RTL 7 aan de haal met Jong Oranje; vanavond duel Bulgarije

De uitzendrechten van sportevenementen blijven van eigenaar wisselen. Dit keer is het RTL die toeslaat voor de voetbalwedstrijden van Jong Oranje. Deze zijn dit seizoen bij RTL 7 te zien, vanavond meteen te beginnen met de wedstrijd tegen Bulgarije. Het is de aftrap van de kwalificatiereeks voor het EK onder 21 jaar die in juni 2013 in Israël wordt gehouden. De ploeg van bondscoach Cor Pot is ingedeeld in Groep 10 met Jong Oostenrijk, Jong Luxemburg, Jong Schotland en Jong Bulgarije. Die laatste ploeg trapt als eerste af tegen Oranje en wel in het Bulgaarse Lovech.

Cor Pot nam in zijn selectie maar liefst zeven spelers van Feyenoord op, onder wie de door FC Twente begeerde Leroy Fer en de excellerende Jerson Cabral. Verder behoren o.a. Daley Blind (Ajax), Luc Castaignos (Inter), Luciano Narsingh (sc Heerenveen) en Ola John (FC Twente) tot de 18-koppige selectie.

De uitzendrechten van Jong Oranje zullen zeker niet de laatste rechten zijn die worden verhandeld dit seizoen. Het gaat spannend worden waar uiteindelijk de Champions League terechtkomt. De NOS wil het graag behouden, maar vreest voor een te hoge prijs. Er is al geopperd om dan met de commerciëlen een gezamenlijke aankoop te doen. Grote vraag is natuurlijk wat de nieuwe eigenaars van de SBS-zenders op het oog hebben. En hoe diep ze in de buidel willen tasten.

Jong Oranje, 19.25 uur, RTL 7

Zie ook:
- NOS behoudt uitzendrechten schaatsen tot 2015
- SBS hevelt alle sport over naar Veronica
NOS verzekert zich van Tour de France tot 2015
- RTL 7 wil darts weer groot maken in Nederland

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “RTL 7 aan de haal met Jong Oranje; vanavond duel Bulgarije

  1. !#Michael#!

    Slim. Dit was altijd een zeer stabiele factor voor Talpa destijds. en de EK/WK’s van jong oranje waren altijd zeer goed bekeken met cijfers boven de 2 miljoen dacht ik zelfs.

    ISM VI Oranje kan RTL7 er dan een super WK maand van maken.

      /   Reply  / 
  2. oscar

    Leroy Fer is getransfereerd naar Twente. Geen speler van Feyenoord meer dus

      /   Reply  / 
  3. Vic

    Hoop dat RTL7 de rechten van de Champion’s League krijgt. Met in de studio van der Gijp en Derksen!

      /   Reply  / 
  4. Timo

    Als RTL bereid is om geld uit te geven om RTL7 door te laten groeien als sportzender dan moeten ze zeke de CL-rechten kopen. Ze gaan het waarschijnlijk niet puur op de CL-uitzendingen terugverdienen, maar de programmering eromheen kan hier zeker van profiteren. En sport is de makkelijkste manier om je zender te doen groeien.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>