Kijkcijfers: Holland’s Got Talent bijna dubbele Popstars

Holland’s Got Talent blijft maar aan kijkers winnen. Gisteren zaten er dik 1,4 miljoen mensen voor de buis voor de RTL-show. Holland’s Got Talent scoort daarmee bijna het dubbele aantal kijkers van Popstars, waar gisteren gemiddeld 748 duizend mensen naar keken.

Ik denk dat we na vier weken wel kunnen stellen dat RTL deze tv-oorlog heeft gewonnen, al blijft het natuurlijk spannend wat er straks met de kijkcijfers gebeurd als The Voice of Holland begint, de volgende talentenjacht.

SBS 6 kwam wel boven het miljoen uit met Hart van Nederland, waar gisteren 1,2 miljoen mensen voor klaar zaten. Het NOS Journaal werd het best bekeken met 1,7 miljoen kijkers.

Mariëlle Tweebeeke presenteerde gisteren voor het laatst het RTL Nieuws, waar 1,1 miljoen kijkers op afstemden. Aan het einde van de uitzending bedankte ze de kijkers voor de drie jaar dat ze naar het RTL Nieuws keken. Vanaf september is Tweebeeke te zien in Nieuwsuur, de opvolger van Nova.

Nederland 1 bleef verder onder het miljoen steken. Het Mooiste Meisje van de Klas trok 802 duizend kijkers. Muziekfeest op het Plein kwam uit op 738 duizend kijkers, Jan Smit: De Zomer Voorbij trok 650 duizend kijkers. De TV Show op Reis trok 614 duizend kijkers.

Zie ook:
- Kijkcijfers zondag: Zomergasten stevig van start
- Kijkcijfers zaterdag: Tros Stedenspel blijft scoren
- Kijkcijfers vrijdag: Holland’s Got Talent wint eerste slag

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Kijkcijfers: Holland’s Got Talent bijna dubbele Popstars

  1. mark

    Herman, vrijdag begint Flikken weer! Dus weg veel kijkers van HGT; Popstars zal wel gelijk blijven omdat dat langer duurt. Flikken is altijd goed voor zeker 12, – 1,5 miljoen. :D

      /   Reply  / 
  2. rob

    zijn herhalingen!

      /   Reply  / 
  3. Chuck Bass

    SBS6 is echt de grote verliezer dit seizoen. Vroeger scoorde ze in de zomer regelmatig beter dan RTL4… dat is dus duidelijk voorbij.

    En nu worden afgestraft door een programma wat eersrt bij hun zat.

    Tina zal wel het hele weekend krijsen.

      /   Reply  / 
    1. Zo

      Het schijnt dat sbs zo slecht draait dat het straks SMS 6 gaat heten. PS is gewoon een bagger programma omdat het te lang door blijft gaan. Moet je je eens voorstellen als de soundmixshow nu nog zou bestaan of idols? Gekkenwerk. Kom gewoon met iets nieuws. En toch blijft SMS 6 me toch verbazen dat ze nog 750.000 kijkers blijven trekken.

        /   Reply  / 
  4. Hans

    @Mark,
    Hoezo verliest HGT kijkers en Popstars niet? Alleen niet omdat het langer duurt? Sorry, beetje rare conclusie. En het zijn inderdaad eerst herhalingen, dus ik denk dat de daling wel zal meevallen. En ook al is het zo, dan zie ik HGT nog steeds boven Popstars eindigen. Niks ten nadele van dat programma, maar vind HGT ook beter in elkaar zitten. Ook gevarieerder. Niet alleen maar zingende mensen. Denk dat HGT daarom ook beter scoord.

      /   Reply  / 
  5. Nina

    Dit bewijst maar weer dat HGT vele malen beter is.
    Popstars is uitgemolken en volgens mij denken hier meerdere zo over…
    Gisteren keek mijn zusje eerste stukje van popstars, en je zag ze letterlijk aftellen en ‘best bekeken en besproken talentenjacht ooit’
    Oké ze hebben eens 2,1 gehaald maar kijk ze nu.
    X-Factor, HGT blijven altijd boven de miljoen, dat is iets op meer trots op te zijn.
    Rtlboulevard trekt meer als Shownieuws en My Name is Micheal werd ook veeel beter bekeken dan MLMJ.
    Sbs krijgt hopelijk langzaam door dat het niet meer wil.

    PS: Domme vraag, waar SMS6?

      /   Reply  / 
  6. Tim

    Inderdaad, wat word er bedoeld met SMS6?

      /   Reply  / 
  7. Joel

    overkill aan sms diensten bij SBS….

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>