Van Dammen: 10,5-11 miljoen kijkers Nederland – Slowakije

Het is weer kijkcijfers voorspellen voor de voetbalwedstrijd van Oranje. Nu we een ronde verder zijn loopt de belangstelling voor de wedstrijd op. Kijkcijferexpert René van Dammen verwacht dat er een kijkersaantal wordt neergezet vergelijkbaar aan donderdag, toen 10,8 miljoen mensen de wedstrijd zagen. “Tussen de 10,5 en 11 miljoen”, voorspelt hij in het AD. “Het recordaantal kijkers ooit was twaalf jaar geleden tijdens de halve WK-finale van Nederland tegen Brazilië. Toen keken 11,7 miljoen mensen. Ik denk niet dat dat record wordt bereikt in de wedstrijd tegen Slowakije.”

Van Dammen gaf eerder al aan dat het record waarschijnlijk dit WK blijft staan; de finale vindt plaats als de zomervakantie al is begonnen en veel mensen het land uit zijn. Overigens evenaart de wedstrijd Nederland – Kameroen van donderdag de nummer 10 in het klassement van best-bekeken voetbalwedstrijden allertijden.

Stichting Kijkonderzoek publiceert morgen het aantal zogeheten thuiskijkers. Woensdag moet dan duidelijk worden hoeveel mensen de wedstrijd buitenshuis volgden, bijvoorbeeld in de kroeg of op het werk.

Zie ook:
- NOS vanmiddag live met Nederland – Slowakije
- Kameroen – Nederland in top 10 best bekeken voetbalwedstrijden
- 7,2 Miljoen mensen zien Oranje winnen van Kameroen
- Geringe kans op kijkcijferrecord dit WK Voetbal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>