SBS pompt meer geld in zelfde marktaandeel

SBsEen opmerkelijk en tegenstrijdig bericht in Adformatie deze week. Het vakblad schrijft over de najaarspresentatie van SBS zoals deze dinsdag werd gegeven. Volgens Adformatie investeert SBS dit jaar 20% meer budget in nieuwe producten ten opzichte van vorig jaar. Doel is om een breder SBS 6 neer te zetten ‘met meer kwaliteit’. Vervolgens zegt Van Stade in het vakblad uit te gaan van weer 25% marktaandeel voor het komende seizoen, geen verbetering dus. Tegelijkertijd zegt hij dat de invloed van Talpa in het komende seizoen kleiner zal zijn dan vorig jaar. Met andere woorden: Talpa verliest marktaandeel maar niet aan SBS?
SBS komt dit najaar terug met Hart van Nederland, Shownieuws, Groeten uit de Rimboe, Volgens Mama en Peter R. de Vries. Nieuwe programma’s zijn er in de vorm van een vroege Hart van Nederland, de ziekenhuisseries House en Medisch Centrum en Sterren dansen op het IJs.

Als Talpa geen marktaandeel aan SBS verliest, aan wie dan wel? Het meest voor de hand liggend is RTL, aangezien de Publieke Omroep nog altijd in crisis is door de uitgestelde omroephervormingen. Wel gaan de zenders herprofileren, wat vooral Nederland 1 een boost zal geven. Maar zal het marktaandeel in totaal in het eerste najaar al stijgen?

Saillant detail is dat Van Stade zijn eigen najaarsprogrammering ijzersterk noemde, toen hem werd gevraagd of SBS aangeschoten wild was geworden na het vertrek van Wendy van Dijk. Blijkbaar niet ijzersterk om meer marktaandeel te veroveren…

Zie ook:
- De ‘ijzersterke’ najaarsprogrammering van SBS 6
- Campingwinkel SBS raakt uitverkocht
- SBS verliest opnieuw personeel aan RTL

1 Reacties // Reageer

One thought on “SBS pompt meer geld in zelfde marktaandeel

  1. jan

    Hoezo het verlies van talpa?? Ze verliezen niks, ze hebben immers niks…

    enne, dat met die code is natuurlijk niet bevordelijk voor het aantal reacties dat je krijgt..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>