Tour de France-column Jip Cohen: Maarten Ducrot en Herbert Dijkstra moeten weg, nu!

De Tour de France, de mooiste sportwedstrijd van het jaar is weer begonnen, maar wat ontzettend jammer dat de NOS al jaren twee neuroten als commentator inzet: twee saaie analisten die niet kunnen praten. Het zijn Maarten Ducrot en Herbert Dijkstra. Hierbij een les over de eerste tv-wet van Hilversum: tv is geluid. Probeer eens vloeiend een uitzending vol te praten! Het is een harde strijd: De NOS tegen de Belg, en keer op keer moeten de echte liefhebbers constateren: de Belg wint. Waarom?

Door een aantal redenen:

1- De NOS heeft twee saaie analisten ingezet die urenlang moeten praten, maar dat niet doen. Na elke twee zinnen volgt er een stilte, een doodse stilte. En een lekker tv-verslag wordt gemaakt door het commentaar: een van de twee moet ALTIJD doorpraten. De Belg doet dat wel, die praten gewoon door, heerlijk. Mart Smeets en Jean Nellissen konden dat ook. Ducrot en Herbert staken aldoor met praten, ze moeten steeds van fiets wisselen lijkt wel. Zondag was het dieptepunt, ze wisten niet wie de beste was op kop, Ducrot moest zijn internetverbinding repareren en ik maar denken dat het geluid was uitgevallen. Minutenlang niets, stilte.

2 – Wielerkennis. De Belg volgt elke wedstrijd in het seizoen, van groot tot klein, live. De NOS doet alleen een paar klassiekers en de Tour live, vandaar dat ze parttimers moeten inzetten. De Belg heeft full-profs, dat hoor je.

3- De Belg lacht altijd om Ducrot die werkelijk nooit een tactiek begrijpt. “Dat begreep hij al niet als rijder, hij keek niet om zich heen, Ducrot was een domme rijder”. Daarbij zie ik thuis altijd allang wie de renner is die in beeld rijdt. Ducrot en Herbert zitten dan nog op lijstjes met rugnummers te kijken. Jongens die rugnummers moet je allemaal al uit je hoofd kennen op de dag van de start. Doen ze niet, sukkels zijn het. Amateurs en ze houden niet van hun vak.

4-Inside info. De Belg belt tijdens de race gewoon met ploegleiders. De NOS krijgt ze niet aan de lijn, waarschijnlijk wegens de knulligheid van de deskundigen. “Ducrot aan de lijn, haha laat me niet lachen. Dat is toch die man van het nieuwe wielrennen, nee hoor ik ben er niet.” De Belg weet alles, de NOS niets.

5- Ducrot heeft een hele serie clichés die hij er dagelijks uitgooit, maar die precies nooit bij de situatie passen. Zeer vermoeiend, dom en slecht.

6 – Vandaag was er een fantastische ploegentijdrit, werkelijk fantastisch. Het parcours was namelijk nogal moeilijk. Gevolg bij elke ploeg gebeurde wel wat, een ploeg belandde zelfs voor de helft in het weiland. De kopman van Rabo knalde bij de eerste de beste bocht vol in het hek. Heerlijke tv. En wat zegt Dijkstra: dit kan toch niet, dit hoort niet in de Tour, het parcours is te moeilijk. Herbert: jij hoort niet in de Tour, ga weg, ga naar huis. Dit was werkelijk fanatastisch. Dit is TV!

7- De Belg komt ‘s ochtend al vroeg uit bed en maakt alvast een serie interviews met renners voor de rit van die dag. Tijdens rustige momenten spelen ze die uit. Heerlijke tv. Vermakelijk en informatief.

NOS: 0 – De Belg: 7

Mijn advies na jarenlang ergeren:

Jongens, stop ermee, ook de eindredactie van de NOS, hang die microfoon aan de wilgen, zoek een ander vak. Vraag Smeets terug, of misschien wil Frank Snoeks wel, of Wilfried de Jong. Die kunnen gewoon praten, urenlang. Dwingend advies aan de NOS: zoek terzakekundige personeel dat de koers ziet en die mij kunnen vermaken. Nu!

Ik schakel nu over naar de Belg, net als duizenden Nederlandse wielerliefhebbers en ik kom deze tour niet meer terug.

PS: Nog één advies: ploegleider Breukink had in het voetbal al lang ontslagen geweest, jezus wat gaat het dit jaar slecht bij de Rabo, wat maken ze ongelooflijke fouten. Dat mag je als onafhankelijke commentator ook wel eens zeggen.

