Nieuwe slag voor Talpa in strijd om cabaret: André van Duin

Talpa voert de strijd om het cabaret op. Nadat SBS al bezig was marktaandeel af te snoepen van de Vara door cabaretiers als Guido Weijers en Tineke Schouten te tekenen, is het nu Talpa die niemand minder dan André van Duin binnenhaalt. De comediant heeft een contract van drie jaar getekend bij de zender van John de Mol. Van Duin maakte in het recente verleden veel programma’s voor RTL.

Volgens Talpa is het contract zo omvangrijk, dat Van Duin vanaf januari veelvuldig te zien is. Al meteen in het nieuwe jaar start een 26-delige serie waarin iedere week tal van prominenten – met name mensen uit het vak – voor de camera vertellen waarom zij een bepaalde sketch of scène uit een programma van André zo bijzonder vonden. Aan de hand van die uitspraken wordt het beste materiaal uit de complete Van Duin-carrière getoond. Later in het jaar volgt een eenmalig groot muziekprogramma rond de jongste DVD van André van Duin. In het seizoen 2006-2007 wordt een serie van zes grote en geheel nieuwe TV-shows gemaakt. En voor 2007-2008 staat een nieuw te schrijven comedyserie op stapel met André van Duin in de hoofdrol.

Na Jack Spijkerman is het de tweede grote slag voor Talpa op het gebied van comedy en cabaret. Zappen.blog.nl is erg benieuwd welke artiesten binnenkort nog meer de overstap maken naar Talpa of SBS. Vooralsnog heeft André van Duin de hoofdprijs binnengesleept.

Zie ook
- Cabaret op tv: Vara versus Avro, SBS en Talpa

- SBS breidt cabaret uit met Tineke Schouten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>