Remko van Westerloo bereidt amusement op vrijdag voor

Schermafbeelding 2013-08-31 om 08.49.33De programmering van SBS 6 leunt het komende najaar voor een groot deel op buitenlandse aankoop, vijf van de zeven avonden staan er films en series gepland op primetime. Maar daar komt in het komende seizoen verandering in. Programmadirecteur Remko van Westerloo: “De plannen voor volgend jaar zijn ambitieus. Ik wil dat SBS 6 wel op vrijdag weer gewoon mee gaat doen.”

De komende weken is dat niet het geval, dan zal SBS 6 geen budget pompen in programma’s tegenover The Voice of Holland. Van Westerloo vertelt aan deze blog: “Je ziet dat talentenjachten onderhevig zijn aan een zekere slijtage. Maar je kan nog steeds een grote massa bereiken als je de juiste keuzes maakt, zoals bij The Voice. Bloed, Zweet & Tranen brengen we in het voorjaar in elk geval terug. Net als Sterren Springen, al in de eerste helft van 2014.”

Het komende halfjaar gaat een groot deel van het budget op aan de vooravond (Show Vandaag, De Leukste Families van Nederland, Ik Ook van Jou en The Biggest Loser – naast het anker Hart van Nederland). Daardoor is er minder budget voor primetimeprogrammering. “Al komt dat ook doordat we in de eerste helft van 2013 veel hebben verbrand, we moesten even een stapje terug doen.”

De pilot voor Celebrity Bounce (sterren springen trampoline) zal voorlopig niet worden omgezet in een hele reeks. Wel is Van Westerloo ‘doorlopend en continu’ in gesprek met Gerard Joling. “Bij het juiste project bestaat van beide kanten de intentie om samen te werken. Ik ga er van uit dat Sterren Springen met Gerard terugkeert.”

SBS 6 zet de komende tijd niet al zijn presentatoren in. “Dat is altijd een probleem, dat heeft iedere zender. We gaan wel steeds meer toe naar helderheid wat betreft de keuzes die we maken. Er valt een aantal mensen af en er komt een aantal mensen bij. Het is niet zo dat wanneer je even geen programma maakt, je dan afvalt. We hebben veel talent in huis, dat wordt ingezet als er een juist format voorbijkomt.”

De programmadirecteur zegt verder niet te kijken naar nieuw presentatietalent, al hebben Patty Brard en Kees Tol recent hun krabbel kunnen zetten onder een contract. Van Westerloo: “We moeten bouwen met de mensen die we nu in huis hebben. Al geef ik ruiterlijk toe dat we voor Show Vandaag verder kijken dan alleen maar mensen uit de SBS-stal.” Hij bevestigt dat er een screentest is gedaan met een acteur nu actief in GTST, welke erg positief uit heeft gepakt. Welke acteur dit is, blijft nog even een raadsel.

Zie ook:
- SBS 6 stelt tweede seizoen Sterren Springen uit
- Gerard Joling neemt pilot op voor Celebrity Bounce
- Remko van Westerloo wil vrouw verleiden in nieuwe vooravond
- Kees Tol tekent jaarcontract bij SBS 6
- SBS-baas: RTL Late Night aanval tegen ons
- Patty Brard tekent exclusief bij SBS 6

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Remko van Westerloo bereidt amusement op vrijdag voor

  1. Robert

    Ja Ferry Doedens door Patty Brard gelokt.
    Overigens, ….denk niet dat het kan RTL zal er bezwaar tegen hebben vanwege GTST

      /   Reply  / 
  2. Robin

    Ferry kan niet presenteren pff

      /   Reply  / 
  3. Martijn

    Volgens mij kun je veel beter beginnen bij een aantal goede primetime programma’s. Start ze op een sterke avond voor sbs6 (bijvoorbeeld de woensdag of zondagavond. Bij succes kun je vervolgens van avond wijzigingen. Themavonden ben ik ool een groot voorstander van als je wilt opbouwen. Zelfs op 4 werkt dat nog getuige de cijfers van gisteravond.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>