Dus toch… Rosa Gonzalez sterft in GTST

Het grote nieuws is uitgelekt. Sinds de shortie van Goede Tijden Slechte Tijden voor vanavond online staat, is duidelijk dat Rosa Gonzalez de geliefde Meerdijker is die komt te overlijden. Ik kon me niet inhouden deze alvast te bekijken en man, man, man, wat een jankpartij kwam daar uit voort. Al meteen na de cliffhanger-aflevering tipte ik Rosa als één van de slachtoffers, maar met de vurige hoop dat ik er naast zou zitten (tegen beter weten in; gaandeweg de zomer ging alles wijzen richting Rosa). Want de edelfigurant is eigenlijk al vanaf dag één van mijn favoriete acteurs uit de serie. Twaalf jaar lang liep Rosa (Elly de Graaf) op verwachte en onverwachte momenten door het beeld, telkens groot kijkgenot. En daar komt nu op brute wijze een einde aan. Ik ben er stuk van.

Met een vaste gastrol/edelfigurant speelde Elly aan de toppen van haar kunnen. Niet zelden kwam haar spaarzame tekst er houterig uit en qua gezichtsexpressie kennen we eigenlijk alleen bezorgd, bang en meelevend. Met haar vertrek is dus geen groot actrice verloren gegaan. Maar iets in haar is altijd zo aandoenlijk, dat het een grote glimlach op je gezicht toverde. En Rosa kende verder alleen goede bedoelingen, stond altijd voor iedereen klaar en zou nooit een vlieg kwaad doen. Als enige karakter in heel Meerdijk!

Daar is dus een einde aan gekomen. Op de rampbruiloft is ze gewond geraakt aan haar lever. Dat is met succes geopereerd, maar de schade heeft te lang geduurd. Langzaam maar zeker vallen al haar organen uit. En verliest Lorena dus haar moeder. En de kijker een vaste waarde uit Goede Tijden Slechte Tijden.

Ik ben er stuk van. Rosa Gonzalez uit Goede Tijden Slechte Tijden. Het moest niet mogen. Vanavond maar het condoleanceregister online tekenen. R.I.P. Rosa, dank voor al die mooie jaren. Waarschijnlijk is zaterdag de uitvaart, ik gok Zorgvlied. Komt allen!

Hieronder een aantal fijne Rosa-momenten:


In De Telegraaf geeft Elly een afscheidsinterview. “Dit is echt mijn dag. Met de zomercliffhanger heeft iemand bedacht dat het deze kant op zou gaan. Ik ben er met een kleine rol in gekomen maar ga er met een harde knal uit. (…) De opnames zijn heel zorgvuldig gedaan. De sterfscène werd als laatste opgenomen. Daar was ik heel blij mee. Na afloop kwam iedereen de vloer op. Er was champagne, er waren bloemen en fantastisch mooie cadeaus. Het allermooiste afscheidscadeau was een castfoto. Omdat ik al die jaren een gastrol speelde, sta ik nooit met de volledige cast op de foto. Voor deze gelegenheid is deze nu wel gemaakt. (…) De afgelopen maanden vond ik heel mooi om Rosa te zijn. Maar er zijn meer hoogtepunten geweest. Toen Ludo blind was bijvoorbeeld. In die periode kreeg hij veel steun van Rosa, dat waren leuke scènes om te spelen. En door de komst van Lorena werd de rol van Rosa groter. Dat was fijn.”

Bekijk de shortie:

Zie ook:
- Galjaard: GTST profiteert mee van succes RTL 4
Wie gaat er vanavond dood in GTST?
- GTST pakt draad op na rampbruiloft met filmische aflevering
- Spoilers GTST: Janine, Danny en Rosa gewond na bruiloft?
- Castfoto seizoen 2011/12 GTST: Jef leeft, Wiet ontbreekt
- Wie is er zwanger in Goede Tijden Slechte Tijden?
- Cliffhanger GTST 2010/11: De potentiële slachtoffers

41 Reacties // Reageer

41 thoughts on “Dus toch… Rosa Gonzalez sterft in GTST

  1. Frits

    Ik ben er stuk van. Rosa Gonzalez uit Goede Tijden Slechte Tijden. Het moest niet mogen. Vanavond maar het condoleanceregister online tekenen. R.I.P. Rosa, dank voor al die mooie jaren.

