Sanoma-topman Dick Molman vertrekt

Dick Molman stapt op als bestuursvoorzitter van Sanoma. Na het lopende kalenderjaar legt hij zijn functie, waaronder ook de Nederlandse activiteiten van SBS 6 vallen, neer. “In het algemeen vind ik dat de zetel van topman na een bepaalde periode nieuw bloed nodig heeft”, zei Molman, die de functie 7 jaar vervulde, tegen het ANP. “Daarbij waren de afgelopen jaren zeer intensief. Het is geen gemakkelijke beslissing, maar ik geloof dat dit het beste is voor mezelf en voor Sanoma.”

Sanoma kocht samen met Talpa de SBS-groep. Maar dat leidde nog niet tot het gewenste resultaat. Op het tv-bedrijf is flink afgeschreven, het marktaandeel van de tv-zenders daalde onder het Sanoma/Talpa-bewind verder. De tv-activiteiten drukken zwaar op de resultaten van het uitgeefbedrijf. Toch zegt Molman: “Er is geen enkele relatie tussen de performance van Sanoma en mijn vertrek aan het eind van het jaar.”

Het is nog niet bekend wie Molman opvolgt. Naar verwachting wordt een nieuwe topman in Nederland later dit jaar formeel benoemd. Sanoma gaat zowel intern als extern op zoek naar kandidaten.

Zie ook:
- Sanoma-topman: Lek komt boven bij SBS, rest is barpraat
- Programmaleider SBS 6 Remko Terlouw per direct weg
- Alle ogen weer op najaar SBS 6: Wat te doen?
- Georgette Schlick en haar toverstokje weg bij SBS

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Sanoma-topman Dick Molman vertrekt

  1. Peter

    Het Parool heeft hele voorpagina en 2 hele paginas ingeruimd. Topman weg na drama sbs. Morgen ook nog deel 2.

      /   Reply  / 
  2. Nieuws!!!

    Sanoma wilde ontslag Remko van Westerloo. Veto door Talpa! Bron Het Parool. Vrijdag en zaterdag totaal 6 pagina’s over drama SBS. Het Parool interviewde een tiental direct betrokkenen en komt met een ontluisterend verhaal over de gang van zaken rondom de overname van SBS.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>