RTL wilde Hugo Borst voor talkshow Derksen & ….

Johan Derksen is tweede keus voor de nieuwe sporttalkshow Derksen & …. RTL 7 wilde eigenlijk Hugo Borst strikken voor het praatprogramma, maar die bedankte voor de deer. “RTL 7-baas Marco Louwerens was heel serieus in gesprek met Hugo Borst”, weet Derksen te vertellen aan het AD. “Toen Hugo toch niet wilde, kwamen ze bij mij uit. Ach, ik was toch al niet van het scherm te branden.” Dat Johan nu de talkshow op eigen titel krijgt vindt hij ‘leuk, maar ook niet meer dan dat’. “Ik had die ambitie helemaal niet. Nog steeds niet, eigenlijk.”

Dick Advocaat, Ruud Gullit en Gertjan Verbeek komen in elk geval langs, verder wordt onderhandeld met Leo Beenhakker, Johan Cruijff en Ronald Koeman. Grote namen dus, al lijkt Johan daar niet van te watertanden. “Bij VI speel ik de rol van de nare en chagrijnige man. Nu ben ik de gastheer die zich als figurant opstelt. Ik ga niet keihard interviewen. Ik geef mijn gasten alle ruimte om hun visie eens uitgebreid te ventileren. Vervolgens knipt iemand de beelden netjes aan elkaar en klaas is Kees.”

Johan Derksen maakt acht afleveringen van de talkshow, die op de zondag van RTL 7 wordt uitgezonden. Daarna is hij er klaar mee. “Geloof me, ik voel me absoluut niet gepasseerd als Hugo Borst het daarna alsnog gaat doen.”

Hugo Borst koos er twee jaar geleden voor om zijn tv-werkzaamheden op te geven en zich te focussen op geschreven journalistiek. De bij-effecten van het ‘met je kop op tv zijn’ stonden hem tegen.

Zie ook:
- Hugo Borst staakt tv-werkzaamheden
- Johan Derksen krijgt eigen talkshow op zondag
- RTL 7 wil nieuwe show voor René van der Gijp
- Johan Derksen teleurgesteld in RTL Sport Inside

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>