Lees ook Rabo-renner Laurens ten Dam op Twitter: Shitty crash from denis first corner. The rest went pretty well. Watching tv right now

Zie ook:
- Tour de France 2009: NOS dit jaar weer met talkshow
- Tour de France: het gaat om de landschappen
- Toch talkshow Tour de France dit jaar

54 Reacties // Reageer

54 thoughts on “Tour de France-column Jip Cohen: Maarten Ducrot en Herbert Dijkstra moeten weg, nu!

  1. Ramon

    Ook al; heb je gelijk Jip. Maar er is een oplossing, Radio Tour de France. Daar moeten ze wel doorpraten want het is radio. Aart vierhouten is geweldig. EN daarbij, Smeets en Nelissen waren te oud voor de NOS, en zie daar in elk cafe staat de belg op of radio 1 aan. En tuurlijk is het niet perfect. En een ding: Herbet moet naar zijn zwangere vrouw binnenkor. en dan komt Mart ook terug.

      /   Reply  / 
  2. Pennie

    NEEEEEEEEEEE! Ik hou van Herbert en Maarten!

      /   Reply  / 
    1. Mariska

      Pennie,

      Je mag best van ze houden, als ze maar niet bij de Tour verslaggeven want dat kunnen ze inderdaad echt niet!

        /   Reply  / 
  3. Laila

    Wat een vooringenomen geklets over Herbert en Maarten. Ik vind Herbert redelijk en Maarten zelfs heel goed. En de Belg wint? Als ik naar de Belg moest kijken, dan keek ik helemaal niet!!! Ik haat die Vlaamse tongval!

      /   Reply  / 
  4. Mitch

    Sorry hoor, maar wat een onzin lees ik in deze column. De belgen beter dan de Nederlanders? Laat me niet lachen, Ducrot en Dijkstra zijn een uitstekend koppel!

      /   Reply  / 
  5. Eddy

    Een aantal zaken die in deze column gezegd worden zijn ronduit onwaar. Ook de NOS heeft interviews die tussendoor uitgezonden worden op rustige momenten, ook Ducrot en Dijkstra bellen met ploegleiders tijdens de wedstrijd. En af en toe is het ook wel eens fijn dat er niks gezegd wordt als er niks te zeggen is. Lekker luisteren naar die heerlijke geluiden die bij de Tour horen. En ik vind de heren wel degelijk deskundig. Ducrot en Dijkstra volgen ook al die andere wedstrijden, dat blijkt vaak genoeg tijdens hun commentaren. Daarbij, je hebt een afstandsbediening, wie naar de Belg wil kijken kijkt toch lekker gewoon naar de Belg.

      /   Reply  / 
  6. Martijn

    Ik ben het zowat compleet met deze column eens. De mensen die beweren dat Ducrot en Dijkstra wel professioneel zijn, weten waarschijnlijk zelf weinig van het wielrennen. Als presentator moet je eigenschappen hebben die je onderscheiden van een persoon met wielrenervaring. Maarten Ducroux praat puur en alleen uit ‘ervaring’, cijfers die hij toegespeeld krijgt en verder lult hij er een eind op los. Het meest stoor ik me nog aan het fout vermelden van mensen die recht in beeld fietsen. (Neem bijvoorbeeld Parijs Nice, voor 80 km lang werd Garate vermeld terwijl het Flecha was, of vice versa). Dit soort belachelijke dingen zijn gewoon presentator- onwaardig.
    Over de stilte ben ik het niet helemaal eens, dat is af en toe ook wel eens fijn.

    @ Laila, De opmerking dat je de Vlaamse tongval haat is totaal off-topic, aangezien dat helemáál niets met de kwaliteit van presenteren te maken heeft.

      /   Reply  / 
  7. bart

    Voor dat je zo’n spitsvondige column gaat schrijven zorg dat je de feiten op een rijtje hebt. NOS belt ook met ploegleiders, NOS neemt ook interviews op om ze tijdens de etappe picture in picture af te spelen. Verder hoef ik niet 4 uur lang constant gepraat te horen, een korte stilte word door mij vaak wel gewaardeerd. Oke, NOS zend minder wedstrijden uit, maar Nederland is ook minder een wielren-gek-land. Als je een scherpe column gaat schrijven moet je eerst het respect van de lezer winnen (zoals Herman hier) want wie is Jip Cohen? Al sla je mij dood.

