Rik van de Westelaken: Quiz 5 Golden Rings zit slim in elkaar

Het is een spannende dag voor Rik van de Westelaken. De kijker kent hem als de anchor van het nieuws, nu mag hij zich laten zien als presentator en quizmaster. Om zich toch nog een beetje vertrouwd te voelen in een groot decor, mag Rik nog wel zijn prachtige pakken dragen, met stropdas, tamelijk ongewoon voor een presentator bij een commerciële zender. Maar Rik doet ‘t gewoon in 5 Golden Rings.

Rik zelf heeft deze carrièreswitch niet meteen zien aankomen, maar vindt het tijd om iets anders te doen dan het voordragen van vaak slecht nieuws. “Weet je, I go with the flow. Dat ik nieuwslezer werd was ook niet gepland. Het is goed om af en toe een nieuw avontuur aan te gaan. En ik geniet er vreselijk van. Inmiddels heb ik een paar afleveringen van 5 Golden Rings opgenomen en het is een superleuk programma”, vertelt hij in Metro.

Het SBS-spel is in principe niets anders dan een triviale kennisquiz, alleen de vorm van antwoorden is anders. Kandidaten krijgen ringen die ze op het juiste antwoord moeten plaatsen. In een led-vloer in dit geval, waar afbeeldingen zijn te zien. Het gaat dus bijvoorbeeld om het lokaliseren van een plaats op de landkaart, of een deel van het lichaam van mens of dier. Hoe verder je komt, hoe kleiner de ring en hoe kleiner de foutmarge.

Hij heeft vertrouwen in de formule, waarvan Nederland de wereldprimeur heeft. Inmiddels is het decor verscheept naar andere landen, die ook 5 Golden Rings gaan opnemen. Rik: “Wat meteen blijkt: een goede quiz maken is moeilijk. Als je thuis zit te kijken denk je: hoe ingewikkeld kan het zijn? Iemand stelt een vraag en iemand geeft een antwoord. Maar het zit slim in elkaar. Er is goed nagedacht over de vragen, de kandidaten en de spanningsopbouw. Leuk om van dichtbij mee te maken.”

5 Golden Rings, 20.30 uur, SBS 6

Zie ook:
- Quizmaster Rik van de Westelaken in de leer bij John de Mol

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>