Vroege editie SBS Shownieuws terug naar half uur

De vroege editie van SBS Shownieuws gaat terug naar zijn originele lengte. Vanaf 1 januari staat het programma weer voor een half uur in de programmaschema’s opgenomen. SBS bevestigt aan deze blog dat een en ander gaat veranderen. “Het programma ontwikkelt zich goed dus we willen het weer naar de oorspronkelijke lengte gaan terugbrengen”, meldt een woordvoerder.

Op 17 september ging Shownieuws in een nieuw decor en met een nieuw format live, maar nog dezelfde maand werd de vroege editie teruggebracht tot een kwartiertje.

Tegelijkertijd ging de late editie drastisch op de schop. Die editie nemen Bridget Maasland en Beau van Erven Dorens voor hun rekening, terwijl Jim Bakkum en Hidde van Warmerdam bij de vroege editie worden ingezet. De kijkcijfers van Shownieuws en Hart van Nederland zijn het afgelopen jaar flink teruggelopen, SBS 6 ontwaart nu dus een licht stijgende trend.

Vanaf januari zal er ook al om 18.25 uur een korte Showflits worden uitgezonden op SBS 6.

Zie ook:
- SBS Shownieuws concurreert met ‘mooiste decor ooit’
- Remko van Westerloo: SBS ontwikkelt zich naar behoren
- Albert: Hart van NL en Shownieuws band met kijkers kwijt
- SBS 6 krijgt nieuwe vormgeving in november

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Vroege editie SBS Shownieuws terug naar half uur

  1. mark

    hèhè!!! zo dom om het naar 10 inuten te gooien! vind zelf dit shownieus wat leuker nieuws brengt dan boulevard, ziet er verder ook professioneel uit. verdient het om meer tijd te krijgen

      /   Reply  / 
  2. Peter

    Zwalken, vooral blijven zwalken…

      /   Reply  / 
  3. edward

    professioneel wat zeg je het is 2 keer niets joh presentatie 2 keer niets pffff

      /   Reply  / 
  4. Verburgh

    in de maanden voor de nieuwe Shownieuws werd Boulavard door SBS steeds neergezet als cynisch/kritisch en negatief in toon.
    Misschien ligt het aan mij maar ik vind Shownieuws nieuwe stijl maar een kille/koude bedoening. Roddelen doe je gezellig met mensen die je kent (en soms ben je dan inderdaad niet altijd even aardig) Bij SBS brengen ze het kil/zakelijk en gehaast (liever een paar roddels minder en rustig uitpraten). Een pool van 400 ‘deskundigen’ ipv 10 type roddeltante draagt ook niet bij aan de gezelligheid ;-)

    De vernieuwde Shownieuws-redactie doet het wel beter met de onderwerpen. Niet meer zoals eerst om 19:20 bij Shownieuws de roddels die daarvoor bij Boulevard door de betrokken al genuanceerd of onderuit gehaald zijn.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>