      /   Reply  / 
  8. Wouter

    De Belgen zijn best leuk als de NOS een koers niet uitzendt (de Giro bijv.).
    Maar geef mij bij de Tour maar Herbert en Ducrot (vooral Ducrot). Uitstekende commentatoren.
    Dat bewijzen ook de kijkcijfers overigens.

    En je hebt duidelijk niet al te veel tijd in deze ‘column’ gestoken.

      /   Reply  / 
    1. john kramer

      Nos neemt ook interviews af en WAT VOOR!! “how strong were you today?” Vreselijk intelligente vraag aan Contador toen hij iedereen een lesje klimmen had gegeven. Wie zit op zo’n tenenkrommende vraag te wachten (“wat ging er door je heen?” “vertel ‘s wat er gebeurd is?”etc etc) Verder is de “Belg” tijdens het verslag altijd een minuut of 5 eerder op de hoogte v/e ontwikkeling als Dijkstra en co (motor in de koers)

        /   Reply  / 
  9. Wouter

    Nog even een toevoeging:
    Voor die hele serie cliches kan je beter deze link gebruiken dan een of ander forum denk ik: http://nl.wikiquote.org/wiki/Maarten_Ducrot

    Teksten waar ik altijd om moet lachen, leuk als er niks gebeurt in de koers.

      /   Reply  / 
  10. wielrenfan

    ik kijk graag naar sporza, maar volg het toch liever bij de NOS (helaas zenden die zo weinig uit, bv geen Giro)
    Ben het lang niet met alles van deze colum eens maar wordt toch niet erg warm van het comentaar, en stoor me met name aan dat nieuwe wielrennen gezeur en cliches. Smeets hoeft niet terug hoor, maar een jong iemand met een vleugje smeets?

      /   Reply  / 
  11. Bart

    Ik vond het bij de Belg altijd saai, zo heeft ieder z’n mening.

      /   Reply  / 
  12. Bart

    En het beeldkwaliteit is bij de Belg ronduit Ruk, kunnen ze nog een puntje aan zuigen in vergelijking met de NOS.

      /   Reply  / 
    1. Sarge

      Bart, misschien moet je eens overwegen over te stappen van een sprietantennne naar de kabel, of beter nog ga maar gelijk naar digitale TV…..dan is er geen verschil …

        /   Reply  / 
      1. Bart

        Ik heb digitale TV van @home slimmerik.

          /   Reply  / 
    2. John Harding

      Sporza biedt ook digitaal HD aan, dat doet de NOS niet. Daarnaast ontvangen ze de beelden 2 seconden eerder dan de NOS, die altijd de laatste is in de wereld.

        /   Reply  / 
  13. Sarge

    Als rasechte wielerfan is de blog van Jip me uit het hart gegrepen.
    Herbert en Maarten doen hun werk, maar de Belg ademt, eet en drinkt wielrennen. De combinatie van Michel Wuyts en Tom Steels is geen enkele competitie voor het Nederlandse duo die ondanks de jarenlange ervaring van Maarten Ducrot veel te veel inside missen.
    En als de Belg iets niet weet dan bellen ze gewoon met een ploegleider of een (oud-)wielrenner en worden alle twijfels weggenomen.
    Verder hoop ik dat Herbert Dijkstra een prachtig kind krijgt en daar zo door wordt gegrepen dat ie nooit meer wil werken….misschien eens een leuk experiment om Frank Snoeks een etappetje te laten verslaan….en dan hoor ik wel hoe het gegaan is..want mijn TV blijft gestationeerd op Sporza.
    En Jip , ik hoop dat je in je volgende blog eens een analyse maakt tussen de Avondetappe op Nederland en de Belgische versie.

      /   Reply  / 
    1. Ramon

      Daar wint de belg wat tijdstip betreft, en wij winnen met het commentaar van Mart, vol passie en liefde over de sport.
      EN nogmaals Jip, de radio is een goed en lekker alternatief.

        /   Reply  / 
  14. Koos

    Wat een slechte column!! Herbert en Maarten moeten zeker blijven.
    Een paar punten in deze column kloppen niet. De NOS komt wel eens in contact met ploegleiders ( alleen is soms de verbinding slecht, maar dat komt niet door hun)
    Ook maakt de NOS wel reportages en laten ze die zien of reacties van renners laten ze tijdens de rit al zien op een klein scherm. Dat is toch top twee dingen op een scherm!!!!
    En de Belgen weten ook nooit de namen van de wielrenners uit hun hoofd.
    Jip kijk jij maar naar de Belgen wij blijven naar Maarten en Herbert kijken!

