De ‘ijzersterke’ najaarsprogrammering van SBS 6

Erasmus MCSBS-programmadirecteur Eric van Stade beloofde anderhalve week terug een ‘ijzersterk najaarsprogramma’ voor SBS 6, toen bekend werd dat Wendy van Dijk de zender zou gaan verlaten. Vandaag was de presentatie van het programma en daarin was eerlijkgezegd weinig schokkends te ontdekken. Eigenlijk was alles al bekend en ontbraken er nog programma’s die eerder in het vooruitzicht zijn gesteld, zoals een dagelijkse dramaserie. Wel nieuw is een dagelijkse realityserie vanuit het Rotterdamse Erasmus Medisch Centrum.
SBS 6 haakt hiermee in op het succes van bijvoorveeld Ingang Oost. Volgens de zender wijkt Medisch Centrum daar vanaf doordat het dagelijks is en gefilmd vanuit één ziekenhuis. De verwachting (en hoop) is dat de dokters daardoor een bekend gezicht krijgen voor de kijker en zodoende een binding ontstaat.

Verder komt SBS 6 terug met het vlaggenschip Groeten uit de Rimboe (al vraag ik me af hoe succesvol het kan zijn om dat kunstje te herhalen) en komt de nu al veelbesproken show Sterren dansen op het IJs in het najaar bij SBS 6. Uit concurrentieoverwegingen zijn er weinig aanvangsttijden bekendgemaakt. Al eerder aangekondigd: Bedankt, Volgens Mama, Je Echte Leeftijd en Peter R. de Vries.

Zoals al eerder was gemeld verdwijnt Actienieuws, in plaats daarvan komt er een wekelijks 112-programma. Ook kocht SBS de uitzendrechten voor concerten van Guus Meeuwis, Marco Borsato en diverse cabaretprogramma’s.

Concluderend: als hoge pief bij RTL, Talpa of de Publieke Omroep zou ik nog niet sidderend op mijn stoel zitten. De dagelijkse ziekenhuisserie is misschien interessant als je er langszapt, maar er bestaat geen noodzaak om deze te bekijken. Dat zou eerder het geval zijn bij een dagelijkse dramaserie. De vraag is in hoeverre The Bold & The Beautiful (vanaf januari 2007) de vooravond van SBS kan versterken.

Zie ook:
- SBS verliest opnieuw personeel aan RTL
- SBS: Met Talpa zouden we de grootste zijn
- Campingwinkel SBS raakt uitverkocht
- SBS kaapt The Bold weg; soapstrijd op tv
- Telegraaf en SBS willen mix nieuws en infotainment

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>