    Hahah. Overdrijven maakt de zaak duidelijk.
    Toch logisch dat ze gaat? Wie had je dan verwacht? Janine?

      /   Reply  / 
  2. Robin

    Toch erg jammer dat zo’n geliefd karakter als Rosa eruit gaat. Zal d’r missen. Rosa hoort toch bij GTST. En Elly deed het super!

      /   Reply  / 
  3. M

    Net Elly’s laatste scènes gezien op RTL Lounge. Ze is geen groot actrice, maar dit deed ze toch wel erg goed.

      /   Reply  / 
  4. vinn

    tranen in me ogen de shortie gekeken! Waarom moest dit waar slaat het op!! Ik kan de schrijvers niet begrijpen!

      /   Reply  / 
  5. vincent

    Zonde, dat zij de gene is die de serie moest verlaten.
    Een onopvallende karakter dat altijd wel tevoorschijn kwam, en de laatste maanden een grotere rol kreeg. Misschien hebben de schrijvers dit gedaan omdat Frederik(vader van Lorena) na de dood van Rosa een betere band met Lorena krijgt, of om de afscheidsrol van Rosa zo groot te maken omdat ze eruit gaat. In ieder geval loopt Frederik er nog rond als ik me niet vergis..

      /   Reply  / 
  6. Sum

    wat en kutzet van de schrijvers zeg

      /   Reply  / 
  7. Willeke

    Ik heb ook het idee dat Frederik nog wel terug komt..

      /   Reply  / 
  8. Mary

    je verteld het niet helemaal goed.. De operatie aan haar lever was goed gegaan. Maar ze had ook een (onopgemerkte) darm perforatie waardoor ze sepsis (bloedvergiftiging) opliep. Ze kwamen hier veel te laat achter. De infectie had onherstelbare schade aan haar organen aangericht, waardoor deze langzaamaan uitvielen. R.I.P Rosa.

      /   Reply  / 
  9. Mark

    Als we nou allemaal een mail sturen dat we het heel erg jammer vinden! laten we toch blijken dat we het er niet mee eens zijn ! misschien kan ze terugkeren als soort tweelingzus :P ze had toch nog een zus in Australie , wat een stomme zet zeg dit van de schrijvers , Rosa was zo geliefd

      /   Reply  / 
  10. Nick

    Kom ook uit Oosterhout en wist het al een tijdje.

      /   Reply  / 
  11. Axel

    Helemaal met Herman eens, echt een van mijn favoriete personages, de enige die nooit kwaad zou doen, ik had echt liever Danny eruit gehad, maar dat komt meer door de acteur;)

      /   Reply  / 
  12. Willeke

    Marylouise van Steenis vind ik een goede actrice maar haar personage Tineke/Tanya is echt frustrerend irritant! Die mag er van mij ook snel uit.

      /   Reply  / 
  13. Anna

    Wat is GTST nou zonder Rosa……

      /   Reply  / 
  14. Robbieboy

    Leuk, bedankt dat jullie de spoiller IN de titel al weggeven, fijn

      /   Reply  / 
    1. Axel

      Ja heb je wel een beetje gelijk in, maar ik las gister al zoveel reacties op twitter over Rosa, dat ik het tegen mijn gewoonten in ook maar ben gaan kijken. Maar wel raar dat de Telegraaf en Zappen er niet morgen meekomen…
      Die shorties ben ik sowieso niet zo voor, vooral omdat dan op gtst vaak al uitlekt wat er gebeurt

