Wat brengt SBS in 2013? Perspresentatie met live tweets

“Geef ons twee jaar de tijd, dan zit SBS 6 weer op de rails”, aldus SBS-topvrouw Georgette Schlick een jaar geleden. Inmiddels heeft ze zich laten ontvallen dat het herstel misschien twee tot drie jaar gaat duren. In die zin mogen we nu nog geen balans opmaken, feit is dat SBS 6 er nog niet heel florissant voor staat. Terwijl de eerste tekenen van herstel toch zichtbaar zouden moeten zijn in het tijdpad, zou je zeggen.

Vanavond presenteren SBS 6, Net 5 en Veronica hun plannen voor 2013, via twitter houd ik je op de hoogte.

Schlick lijkt vol vertrouwen, getuige deze recente woorden aan de adverteerders van SBS: “Vorig jaar kondigden we aan de profielen van de zenders aan te gaan scherpen. Dat is ook gebeurd, met de programmering van 2012 zijn we de profielen vervolgens gaan finetunen. Dat zijn we nu aan het afronden. Over en paar weken zijn de zenderprofielen afgestemd zoals de kijker aangeeft dat deze het beste aansluit op zijn behoefte.”

Toch merkt concullega Erland Galjaard – wat mij betreft terecht – op in het AD dit weekend: “Wat mij nogal verbaast: hoe kun je zolang zoekende zijn naar je identiteit? Waarom duurt dat al vier jaar? Sommige keuzes snap ik: de herintroductie van Nederlands drama met Dokter Tinus, momenteel een populair genre. Maar verder kan ik nog geen duidelijke koers of lijn ontdekken.”

Hoewel de SBS-bazen dus om geduld hebben gevraagd, beginnen mediawatchers toch wat ongeduldig te worden. Ik ben dan ook heel benieuwd naar wat SBS vanavond gaat laten zien. De zendergroep heeft een traditie met het geven van zeer gelikte presentaties, uiteindelijk gaat het om de inhoud.

Een overzicht van wat er al is aangekondigd:

The Next Pop Talent en Bloed, Zweet & Tranen
Twee nieuwe talentenjachten. The Next Pop Talent lijkt een gepimpte versie van Idols te worden, waarbij je niet uitmuntend hoeft te kunnen zingen. Oftewel: mikken op wat ramptoerisme. Bloed, Zweet & Tranen lijkt kansrijker: de betrokken Roxeanne en André Hazes Jr. gaan op zoek naar dè nieuwe volkszanger.

De Grote Vakantie Show
Een nieuwe zaterdagavondshow uit de koker van Talpa. Lijkt wat weg te hebben van het legendarische Euh… Vergeet Je Tandenborstel Niet. Marc-Klein Essink presenteert. De Grote Vakantie Show wordt ingeleid door het nieuwe seizoen Sterren Dansen op het IJs.

Danni Lowanski
Nieuwe dramaserie gemaakt door Talpa, uit het buitenland gehaald. Over cast is nog niets bekend.

Gestalkt
Nieuwe show van Alberto Stegeman, waarin stalken centraal staat.

Beschuldigd
Nieuw in de vooravond van SBS 6, geïnspireerd door het succes van scripted reality bij Net 5.

De Boerenbruiloft / Speld in de Hooiberg
Datingshow rondom een ijsboer op Texel. Eerder verzette de KRO zich nog tegen dit programma, dat te veel op Boer Zoekt Vrouw zou lijken. De Boerenbruiloft heeft meer weg van het Amerikaanse Farmer Wants a Wife.

Kleine Baby’s, Grote Zorg
Nieuw realityprogramma dat samen met de Boerenbruiloft op woensdagavond wordt uitgezonden. De camera’s volgen het wel en wee op de babyvleugel van het Erasmus MC.

Sterren Springen 2, Dokter Tinus, De Lijf Show
Deze succesvolle nieuwe titels komen in (najaar?) 2013 terug.

De presentatie begint om 18.00 uur. Wil je als eerste van alles op de hoogte zijn, check dan mijn twitter (onder voorbehoud van 3G). Morgen op deze blog uitgebreide berichtgeving over de 2013-plannen van SBS 6.

Zie ook:
- SBS 6 ‘als doldwaze’ 2013 in met reconnect-strategie
- Nieuw DNA van SBS 6: Ontspannen en wegdromen
- Remko van Westerloo: SBS ontwikkelt zich naar behoren
- Albert: Hart van NL en Shownieuws band met kijkers kwijt
- SBS 6 eind november met winterpresentatie
- John de Mol: Bij SBS laten we ons niet opjagen

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Wat brengt SBS in 2013? Perspresentatie met live tweets

  1. Mike

    Erland heeft het over 4 jaar zoeken naar een identiteit. Feiten zijn echter dat SBS 6 4 jaar geleden RTL 4 bijna versloeg in alle doelgroepen. Ook 3 jaar geleden was het verschil nog niet eens 1 procent. Het is 2 jaar dat SBS 6 het moeilijk heeft. Gun SBS 6 wat tijd.

      /   Reply  / 
    1. $ Dollar Bill $

      Dat gebeurde alleen 2x in de week. En een week heeft 7 dagen.

        /   Reply  / 
  2. gtstfites

    Leuk Dokter Tinus en de lijf show :P

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>