WK Voetbal zorgt voor Elfstedenkoorts bij NOS

De NOS bereidt zich voor op een marathonuitzending. Mocht Nederland vandaag langs Uruguay gaan, dan zal de omroep zondag uren achter elkaar uitzenden. Ook de dagen daarna wordt het hectisch, met de aankomst en huldiging van het oranje elftal. Veel is echter nog onduidelijk, waardoor het lastig plannen is voor de NOS. “Bij de NOS heerst Elfstedenkoorts”, zegt directeur Jan de Jong in De Volkskrant. “Koninginnedag, maar dan dertig dagen lang.”

Zondag gaat de NOS om 12.00 uur op zender voor de Tour de France. Om 20.30 uur ‘s avonds wordt de finale gespeeld, mogelijk met Nederland erin. In dat geval zijn er voorbeschouwingen en anderssoortige programma’s rondom het WK Voetbal. Tussendoor wordt geschakeld met de Tour de France.

Dan de eventuele huldiging. “Volgens de planning vliegt Oranje maandagavond terug, dan zouden ze dinsdagochtend hier zijn. En ze gaan vast ook naar de koningin. Maar verder? De KNVB wilde tot nu toe absoluut niet praten over Oranje als wereldkampioen.”

De Jong bevestigt verder nog eens dat de NOS 2,5 miljoen euro kwijt is aan het verslaan van het WK Voetbal in Zuid-Afrika. Daar komt wel een paar ton bij nu Nederland zo ver is gekomen in het kampioenschap. Het bedrag is exclusief de uitzendrechten, waarvan niet bekend gemaakt mag worden hoeveel miljoen dit bedraagt. Volgens De Jong zijn de totale kosten hoger dan de reclameopbrengsten. Mocht Nederland zondag in de finale staan, dan kost een spotje van 30 seconden 113 duizend euro. Volgens schattingen kosten spotjes in de kwart- en halve finale al tussen de 70 en 80 duizend euro.

Zie ook:
- Dom commentaar NOS bij WK Voetbal. Eens of oneens?
- Run op reclamezendtijd Nederland – Brazilië
- WK Voetbal kost NOS 2,5 miljoen euro
- Geringe kans op kijkcijferrecord dit WK Voetbal
- Uruguay – Nederland live bij de NOS; 11,5 miljoen kijkers?

1 Reacties // Reageer

One thought on “WK Voetbal zorgt voor Elfstedenkoorts bij NOS

  1. Sven van der Man

    En nou maar hopen dat we in november/december gelijk ook een elfstedentocht kunnen krijgen. Wat een mooi broederlijk Nederland zullen we dit jaar dan hebben

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>