        /   Reply  / 
      1. Robbieboy

        Moet wel zeggen dat ik hierom niet minder van haar afscheid genoten te hebben. En in het telegraaf inteview gaf Elly al aan, erg van die dag, en het afscheidsfeest, + castfoto MET Elly erop (Een heel mooi eerbetoon aan iemand die eigenlijk met een figurantenrol de serie in is geschreven) Morgen weer tranen huillen, als het nieuws langzaam doordringt in Meerdijk

          /   Reply  / 
    2. Herman Roggeveen Auteur

      Was van plan het bericht pas na de uitzending online te plaatsen. Maar toen Telegraaf en Novum er al mee aan de haal waren gegaan, zag ik het ‘embargo’ wel wegvallen. vandaar

        /   Reply  / 
      1. Robbieboy

        Maar niet iedereen heeft de tijd om op het werk de krant te lezen, he;)

          /   Reply  / 
  15. sania

    Hoe kunnen jullie nou rosa eruit halen.
    Acteurs/actrice die echt niet uit mogen jeanine,ludo,nick wat ben ik blij dat hij terug is.Rosa nee

      /   Reply  / 
  16. Yanthe

    NEEEEEE, ROSA :’( .. Wat een drama, ik vind het echt heel jammer, vond Rosa een heerlijk personage, Elly heeft zo’n vriendelijke, warme uitstraling! Helaas, zonder Rosa is GTST niet meer hetzelfde.. :(

      /   Reply  / 
  17. Julian

    Ik vind het erg heel vervlend dat Rosa er uit is geschreven. Het is toch een heel bekend gezicht, en ook best wel nostalgie. Ik denk alleen wel dat de schrijvers hier mee goed hebben gehandeld. Een soap hoort nou eenmaal verdrietig te zijn en hiermee vestigen ze de aandacht van Janine af (die in een echte wereld natuurlijk wel overlijd door een kogel in haar hoofd).
    Nu hebben we al iets heel naars en dat doet pijn. Ik heb ook zeker wel wat traantjes laten vallen.
    Rosa heeft toch vele karakters meegemaakt, zoals Stefano, Marcus, Sophia, Valerie, Martine ect.
    Elly je hebt ons prachtige jaren gegeven en ik hoop dat ik je toch weer een keertje tegenkom op TV.
    Geen enkele huishoudster is net zo meelevend en lief als jij!

      /   Reply  / 
  18. gtstfites

    Waarom Rosa? Waarom moest zij doodgaan ze heeft genoeg connecties. Is ze te oud? (Dat zijn smoesjes vind ik) Haar rol was nog niet op (Dat is bij Bing wel zo) Ik had het leuk gevonden als Jef terug kwam en dat hij een relatie met Rosa krijgt.

    1 ding is zeker Jef komt terug. Wat een stomme fout van de schrijvers liet Bing dood gaan en Rosa een grotere rol geven.

      /   Reply  / 
  19. vinn

    Net de uitzending terug gekeken, ze had wel een mooi afscheid alleen bouwde ze de emoties op en toen kwam een scnene met wiet en toen stierf ze pas dat was even jammer omdat je dan weer uit die emoties wordt gehaald.
    Ik hoop dat de schrijvers er een goede rede voor hadden en dat dit wel zorgt voor een hoop nieuwe verhaallijenen bijv.
    - Nieuwe huishoudster van de fam Sanders is een jonge meid die Ludo weet te verleiden, Dit zorgt voor een breuk tussen Janine en Ludo
    - Lorena’s broer komt en blijft in meerdijk
    - Frederik blijft langer om Lorena te steunen, dit tot grote irritaties van Maxime en Ludo

    Blijft het dood zonde vinden deze verplichte exit van Elly (net als bij Dorathea toendertijd)

      /   Reply  / 
  20. R

    R.I.P. Rosa
    Meerdijk zal nooit meer hetzelfde zijn….

