is een vertrouwenspersoon van John de Mol, de twee werkten al samen bij Talpa/Tien. Volgens de krant is de wens van Sanoma geen uitgemaakte zaak. “Contractueel is vastgelegd dat De Mol het alleenrecht heeft om de programmadirecteur voor te dragen en hij wil Van Westerloo handhaven. De Finnen beargumenteren echter dat de directeur niet presteert. Qua kijkcijfers zou SBS door een contractueel afgesproken ondergrens zijn gezakt. Daarmee vervalt het mandaat van De Mol, redeneren ze.”

Het zou Sanoma volgens de krant ook niet lekker zitten, dat Talpa hofleverancier is van SBS-programma’s. Veel van die titels mislukken overigens, terwijl de Talpa-formats bij RTL vaak wel uitgroeien tot een succes.

Zie ook:
- John de Mol wil Sanoma uitkopen bij SBS
- Sanoma-topman Dick Molman vertrekt

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “‘Sanoma wil van Remko van Westerloo af’

  1. kijker

    De kijkcijfers laten wel een verandering zien In e verkeerde richting maar toch. Dus maar een conclusie: weg met deze man.

      /   Reply  / 
  2. Martijn

    Dat snap ik wel. Kan absoluut geen programmaschema’s bouwen.

      /   Reply  / 
  3. Rob

    Bij Sanoma zijn ze echt niet gek!

      /   Reply  / 
  4. Chris

    Kan De Mol niet beter terug naar RTL gaan? De combinatie Talpa/RTL is altijd beter geweest en 538 past ook beter bij RTL dan SBS.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>