Albert: Hart van NL en Shownieuws band met kijkers kwijt

RTL Boulevard heeft zijn licht laten schijnen over de stand van zaken bij SBS, nu de winterpresentatie aanstaande is. Conclusie: Het gaat nog niet zo goed bij de commerciële concurrent van RTL. Entertainment-deskundige Albert Verlinde vindt het vooral zorgwekkend dat ankers als Hart van Nederland en Shownieuws lager scoren. “Dat waren vaste waardes. Wat er ook gebeurde, dat scoorde. Zo bleef het hele marktaandeel van SBS 6 een beetje in balans. Dat is helemaal verdwenen.”

Albert illustreert dat met de kijkcijfers van afgelopen woensdag. “Toen was er voetballen, na afloop had je Hart van Nederland. In het verleden bleven er dan 1,5 miljoen mensen kijken, woensdag waren dat er 700 duizend. De band met kijkers bij dat programma is helemaal verdwenen. Wat ze beoogden, een nieuw publiek aanboren, is nog niet gelukt.”

Ook het schrappen van of schuiven met programma’s vindt Verlinde niet handig. “Het betekent dat de kijker in de war is. Op maandagavond krijg je nu twee keer Johnny de Mol. Dat geeft niet het gevoel van herkenbaarheid.”

Albert is wel te spreken over wat Net 5 in de vooravond presteert. “Dat scripted reality, ik noem het ‘Mijn Geheim0televisie’, dat heeft Net 5 ontdekt met Achter Gesloten Deuren en Dokters. Vroeger zat je zo’n blaadje te lezen met de ellendige verhalen van mensen, die onder pseudoniem werden geplaatst met andere foto’s. Dat wordt nu na geacteerd. Niet altijd even best, maar het werkt als een trein.”

Het Boulevard-boegbeeld gunt SBS betere tijden. “Het aangekondigde Bloed, Zweet & Tranen past ongelofelijk bij het SBS-gevoel. Dat wordt vanaf maart uitgezonden, in het voorjaar. Laten we hopen dat het niet te mooi weer is dan. SBS 6 moet op niet teveel dat chique gedoe doen. Laat Patty Brard in het water springen, zoek naar Hazes of maak een show met wie de beste spagaat kan doen. Dat past bij SBS!”

Zie ook:
- Net 5-serie Dokters komt boven half miljoen uit
- Familie Hazes betrokken bij Bloed, Zweet & Tranen
- Menu van Oranje niet langer primetime bij SBS 6
- SBS 6 eind november met winterpresentatie

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Albert: Hart van NL en Shownieuws band met kijkers kwijt

  1. bass

    Albertje die de concurrent adviseerd , dan zou ik pas achterdochtig worden

      /   Reply  / 
  2. Peter

    Toch volks, dan weer niet. Wat mij betreft stoppen ze daar mee. Die periode hoort bij het oude SBS. Ze zijn nu een bepaalde richting uit gegaan met Shownieuws en Hart van Nederland door dat minder volks te maken, nu moet de programmering daar nog bij gaan passen.
    De nieuwe vormgeving kan daar al bij helpen. Al enig idee wanneer deze op zender gaat komen? Remco van Westerloo die dat een paar maanden geleden via deze website hier aan kondigde laat ons wel in spanning.

      /   Reply  / 
  3. Levi

    Om SBS te redden is inderdaad de beste oplossing om terug te keren naar dat ‘lekkere domme volkse’ tv gevoel. Dat werkte jarenlang hef beste bij hun vaste kijkers.
    Ik begrijp dat ze hun tv niveau hoger willen maken, want het was zeer armoedige tv. maar dat werkt niet bij de vasts sbs6 kijker. Die wil dat allemaal niet. De enige manier om een nieuwe weg in te slaan is door het beginnen van een nieuwe zender die een ander publiek aanspreekt. Onder de huidige naam lukt het namelijk niet om een RTL publiek aan te spreken. Dat is onmogelijk en moeten ze ook eigenlijk niet meer proberen

      /   Reply  / 
    1. Peter

      Ik denk dat er geen weg meer terug is. Dat zou een teken van zwakte zjin. Ze zijn een weg in geslagen, en die kun je niet terug. Het is namelijk erg moeilijk om kijkers terug te winnen. Ze gaan makkelijker, dan dat ze komen. Er zit gewoon een nare bijsmaak aan de naam SBS 6.

        /   Reply  / 
      1. Michel

        Het begint er al mee dat het merendeel van de mensen niet eens weet waar de letters SBS voor staan. Verder is er niet een duidelijke basis van waar de zender nou voor staat.

          /   Reply  / 
  4. Mark

    Je kunt nu niet meer terug inderdaad. Het is nu tijd om door te pakken en het verleden achter je te laten. Je moet je als zender nu niet weer gaan verleiden om volksvermaak uit te gaan zenden. Die verleiding is groot na het succes van Sterren Springen. Maar aangezien Dokter Tinus ook een succes was zou ik daar mee door gaan, en die richting uit gaan.

      /   Reply  / 
  5. Ronald

    Gewoon de eruit gegooide dames weer terug! Dat was pas Hart van Nederland. En niet Sandra Schuurhof en dat vreselijke decor en dat na-apen van Boulevard bij shownieuws.

    Net als Mark Rutte zeggen; “We hebben een fout gemaakt!”

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>