      /   Reply  / 
  21. Liesbeth

    Tjonge net de gemiste aflevering gezien.
    Elly je hebt echt een super mooi einde aflevering neergezet. Echt heel jammer dat je niet nog wat langer in de serie kon blijven. Ik zal je missen in de serie.

      /   Reply  / 
  22. Rob

    Gelukkig woont Rosa hier in mijn woonplaats , dus zie haar regelmatig @ de supermarkt :) !!!!

      /   Reply  / 
  23. marokkaanse meid

    echt zwaar … dat rosa eruit moest pfff echt klote zeg,ze was kei lief en zorgzaam echt ongelooflijk gooi die danny er maar uit.
    jammer man

      /   Reply  / 
  24. Danny

    gecondoleerd!

      /   Reply  / 
  25. anel

    rosa was wel een goeie acteur die haar plaats wist, wie kan dat nog zeggen.
    ik kan mooie dingen herinneren toen met nick bijvoorbeel toen die gek was geworden en toen ludo blind werd goeie senes.en vele dingen meer eigenlijk best vaag waarom ze nooit de waardiring geeft gekregen van haar basen of collegas een fototje was wel het minste wat ze konden doen.

      /   Reply  / 
    1. Robbieboy

      Volgens mij kreeg Elly JUIST heel veel waardering van haar collega’s, en is er, om haar te eren, een speciale castfoto gemaakt, MET haar erbij. Dit vond ze fantastisch

        /   Reply  / 
  26. Fred

    Heeft iemand die foto’s uit de telegraaf en kan die daar een foto van maken/inscannen?? Thanks!!

      /   Reply  / 
  27. Erik

    Erg jammer allemaal. ik zal Rosa missen. haar rol was klein maar voegde veel toe. Snap het ook niet helemaal dat juist zei nu dood moest.

      /   Reply  / 
  28. kevin rademakers

    hallo ik heb vraag is rosa echt dood ik snap het niet of is dat aleeen in gtst als het zoo is dan wens ik jullie heel veel sterkten in deze moeielijke tijd ik zal er voor jullie zijn met liefst en dikke zoenen kevin rademakers uit zuidlimburg margraten

      /   Reply  / 
  29. fay

    is rosa in het echt dood

      /   Reply  / 
  30. judith

    Jammer dat Rosa eruit moest!!!

    Waaom blijven Janine, Ludo, Nina, Laura constant in GTST??? Zij zitten er al zo, zo, zo lang, wordt het niet tijd om schoon schip te maken?? Na hun, die gaan eruit!!

      /   Reply  / 
    1. Anoniem

      Wil jij serieus dat Ludo, Janine en Nina eruit gaan?? ff de Sanders familie eruit knikkeren?! Dat is op dit moment de basis van gtst, ik hoop dat hun er nog heeel lang inblijven!!

        /   Reply  / 
  31. judith

    Juist!!

      /   Reply  / 
  32. peter

    wordt tijd voor wat anders
    de serie loopt te lang ,en is zeer ongeloofwaardig geworden.
    maar ja het is ook voor pubers,

      /   Reply  / 
  33. Willeke

    Dacht het toch ff niet Peter.. De serie word dagelijks door meer dan anderhalf miljoen bezoekers bekeken. Het blijft een leuke serie die nog zeker tot 2015 door blijft gaan! Dus kunnen we er nog 4 jaar van genieten! Hoppa!

      /   Reply  / 
  34. peter

    Ja natuurlijk kijken er veel mensen naar , kom op zeg! zijn toch
    schoolkinderen die hier naar kijken , of dacht je dat een 30, 40 of 50 plusser met haar manlief op de bank kijkt , nou dan ben je diep gezonken

      /   Reply  / 
  35. Rebecca

    Jezus wat een gesijk hier zeg maar wel sneu dat Rosa dood gaat aarg niet te geloven

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>