8,5 miljoen kijkers voor Uruguay – Nederland

On-ge-lo-fe-lijk! Sowieso dat Nederland in de finale van het WK Voetbal staat, dat mag bijna magisch worden genoemd. Maar ook de kijkcijfers liegen er niet om. Volgens Stichting Kijkonderzoek zaten er gisteren gemiddeld 8,5 miljoen mensen thuis voor de buis om de wedstrijd Uruguay – Nederland te zien. Dat is fors meer dan de vorige wedstrijden van Nederland, die maximaal op 7 miljoen zogeheten thuiskijkers kon rekenen.

Op het hoogtepunt – bij het fluitsignaal – keken er zelfs 9,5 miljoen mensen naar de wedstrijd, blijkt uit uitgesplitste cijfers van Stichting Kijkonderzoek.

Vandaag brengt de NOS het aantal kijkers buitenshuis in kaart, mensen die in de kroeg of via megaschermen keken. Dat zijn er ook heel erg veel geweest. Toen ik gisteravond laat naar huis fietste door de stad, heb ik minstens tien high fives en evenveel felicitaties kunnen uitdelen aan wildvreemden. Om over het aantal toeterende auto’s tot diep in de nacht nog maar te zwijgen. Wat een geweldige sfeer in Nederland. Zo verdeeld als we waren na de verkiezingen, zo saamhorig en eensgezind staan we nu achter Oranje.

Kijkcijferexpert René van Dammen schatte gisteren dat het aantal kijkers tussen de 11 en 11,5 miljoen zou uitkomen. Dat lijkt mij nu aan de krappe kant. Bij de vorige wedstrijden waren er telkens minstens 3 miljoen mensen die de wedstrijd buitenshuis volgden. Ook bij de laatst gespeelde avondwedstrijd tegen Kameroen, welke 7,2 miljoen thuiskijkers trok en in totaal 10,8 miljoen mensen boeide. Nu er op veel plaatsen gelegenheid was tot het kijken via megaschermen, zouden we wel eens een absoluut kijkcijferrecord kunnen hebben. Dat staat nu op 11,7 miljoen kijkers. Morgen de definitieve totaalscore.

Zie ook:
- Actie tegen Frank Snoeks: franksnoekshoujemuil.nl
- WK Voetbal zorgt voor Elfstedenkoorts bij NOS
- Uruguay – Nederland live bij de NOS; 11,5 miljoen kijkers?
- Nederland – Brazilië trok 11,2 miljoen kijkers
- Dom commentaar NOS bij WK Voetbal. Eens of oneens?
- Kameroen – Nederland in top 10 best bekeken voetbalwedstrijden

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “8,5 miljoen kijkers voor Uruguay – Nederland

  1. Bert

    Ik heb opeens een goed idee. Ik start bij de volgende verkiezing de partij van Oranje. Op die manier krijg ik heel Nederland achter me!
    Maar nu ff serious, ik voorspelde bij mij thuis al dat de kijkcijfers hoog zouden komen te liggen maar zo hoog had ik het niet verwacht. Dadelijk ook nog de totale cijfers, waarschijnlijk zullen die iets van 11,6 miljoen (en dan met de finale het kijkcijfer-record verbreken)

      /   Reply  / 
    1. Herman Roggeveen Auteur

      De wedstrijd is al de op één na best bekeken uitzending ooit gemeten door Stichting Kijkonderzoek.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>