SBS 6 ook met scripted reality in vooravond: Beschuldigd

Het gaat heel goed met de vooravond van Net 5, de zender uit de SBS-groep die misschien nog wel het meest kwakkelde. Met het zogeheten scripted reality snoept Net 5 overal wat kijkers weg. Achter Gesloten Deuren en Dokters, waarin waargebeurde verhalen met acteurs en amateurs worden nagebootst als een reality-serie, scoren tussen de 300 en 500 duizend kijkers. SBS 6 gaat vanaf januari ook aan de slag met het genre. De zender opent zijn vooravond met de nieuwe titel Beschuldigd.

In Beschuldigd worden waargebeurde verhalen nagespeeld over gezinnen waarbij iemand plotseling verdachte is van een misdrijf. IdTV produceert de nieuwe titel. SBS 6 opent momenteel de vooravond met homevideo’s, nadat spelletje The Price Is Right niet aan de verwachting voldeed. Vorig jaar was Huizenjacht de opening van de SBS-avond, dat programma staat nu einde middag geprogrammeerd.

Na Beschuldigd volgt Hart van Nederland en Shownieuws, dat weer naar originele lengte wordt uitgebouwd. Het is nog niet bekend wat SBS 6 om 20.00 uur gaat programmeren.

Zie ook:
- Vroege editie SBS Shownieuws terug naar half uur
- Net 5-serie Dokters komt boven half miljoen uit
- Albert: Hart van NL en Shownieuws band met kijkers kwijt

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “SBS 6 ook met scripted reality in vooravond: Beschuldigd

  1. Gijsbert

    MC meld zonet dat Trauma Centrum weer om 20u komt!

      /   Reply  / 
  2. ab

    Wat afschuwelijk is dat scripted reality! Of je speelt toneelstukjes of je maakt reality maar bij dergelijke programma’s raak ik volledig mijn geloof in echte televisie kwijt. Wat is hier in hemelsnaam de functie van?

      /   Reply  / 
  3. mark

    gaaf! ik zie wel eens wat op net5 maar vind de onderwerpen niet zo leuk.Dit onderwerp spreekt mij wel aan! Top!

      /   Reply  / 
  4. Martijnjdd

    Scripted reality is niet nieuw, want vroeger had je al “Twaalf steden, 13 ongelukken” waarbij de aanloop naar een (fataal) ongeluk werd nagespeeld. Het is nu in een moderner jasje gegoten.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>