Telegraaf en SBS willen mix nieuws en infotainment

telegraafIn maart kondigden SBS 6 en Telegraaf al aan te zullen samenwerken aan een dagelijks nieuwsprogramma. Toen was er nog veel onzeker. In de Adformatie van deze week herhaalt SBS-programmadirecteur Eric van Stade dat het programma er dit najaar komt, vermoedelijk al in september. De twee gaan een mix brengen van nieuws en infotainment. Wel zijn er een aantal wettelijke regels waar de twee zich aan moeten houden, aangezien de Telegraaf Media Groep een belang heeft in SBS Broadcasting.
Van Stade doet verder geheimzinnig over het programma. Zelfs het uitzendtijdstip weigert hij bekend te maken uit ‘concurrentieoverwegingen’. Maar de trouwe lezer van deze blog weet al lang dat dit in de vooravond gaat worden. Want SBS heeft de vurige wens dit tijdvak te verscherpen.

SBS scoort nu lekker met Shownieuws maar dat programma duurt wel erg lang en is opgevuld met veel vaste rubrieken. Bovendien vult SBS vaak ‘s avonds ook nog een half uurtje met shownieuws. De duur van dat programma kan dus wel een stukkie terug. Shownieuws wordt in de vooravond ingeleid door Actienieuws.

Actienieuws begint om 19.00 uur, daarvoor moet de zender het hebben van comedy’s en make-overprogramma’s. Allemaal leuk en aardig, maar dat zijn de programma’s die ook op een ander moment de buis op kunnen. Bovendien is het tijdvak 18.15 uur – 19.30 uur ook het moment waar RTL geen nieuwsuitzending heeft. Wel zou SBS dan moeten opboksen tegen de actualiteitenprogramma’s van de publieke omroepen, zoals 2 Vandaag.

Nu denk ik niet dat de kijkers van actualiteit op de publieke omroep en SBS elkaar veel bijten. In elk geval niet zo veel als de RTL-kijker. Mijn gok is dan ook dat SBS en De Telegraaf hun nieuwsprogramma ergens rond 18.30 uur in de markt proberen te zetten.

Op 11 juli is de perspresentatie van SBS voor het komende najaar. Mogelijk komen we dan meer te weten.

Zie ook:
- SBS beraadt zich op aanval in televisie-vooravond-oorlog
- Aanval SBS in vooravond: dagelijks drama

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Telegraaf en SBS willen mix nieuws en infotainment

  1. Simon

    @ Zappen.blog
    Het is 1vandaag, geen 2vandaag…

      /   Reply  / 
  2. Jordy ||

    Het is wel 2 Vandaag, het wórdt 1 Vandaag..

      /   Reply  / 
  3. Herman

    idd, tegen de tijd dat SBS/Telegraaf met een programma komen, is het 1Vandaag. maar in de volksmond noemen we het nu nog 2Vandaag

      /   Reply  / 
  4. FF kritisch

    Zullen we het gewoon ‘Vandaag’ noemen? Dan kan het op 1, 2, 3, RTL, Talpa en/of SBS uitgezonden worden…

    Leuk als iemand op TV de Telegraaf gaat zitten voorlezen…

      /   Reply  / 
  5. tvmannetje

    Ben benieuwd. IK begrijp wat de Telegraaf er mee te winnen heeft, en SBS… tja… hoe succesvol ze ook zijn, ze willen tegenwoordig alles kapot-sponsoren, barteren en billboarden. Dus het scheelt hun gewoon een smak geld.

      /   Reply  / 
  6. Henk

    Wordt vast interessanter dan dat programma van NRC Next.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>