Georgette Schlick en haar toverstokje weg bij SBS

Eind 2011 zijn binnen SBS 6 alle ogen gericht op Georgette Schlick, de nieuwe topvrouw van het bedrijf. Met een toverstokje van haar dochter komt ze het podium opgelopen voor de 2012-presentatie. “Ik kan niet toveren”, spreekt ze pers, adverteerders en relaties toe. “Maar geef ons twee jaar de tijd, en SBS staat er weer.” Die tijd heeft ze niet gekregen. Of niet genomen. ‘In goed overleg’ is Georgette per direct bij SBS vertrokken.

Helemaal als een verrassing komt het nieuws niet. Het gaat, met name met SBS 6, niet goed en het geduld begint op te raken bij adverteerders. Er moest dus een kop rollen, dat is die van Georgette Schlick geworden.

Schlick heeft naam gemaakt bij Dutchview, dat ze van een wat ambtelijk bedrijf omvormde tot een succesvolle commerciële onderneming. Met een duidelijke visie en flink wat saneren heeft ze dat facilitair mediabedrijf weten om te vormen. Daarna trad ze toe tot de directie van Talpa, waar ze niet veel later naar voren werd geschoven als bestuurder van SBS.

Georgette Schlick weet zeker veel van en over media, maar voor het runnen van een tv-zender moet je toch ook passie voor televisie hebben. En dat heb ik bij haar nooit kunnen ontdekken.

In die zin denk ik ook niet dat Schlick in 2011 begon aan deze klus met het idee dat ze het heel veel jaar zou doen. Ze heeft het oude SBS onder handen genomen en gestroomlijnd voor de toekomst. Een ander moet dat karwei nu gaan afmaken. Wel zal ze hebben gehoopt het bedrijf in betere conditie door te kunnen geven.

De raad van commissarissen stelt Hans Edin, momenteel directievoorzitter van de Finse Sanoma-dochter Nelonen Media, aan als interim-CEO bij SBS.

Zie ook:
- Alle ogen weer op najaar SBS 6: Wat te doen?
- Sanoma-topman: Lek komt boven bij SBS, rest is barpraat
- SBS-baas Georgette Schlick duikt voor vragen Matthijs
- Wat brengt SBS in 2013? Perspresentatie met live tweets
- SBS 6 ‘als doldwaze’ 2013 in met reconnect-strategie
- Nieuw DNA van SBS 6: Ontspannen en wegdromen

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Georgette Schlick en haar toverstokje weg bij SBS

  1. Leo

    Eerst maar weer eens het oude decor van het Hart terug, dan de weggestuurde dames en een beetje op tijd beginnen. Toch niet zo moeilijk?

      /   Reply  / 
  2. Peter

    Terug naar toen is nooit een optie natuurlijk. Gewoon bij de basis opnieuw opbouwen. Smoel die zender eerst eens goed, andere vormgeving, dan de programma’s alvorens je bedacht hebt voor wié je wil gaan uitzenden, dus de juiste profilering maken.

      /   Reply  / 
    1. PigBag

      Het wordt hoog tijd dat SBS6 schoon schip gaat maken met ‘n nieuwe huisstijl en nieuwe programma’s. Dus geen C-sterren die kunstjes doen of talentenjachten meer. Op dit moment is SBS6 compleet overbodig.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>