Toprak Yalçiner (Nuran) uit GTST liever geen voorbeeld

GTST heeft dit jaar weer kleur gekregen. Begin dit jaar zijn Nuran en Aysen Baydar bij de kijker geïntroduceerd en onlangs kwam de Turkse jongen Bilal erbij. Met de drie nieuwe karakters kunnen de makers volop nieuwe thema’s aansnijden als discriminatie, integratie, cultuurverschillen en geloof. Met name de rol van de strenge moslima Nuran lijkt interessant. Al wil Toprak Yalçiner geen voorbeeldfunctie krijgen door haar rol als Nuran. “Nee, zeker niet. Wat voor mij het belangrijkste is dat het verhaal klopt. Dat het geloofwaardig gebracht wordt.”

In de serie is Nuran verloofd met Bilal, terwijl hij eigenlijk zijn homoseksualiteit blijkt te ontkennen. Sterker nog: Bilal lijkt het nieuwe vriendje van Lucas te gaan worden, op termijn. Tot die tijd duikt hij voor de realiteit weg door te willen trouwen met Nuran, zonder seks voor het huwelijk. Toprak over de rol van Nuran: “Ik snap Nuran wel. Aan de ene kant pakt ze Bilal aan door te zeggen dat hij niet moet denken dat homo-zijn een keuze is, aan de andere kant verdedigt ze Bilal bij haar vrienden, omdat ze graag wil dat ze hem leuk vinden. Bovendien: ze is zo verliefd op Bilal dat ze niet helemaal objectief naar hem kan kijken.”

Op straat wordt Toprak niet heel veel herkend, vertelt ze aan Metro. Dat komt omdat ze in haar vrije tijd geen hoofddoek draagt. “Ik heb een enorme bos met krullen en draag in tegenstelling tot Nuran geen hoofddoek. Als ik dan bijvoorbeeld op een terrasje zit, hoor ik ineens achter me: oooh, nu zie ik het, die ogen! Dat was voor mij ook een ontdekking. Ik heb nooit een hoofddoek gedragen. Terwijl, als je een hoofddoek draagt, komen bepaalde kenmerken uit je gezicht heel erg naar voren. Toen ik er een voor mijn rol in GTST moest dragen vond ik het gelijk mooi staan.”

GTST, 20.00 uur, RTL 4

Zie ook:
- Edwin Bouwhuis eenmalig terug in speciale GTST
- Marcus Sanders (Hugo Metsers III) keert terug in GTST
- GTST cliff 2012: 3 liefdesbreuken en roekeloze Bing
- Vriendje voor Lucas? Tim Loderus nieuw in GTST
- Creatieve baas GTST Kennard Bos maakt plaats
- Cast GTST kijkt aftrap nieuw seizoen weer in theater
- Erland Galjaard: Leuk als Katja terugkeert in GTST

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Toprak Yalçiner (Nuran) uit GTST liever geen voorbeeld

 1. vinn

  Ik vind het Nuran ook heel mooi staan, inderdaad komen haar ogen heel mooi uit.
  Ik vind Nuran zelfs mooier in de seriie dan Toprak op deze foto hierboven.

  Ik ben erg blij met de introductie van de 2 zussen. Het zijn intresannte personages. Ik denk dat Nuran uiteindelijk haar hoofddoek nog wel af gaat doen als ze eindelijk met Rik wat begint.
  Aysen vind ik leuk om dat ze tegen het geloof aanschopt. Dit kan voor veel moslims mischien te ver gaan maar ik denk dat het ook een hoop jonge meisjes kan helpen.

    /   Reply  / 
  1. gtstfites

   Misschien als Bilal uit de kast komt :P

     /   Reply  / 
 2. $ Dollar Bill $

  Vond Aysen eerst zwaar irritant maar kan haar nu wel waarderen eindelijk weer eens een echte hardcore bitch in de serie.

    /   Reply  / 
  1. vinn

   Aysen is gewoon eerlijk en recht voor haar raap.
   Oké de acties met Lucas en Danny gingen te ver en te onrealistisch maar ze zegt wel waar het opstaat en dat waardeer ik

     /   Reply  / 
 3. Pingback: Promo cliffhanger GTST seizoen 2011/12 online | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>