      /   Reply  / 
  15. Cees

    Ben het er absoluut niet mee eens. Ducrot voor president!

      /   Reply  / 
  16. Jhonas

    Ben het (bijna) geheel met Jip eens. Met name Ducrot bewijst weer eens dat een voormalige sporter, in dit geval een doorsnee wielrenner, niet per definitie een goede verslaggever van de wilersport is. Je moet namelijk wat je ziet ook nog onder woorden kunnen brengen…en dat kan Ducrot dus niet. Sommigen hier vinden het blijkbaar grappig? als het door Ducrot gehanteerde Nederlands wordt verkracht. Het lukt hem niet om een zin zonder taalfouten uit te spreken. En dan lees ik hier ook nog dat je hem kunt inhuren als spreker!!!! Iemand met een onvermogen voor goed en mooi Nederlands. Op dit forum wordt onkunde en onvermogen t.a.v. onze taal nog al eens verward met leuk en grappig!! Maar dat zegt meer over de persoon in kwestie, denk ik. Zojuist gehoord: het “doorgedreven” fietsen van de kopgroep”??? (MD bedoelde te zeggen of “doorfietsen” of “gedreven”???).
    Laat de NOS zoeken naar mensen die hun moedertaal beheersen en zaken duidelijk kunnen uitleggen, zonder alleen cliches te hoeven gebruiken. NOS…let op uw Zaak.

      /   Reply  / 
  17. Mariska

    Gelukkig zijn er mensen die inzien hoe waardeloos die Maarten Ducrot is. Had maar een vak geleerd, dan had je niet de hele Tour de France hoeven verpesten met je domme gezwets. Niet te geloven hoe ondeskundig en amateuristisch die man is. Mompelend achter de microfoon, de ene taalfout na de andere uitslaand, minutenlang zwijgend, niet kunnen vertellen wat hij ziet. Nee, weg van de buis die man en vooral ook niet op de radio. Dan mis ik toch Mart Smeets en vooral Theo Komen.

      /   Reply  / 
  18. Geert

    Werkelijk waardeloos. Niet alleen het commentaar van Ducrot. Wat dacht je van het fietsen van de Nederlanders. Als het niet beter kan als nu laat ze maar thuisblijven.
    Geen enkele etappe weten ze te winnen. In het eindklassement doen ze niet mee. Schande voor Nederland. Waar zijn de tijden van Joop Zoetemelk, Gerrie Kneteman, Jan Raas, Hennie Kuiper, Jan Jansen etc..

      /   Reply  / 
  19. ronald hees

    BTW; ook Smeets weet niets van wielrennen.
    Was laatst verbaasd over het feit dat een tijdritfiets meer woog dan een koersfiets. Ging
    om de tijdritfiets van Cervelo.

    Smeets;”en die fiets weegt 7 kilo” en ” de gewone fiets van Lance weegt 6.5. ‘Hoe kan dat?

    HAHa; die Smeets is een onbenul.

      /   Reply  / 
  20. Janssen

    Hallo,

    Maarten Ducrot en Herbert Dijkstra vond ik in hun eerste jaar niet goed. De afgelopen twee jaar waren ze geweldig. Ieder had zijn eigen rol en soms voelde je enige spanning tussen de twee. Herbert was er voor de algemene informatie en de rode draad, Maarten voor het uitleggen van de beeelden en het enthousiastme. Dit jaar is alles anders. De rolverdeling is er nauwelijks meer. Ze doen beide nu ongeveer hetzelfde. Spanning tussen de twee is er niet meer. Het is nu twee handen op één buik. Maar het meeste vervelende is de drammerigheid waarme vooral Maarten zijn visie van het nieuwe wielrennen opdringt aan de kijkers. Het doet me denken aan de Jehova getuige aan de deur.Alles wat Maarten ziet op zijn tv wordt door hem opgedeeld in goed(nieuwe wielrennen)en slecht(oude wielrennen). Het komt niet meer goed met die twee. Het wordt tijd voor twee nieuwe. Laat Smeets maar weer terugkomen.

      /   Reply  / 
  21. Gatochfietsen

    Slechte column: paar puntjes van waarheid, doorspekt met feitelijke onjuistheden en subjectieve mening (dat mag in een column, maar niet als je het brengt als feit). Ik heb een tip voor Jip: stem gewoon lekker op Sporza af, klaar.

    Ik was zelf overigens ook meer fan van Mart en Jean. Wat ik met name jammer vind aan Herbert en Maarten is dat ze elkaar niet liggen. Met name Maarten kan af en toe ongemeen fel en hatelijk uit de hoek komen naar Herbert (op de meest onverwachte momenten), die dat lang over zijn kant laat gaan, maar af en toe terugbijt.

