ABC aast op Peter R. de Vries

Verliezen we Peter R. de Vries aan het buitenland? Als het aan de Amerikaanse zender ABC ligt, wel. Het station, dat eerder de Natalee Holloway-documentaire uitzond, is met Peter in gesprek om bij hen zijn carrière voort te zetten. "Het is eervol, maar ik zie een hoop praktische problemen", zegt de misdaadverslaggever in gesprek met Veronica Magazine.

"Als ik 31 was geweest, was ik er vol ingedoken: kijken hoever ik kan komen. Ik heb nu niet meer de drang me daar te bewijzen, nog los van het reizen en de taal. Ik kan misschien aardig Engels spreken, maar je werk doen in die taal is toch wat anders."

Het lijkt er dus niet op dat De Vries gaat toehappen bij ABC, al is het ook niet vanzelfsprekend dat hij nog vele jaren te zien is in Nederland. Zijn lopende contract met SBS loopt nog een jaar. "Nu is de tijd aangebroken om na te denken of ik er nog wat tv-tijd aanplak of zeg: het is mooi geweest. Endemol of SBS kunnen die conclusie trouwens ook trekken." In het interview geeft De Vries aan meer boeken te willen schrijven, waar hij nu geen tijd voor heeft.

Ook beklaagt hij zich over 'de randverschijnselen vann het journalistieke handwerk'. Hij heeft het dan over de keren dat er een kort geding tegen hem wordt aangespannen, maar ook het telkens opnieuw inwerken van redacteuren en het ontbreken van tijd om te netwerken. "Daar kijk ik na al die jaren niet naar uit. (…) Mensen uit vorige uitzendingen, soms van vijf seizoenen geleden, blijven een broep op me doen. De verwachtingen zijn hoog, mensen denken dat ik wonderen kan verrichten. In uitzendweken komen er soms 500 mailtjes en brieven per dag binnen."

Peter R. de Vries kwam gisteren nog in het nieuws nu de Puttense moordzaak lijkt opgelost. Met zijn programma Peter R. de Vries Misdaadverslaggever heeft hij zich vastgebeten in deze zaak, waardoor de eerste vermeende daders zijn vrijgekomen en de politie is blijven zoeken naar de daadwerkelijke moordenaar.

Zie ook:
- Peter R. de Vries beleeft mooiste dag in carrière
- Peter R. de Vries werkt aan vervolg Holloway-uitzending
- 7 miljoen kijkers voor Peter R. de Vries
- De Vries sleept 3 mensen mee in uitzending Natalee Holloway
- Holloway-uitzending Peter R. de Vries nu al kaskraker

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “ABC aast op Peter R. de Vries

  1. Nicole

    Dat is toch geweldig voor meneer de Vries!
    Maar ik begrijp ook zeker de redenen die hij aangeeft om het niet te doen..
    Go peter je bent de beste !
    vooral nogmaals de complimenten voor de ontmaskering van die vieze Joran..

      /   Reply  / 
  2. Wendy

    No way, Peter je hoort in Nederland.

      /   Reply  / 
  3. Sandesh

    Deze kans moet hij gewoon met beide handen aannemen!

      /   Reply  / 
  4. renee

    ehm….je kunt misschien aardig Engels spreken?? I dont think so ; )))

      /   Reply  / 
  5. Ben

    Peter, blijf s.v.p. in Nederland en zet die klojo’s van het o.m. maar mooi weer te kijk. Wie moet anders al die blunders die ze maken naar buiten brengen???

      /   Reply  / 
  6. Ben

    uit Schotland? bnwilhelmathotmailpuntcom

      /   Reply  / 
  7. nick

    Peter R. de Vries weg uit Nederland… je moet er toch niet aan denken. Als mensen aan je vragen: waarom ben je trots op Nederland… dan kun je niet meer zeggen: wij hebben Peter R. de vries. verder hebben we hier niet zoveel mensen meer over, bijna alleen nog schreeuwende medelanders die overal hun slecht vertaalde versie van de bijbel (koran) bij halen. En een schijtkabinet.
    Please don’t go! grtz, Nick.

      /   Reply  / 
  8. Theadora

    Peter R de Vries is een icoon op het gebied van misdaad(verslaggeven-oplossen) die voor justitie onoplosbaar waren? en waar totaal geen schot in kwam.Kan het mij niet voorstellen dat zijn contract niet verlengd zou worden. Zo’n ijzersterk programma die veel mensen aan de buis hebben gekluisterd,zou toch niet mogen beeindigd worden. Maar ik kan me ook voorstellen dat Peter ook veel andere dingen aan zijn hoofd heeft, en een mens kan niet eeuwig doorgaan.
    Een feit is: dat justitie, ja ik schrijf het nu met een kleine j.. zeer vaak heeft gefaald..en Peter het naderhand toch heeft opgelost door jarenlang research te doen! Met alle inspanningen die daarbij horen! Peter R de Vries is een begrip geworden voor Nederland en we zullen hem zeker gaan missen!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>