Overleden echtgenote stuurt Meneer Harmsen GTST uit

Govert en HennieHet was al enige tijd dat Wik Jongsma GTST zou verlaten, maar gisteren bereikte het nieuws de massa door een bericht van het ANP. Hierin wordt echter niet verteld hoe Meneer Harmsen de populaire soap verlaat. Want hiervoor krijgt hij namelijk een duwtje van Hennie, zijn overleden tweede echtgenote. Jaja, de schrijvers laten voor de verandering weer eens een spook verschijnen in GTST.

Wie de serie volgt, weet dat Govert Harmsen op dit moment een oogje heeft op Louise, een oude jeugdliefde van hem. Niets lijkt hun relatie in de weg staan. Lijkt, want Louise heeft haar sociale leven in Denemarken en Govert in Meerdijk. Beiden willen geen water bij de wijn doen, waardoor hun liefde gedoemd is te mislukken.

Althans, daar gaat Hennie dus volgende week een stokje voor steken. De overleden vrouw van Harmsen verschijnt volgende week voor hem, en helpt de senior de juiste keuze te maken.

In werkelijkheid willen de schrijvers van GTST geen grote verhaallijn meer aan acteur Wik Jongsma toeschrijven, omdat zijn gezondheid te instabiel is. Jongsma voelt er echter weinig voor om een veredelde figurantenrol te vertolken, waarna de twee hebben besloten uit elkaar te gaan. In het verleden werd Jongsma al langere tijd vervangen door een andere acteur.

Nog een goeie week kunnen we genieten van de mopperkont van Meerdijk; op 27 januari is de laatste uitzending. En ach, gezien de vele comebacks van de laatste tijd, komt Govert Harmsen misschien ook nog wel eens een kijkje nemen.

Zie ook:
- De onweerstaanbare aantrekkingskracht van Meerdijk: ook Daantje Mus terug in GTST
- Huh? Vermoorde Frits van Houten maakt rentree in GTST

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>