    Wat mij betreft mag Herbert blijven, maar voor Maarten zie ik gauw een vervanger. Dat geldt overigens ook voor Erik ja.

    Mart Smeets mag dan niet dé wielren-kenner zijn, ik vind wel dat alles wat hij maakt getuigt van liefde voor de sport, de mens en het tv-maken.

      /   Reply  / 
    1. ronald hees

      Inderdaad; Mart Smeets is allerminst de kenner, waarvoor hij doorgaat.
      Daarvoor is meer nodig dan het hernalen van clichë’s
      en zogenaamd vlaams spreken.
      Smeets; a maai; a maai.

        /   Reply  / 
  22. Ton

    Beide heren naar huis, Ducrot zit heel veel fout met namen, als Boogie erbij zit wordt hij veel gecorigeerd door Boogie, wat nemen van renners betreft, graag anderem

      /   Reply  / 
  23. Olivier

    Ik ben helemaal eens met Laila! (Laila op 7 juli 2009 om 18:46)

    Hertbert en Maarten vormen een geweldig duo en geven tenminste kleur aan de Tour. Een mooie kleur.

    Het blijkt maar weer dat jaloezie van alle tijden is. Ik vind het niet zo chique om gal te spouwen over alles wat je ook maar niet zint! Makkelijk hoor.

    Nog veel plezier met het afkatten van andere mensen,

    Koude groet,

    Olivier

      /   Reply  / 
  24. Olivier

    Oeps.. Kleine correctie: ..ben het eens.. Herbert ;o)

      /   Reply  / 
  25. Kristel

    Mogen Maarten en Herbert AUB blijven…da’s onder andere waardoor ik zo uitkijk naar de Tour! Is genieten van de bovendste plank! Heb zowiezo altijd m’n logboekje altijd naast me liggen voor de laatste ‘Wiki-quotes van vriend Maarten!…Geniet van de tour, ik ben erbij, X Kris uit Rotterdam

      /   Reply  / 
  26. Ton

    Heb al jaren geleden aan de NOS gevraagd Maarten daar weg te halen,
    minachting naar oud collega’s, die hij jochies noemt, en aldoor het zelfde verhaaltje, Smeets en Nelissen deden het het best samen

      /   Reply  / 
  27. charlene

    Herbert/Maarten

    kunnen jullie me uitleg geven over het aantal versnell. die op de fiets zitten.
    welke versnell. gebruikt men op het vlakke gedeelte en de cols

    charlene

      /   Reply  / 
  28. hans

    Dit jaar 2010 is het helemaal verschrikkelijk met het commentaar! Snel op Belgie 1 zetten.

      /   Reply  / 
  29. Hans

    Helemaal mee eens. Ben, traditioneel, gaan kijken op Nederland, maar na twee keer kijken al de buik vol: cliché taalgebruik, is dat….? Ja, dat is…. Nee, het is…..of toch niet? Nee, kijk nou eens het is…. die heeft 45 seconden ingelopen in drie kilometer. nee, het is toch….
    enzovoorts. Gelukkig kan ik TV één ontvangen!

      /   Reply  / 
  30. Chris

    Maarten de krot opzouten!! Dat gezeik altijd van hem. Hij lult net alsof ze er niets van kunnen. Maar ja… als je 10 keer de tour heb gewonnen in je hoofd. Doe mij de belgen maar die geven tenminste normaal commentaar.

      /   Reply  / 
  31. Ton

    Volgens mij heeft hij een trauma van z’n moeder, iedere keer heeft hij het weer over zijn moeder, doodmoe wordt je van zijn gelul, slap geklets wat nergens over gaat, een goeie voetballer is nog geen trainer, dit geld ook voor wielrenners, hij was ooit een redelijke renner, niet echt goed, maar ook niet slecht, maar een HELE slechte commentator

      /   Reply  / 
  32. Laban Deurloo

    Wat ben ik die Herbert Dijkstrat spuugzat. Deze man is opgetrokken uit cliche’s en zege per uur ongeveer 20 keer hetzelfde. zeer vermoeiend en heel erg vervelend. Ik ergen me al jaren aan die paljas en ben het gewoon heel erg zat. Ik roep iedereen op om niet meer naar die blaaskaak te luisteren en massaal over te schakelen naar de Belg.

