Lachen op Talpa… met kiespijn

Cheque SpijkermanVanavond is het dan zo ver. De vrijdagavond op Talpa is voor het eerst ingericht als comedy-avond. Vanaf primetime zijn het Koppensnellers en Nieuw Dier die de lach op uw gezicht moeten toveren. In de omroepbladen staat aansluitend nog Sjoemelaars & Sjachelaars opgenomen, maar Talpa heeft het over Oplichters Ontmaskerd. In een later stadium volgt ook nog de comedy Man & Paard van Beau van Erven Dorens. Maar of we nu vanavond allemaal van de bank rollen van het lachen…
Laten we niet te zuur beginnen. Het nieuwe seizoen van Koppensnellers met aansluitend Nieuw Dier op de zondagavond scoorde heel behoorlijk. Al valt te vermoeden dat de twee programma’s profiteerden van de lead-in van De Wedstrijden.

Zorgelijker zijn de recensies die met name Koppensnellers kreeg. Vooral de Volkskrant liet er onlangs geen misverstand over bestaan. Recensent Wim de Jong schreef hoe niet-grappig en genant Spijkerman was geworden. "Spijkermans programma vertoont sporen van ranzigheid. Diep van binnen moet Jack voelen dat hij met Koppensnellers nog maar een nekschot is verwijderd van het einde." Daarmee refereert de recensent aan de rubrieken in het programma van Jack waarin hij andere media altijd afkraakt door bijvoorbeeld hun blunders te laten zien.

Zelf heb ik niet gekeken, maar de geluiden die hierboven staan bleven niet beperkt tot De Volkskrant alleen. Van allemaal vrienden en bekenden hoorde ik hoe het programma afgetakeld zou zijn.

John de Mol had het in elk geval al voorspeld. Hij wedde met Jack om een fles dure champagne dat de kijkcijfers van zijn nieuwe programma in het eerste seizoen niet boven de miljoen zou uitkomen. En John bleek gelijk te hebben. Nu Spijkerman op de zondagavond stond, kwam hij een aantal keer in de buurt. Maar houdt hij dat vast, nu hij tegenover het familieprogramma Sterren dansen op het IJs staat?

Koppensnellers, 20.30 uur, Talpa
Nieuw Dier, 21.30 uur, Talpa
Oplichters Ontmaskerd, 22.00 uur, Talpa

Zie ook:
- Een kwestie van programmeren
- Spijkerman zoekt imitatoren
- Talpa promoveert Spijkerman naar zondagavond

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Lachen op Talpa… met kiespijn

  1. Cynthia

    Toen Kopspijkers nog bij de Vara zat, keek ik het elke keer en toen was het nog leuk, maar sinds het naar Talpa is, hoeft het voor mij niet meer. Bovendien staat het altijd tegenover andere programma’s die ik graag wil zien :)

    Nee, heel jammer dat Jack Spijkerman gevallen is voor het “grote” geld.

      /   Reply  / 
  2. Koen

    komt Goochelaars Ontmaskerd weer op TV ? ik meen dat dat ooit bij sbs was, ik kan mij vergissen. Die sexy assistentes stelen wel de show, en die goochelaart maar met zijn cape zwaaien, hahahaha.

    22:00 dus, ok dan.

      /   Reply  / 
  3. Talpafan.nl

    Uhm Het is Oplichters Ontmaskerd, en Man en Paard komt niet op de vrijdag avond. Het komt alleenop de zondag avond.

      /   Reply  / 
  4. Cor

    Kopspijkers bij de VARA was ook al een verschrikkelijk programma. Maar kritiek was destijds not done, satire hoort volgens de “elite” nu eenmaal bij de Publieke Omroep en is daar per definitie van een
    hoog niveau.
    Paul de Leeuw en Koefnoen zijn het aanzien ook niet waard, maar daar hoor je niemand over. Maar o wee als ze commercieel zouden gaan, dan breekt de kritiek op voorhand al los. Net zoals de schrijver van dit stuk, vormt zichzelf geen mening maar neemt klakkeloos de kritiek van anderen over.

      /   Reply  / 
  5. Utop

    Uhm… Sjoemelaars & Sjachelaars IS Oplichters Ontmaskerd (alleen onder een andere titel).

      /   Reply  / 
  6. Herman

    ok, dat was me even ontgaan. Al die werktitels die weer wijzigen, pfff

      /   Reply  / 
  7. Utop

    Het staat nu op, en ik zit er simpelweg naast. Waarvoor excuses.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>