Remko van Westerloo: SBS ontwikkelt zich naar behoren

De kijkcijfers en marktaandelen van SBS 6 staan flink onder druk, valt te constateren nu het najaar over de helft is. Op een paar successen na gaat er heel veel niet goed. Maar programmadirecteur Remko van Westerloo lijkt zich geen zorgen te maken. “De zender ontwikkelt zich naar behoren”, tekent het AD van hem op. De krant noemt als voorbeeld afgelopen vrijdag, toen Superman Returns laag scoorde en Hart van Nederland en Shownieuws historisch laag scoorden. “Zelfs een kind ziet dat vrijdag ronduit slecht was. Ik moet ook toegeven dat Superman Returns een programmeringsfout was.”

Hij vervolgt: “Die film duurt veel te lang en was toentertijd geen groot bioscoopsucces. Dit hadden we niet moeten doen. Maar bedenk ook dat tegenover The Voice alleen maar verliezers bestaan.”

Los van dit incident lijken de scores van Hart van Nederland en Shownieuws structureel toch lager te liggen. Het miljoen was voorheen gegarandeerd, nu uitzonderlijk. Van Westerloo: “Op maandbasis zijn de cijfers gezond en beide programma’s zitten voorzichtig in de lift.”

Zie ook:
- Albert: Hart van NL en Shownieuws band met kijkers kwijt
- SBS 6 eind november met winterpresentatie
- SBS-baas blij met start seizoen; vervolg Sterren Springen

19 Reacties // Reageer

19 thoughts on “Remko van Westerloo: SBS ontwikkelt zich naar behoren

  1. Michel

    NED1 scoort anders prima tegenover The Voice. Ook DWDD university zat boven de 1 miljoen. HVNL en Shownieuws zitten in de lift misschien maar, zaten voor Remko’s veranderingen altijd rond over boven de miljoen kijkers. Deze man kletst maar wat en is helemaal niet geschikt om een programmering van de zender op te bouwen. Dit heeft hij al bewezen toen hij bij Talpa zat. Onbegrijpelijk dat ze hem hebben gekozen om SBS uit het slop te halen.

      /   Reply  / 
  2. !#Michael#!

    @ Michel

    Mag ik je er ook op wijzen dat Remco van Westerloo de man as die Net5 haar glorie dagen bezorgde en dat hij ook de man was die RTL5 naar grote hoogten stuwde! ‘Zijn RTL5′ was toen soms groter dan het vlaggeschip van de concurrent SBS6… onder zijn leiding was het enigste moment dat RTL5 haar doelstelling als 2e commerciële zender van Nederland bijna wist te halen.

    You win some, you lose some. Maar Remco van Westerloo heeft meerdere malen aangetoond wel degelijk een vakman te zijn.

      /   Reply  / 
    1. Michel

      Ik snap wat je bedoeld al heeft dat bij NET5 wel even geduurd in het begin. Bij RTL5 deed hij het aardig maar, echt veel dingen van hoogstaand niveau heeft hij daar niet gebracht. Sommige programma’s bestonden al voordat hij kwam. Daarnaast had hij ook RTL8 onder zijn hoede en daar heeft hij eigenlijk helemaal niets gedaan. Die zender hangt er tot op de dag van vandaag een beetje bij.

        /   Reply  / 
  3. Senior

    Onzin, zelfs HIER weet @#!@#!@#Michael alles recht te lullen. RTL5 was bijna 2e commerciele zender toen Erland daar programmadirecteur was. Met Remko was dat NIET zo. Ken je feiten, met Remko ging het alleen maar slechter.

      /   Reply  / 
    1. $ Dollar Bill $

      !#Michael#! en Remko v Westerloo zijn net die vent uit Irak die beweerde dat de Amerikanen geen kans maakte en Irak uitgeschopt werden.

        /   Reply  / 
  4. RTL4

    Ja SBS ontwikkelt zich ECHT naar behoren door NOG lager te scoren dan vorig jaar. Amateurs

      /   Reply  / 
  5. Daan

    Ik snap dat hij niet negatief wilt praten over zijn eigen zender, maar een beetje realiteitszin zou niet misstaan. De kijker is niet zo makkelijk voor de gek te houden.

      /   Reply  / 
  6. Peter

    Over die nieuwe vormgeving van SBS waarover hij in september nog sprak, wordt met geen woord meer over gerept. Hoe zit dat?

      /   Reply  / 
    1. Maarten

      Dat is uitgesteld. In ieder geval tot einde vh jaar. Eerst zender enigszins op de rit krijgen.

        /   Reply  / 
      1. Peter

        Bron?

          /   Reply  / 
        1. RTL4

          Om ENIGSZINS beeldverandering te krijgen, is het noodzakelijk om DIRECT met een nieuwe vormgeving te komen. Toch wel de nummer 1 regel in medialand. Toen het met RTL4 slecht ging, werd de oude vormgeving dat slechts 1,5 jaar oud was direct losgelaten en vervangen door een andere.

            /   Reply  / 
          1. Peter

            Snap ook niet waarom ze dat niet aan pakken bij SBS. Had dus al lang gedaan moeten zijn. Overigens RTL 4 is ook wel weer aan vervanging toe, matched ook niet meer met de overige ‘family of stations’ die al wel veranderd zijn.

              /  
    2. rtd

      het nieuwe logo zal niet veel spannends zijn… de kleuren Rood en Wit zullen blijen… aangezien het decor van Hart van Nederland ook in deze kleuren is.

        /   Reply  / 
      1. Peter

        Al wat van gezien dan?

          /   Reply  / 
        1. rtd

          nee, heb dr nog niets van gezien… maar t is maar een gok!!

            /   Reply  / 
  7. $ Dollar Bill $

    Wat is dit voor wij van WC Eend bericht?

    Hart van Nederland en Shownieuws scoren slechter dan ooit… hell heel SBS6 scoort slechter dan ooit.

      /   Reply  / 
  8. hans

    Ned3 gaat in november de derde zender van Nederland worden.

      /   Reply  / 
  9. Bas

    Remko is al net zo’n gebakken lucht ventje als z’n ouwe die RTL bijna naar de klote had geholpen met 4x CSI en 2x speelfilm avond op RTL4, om nog maar te zwijgen van de 4 in het land flop.
    Wat doen dit soort nono’s toch aan de top van commerciele televisiezenders?

      /   Reply  / 
    1. k:Alex

      Je bedoelt Boer Zoekt Vrouw weggeven omdat die er niks in zag…

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>