      /   Reply  / 
  33. hans

    Die 2 verzieken al 10 jaar de tour, bah wat zijn die vermoeiend, bedankt NOS

      /   Reply  / 
    1. Henk

      Ik sluit me aan bij Hans en Laban, weg met die twee en wel snel!
      Nog afgezien van het hoge kleutertje leuter gehalte en de vele kromme Nederlandse zinnen, hebben beiden geen respect voor de mannen op de fiets. Als je die categorisch gorilla of baviaan noemt dan heb je niets met de sport. Gisteren “vernederde” Wiggins volgens Dijkstra Froome die na 50 km fietsen 1,5 minuut achter lag. Hoezo vernederd, de jomge Frooem reed voor wat hij waard was. De enigen die dezxe tour werden vernederd waren Dijkstra en Ducrot, maar dat deden ze zelf!

        /   Reply  / 
  34. Rien van der Burgt

    IK wordt ook schijt ziek van het gelul van die twee flapdrollen en schakel nu naar belgie TV

      /   Reply  / 
  35. ton

    Maarten heeft iedere keer het zelfde slappe gel.l.

      /   Reply  / 
  36. joop

    Dat deze twee commentatoren er zitten is gewoon een kwestie van armoede bij de nos en vooral Herbert Dijkstra ok soms valt er een stilte maar wanneer hij praat zegt hij iets gewoon niet geschikt voor dit werk.

      /   Reply  / 
  37. Henk L.

    Ook ik erger me blauw aan die twee, vooral aan Maarten Ducrot. Zijn veelal nergens op slaande cliché’s zijn niet te pruimen. Ze fietsen niet die renners, volgens Ducrot, doen ze spelletjes. Ze leggen “puuzels”, ze pakken hun pijl en boog en schieten een pijl af op de finish om er maar enkele te noemen. Herbert Dijkstra heeft het in de eindsprint over nog 400 kilometer naar de finish. Maar het meest ergerlijke vind ik het steeds midden in een zin roepen welke renner door het beeld schuift terwijl dat geen enkele betekenis voor de koers heeft. Maar we kunnen roepen wat we willen, de NOS heeft toch maling aan kijkers.

      /   Reply  / 
  38. R

    2015

    Wanneer worden we verlost van deze 2 vreselijke slaapverwekkende zeiklullen??
    Slaaaaaaaaaaaaaaapppp

      /   Reply  / 
  39. Monte

    Heren doe het zelf maar eens luister maar eens naar die rare belg op eurosport. Deze heren doen het perfect, geven op tijd kommentaar, weten op tijd ff te stoppen
    Hou wel van af en toe eens een anekdote.
    En is jullie nederlands zo goed.
    Ze moeten wel 4 of 5 uur aan elkaar lullen
    En wow Marc smeets hoe vaak zat hij er maar niet naast.
    Wees blij dat men dit mag meemaken
    Stellrtje ondankbare.apen

      /   Reply  / 
  40. Henk L.

    Klaarblijkelijk is jarenlang klagen over het abominabele commentaar bij wielerwedstrijden en vooral bij de Tour de France aan de NOS niet besteed. Nog steeds worden we geteisterd door Maarten Ducrot die steeds verder afzakt in zijn veelal onbegrijpelijke zinnen. Renners zitten ondersteboven, binnenste buiten of achterstevoren op de fiets. Het is een kudde bizons of een kruiwagen vol kikkers, kortom ongein te over. Maarten heeft meer moeite met de koers lezen want hij zit er keer op keer naast. NOS, wij smeken u, vervang deze malloot door iemand die twee zinnen achter elkaar zonder onzin kan uitspreken (en zonder onderbreking om te vertellen wat wij ook op beeld zien) Kortom verlos ons van Ducrot.

      /   Reply  / 
    1. Monre

      Ga je hef zelf doen dan? Eens kijken hoe jij het doet?
      Deze heren doen het goed
      De nietsnutten hebbeb altijd kommentaar

        /   Reply  / 
      1. Henk L.

        Wat een intens zielige reactie, als je dus iemands slechte functioneren benoemt ben je in uw ogen dus een nietsnut. Bijna net zo’n maffe gedachtenkronkel als Ducrot steeds weer er uit gooit.
        Vandaag met veel plezier naar het deskundige commentaar van Danny Nelissen geluisterd, duizenden procenten beter dan Ducrot!!!!

          /   Reply  / 
        1. Monte

          Doe het dan zelf

            /   Reply  / 
  41. Peter

    De beste wielercommentator was Theo Koomen, daarna is er geen betere geweest

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>