TV Lab dag 5: Guido Weijers, Private Life of + Ze Is van Mij

De laatste dag van TV Lab 2010 is alweer aangebroken, de week lijkt wel omgevlogen. Nederland 3 heeft om middernacht 18 nieuwe formats op de kijker afgevuurd waarvan een aantal terugkeert voor een hele reeks. Welke, dat is afhankelijk van de kijkerswaardering en de haalbaarheid van een hele serie. Vanavond staan als compleet nieuw op het programma: De Week van Weijers (KRO), The Private Life of… (NTR) en Ze Is Van Mij (VPRO).

De oogst van TV Lab 2010 lijkt kansrijker te zijn dan die van 2009. Sowieso hadden omroepen langer de tijd om een en ander voor te bereiden en dat heeft geresulteerd in een betere lichting programma’s. Al riep creatief directeur Matthias Scholten van RTL dat er veel ‘afdankertjes’ tussen zaten, programma’s die bij hem al eens waren gepitcht en zijn afgewezen. geen idee in hoeverre dat echt het geval is, ik als medialiefhebber ben in elk geval blij met een initiatief als TV Lab.

In De Week van Weijers raast Guido binnen 25 minuten door de afgelopen nieuwsweek. Centrale vraag: welk nieuwsfeit staat deze week op nummer 1? Groot en klein nieuws, niets ontgaat de cabaretier die elk jaar bij SBS het oude jaar uitluidt. De nieuwsweek komt voorbij in verschillende vormen: een filmpje op locatie, een studio-interview met een gast, een BN’er die vertelt, een spel met het publiek, een mini-conference van Guido, ga zo maar door.

Jörgen Raymann presenteert The Private Life of…, een ‘spraakmakende, ondeugende en verrassende quiz-show met én over bekende Nederlanders, waarin de kijker op speelse wijze een kijkje in het leven van bekend Nederland wordt gegund’. Amusement, zelfspot en uiteraard humor zijn de belangrijkste ingrediënten. In vier ronden spelen twee teams onder leiding van een teamcaptain de quiz. De twee teamcaptains zijn cabaretiers Sara Kroos en Klaas van der Eerden.

Ze is van mij is een talkshow over vrouwen. Waldemar Torenstra en Maxim Hartman praten met drie mannelijke gasten ongeremd, vrijuit en met humor over vrouwen met als doel eens lekker over hen te kunnen roddelen. Als mannen onder elkaar. Een programma waarin vrouwen op een voetstuk worden gezet, maar net zo hard er ook weer vanaf worden gehaald.

Out of the Blue (Avro), 20.00 uur / De Week van Weijers (KRO), 20.20 uur / The Private Life of… (NTR) 20.50 uur / Ze Is Van Mij (VPRO) 21.20 uur / Madiwodovrijdagshow (BNN/Vara), 22.00 uur

Zie ook:
- TV Lab dag 4: Upside Down + 10 Ways to Turn You On
- TV Lab dag 3: Open en Bloot + Op de Bank
- TV Lab dag 2: Dorpse Meiden, Scrooged en De 10de van Tijl
- Madiwodovrijdagshow goed uit de startblokken
- TV Lab dag 1: Out of the Blue, Lipdub en datingshow Rutte
- Veel valkuilen voor Madiwodovrijdagshow; hoop op succes
- Roek Lips: TV Lab 2010 meer eigen product en social media
- 18 nieuwe formats in tweede TV Lab
- Nederland 3 krijgt op donderdagen sneak preview
- Ook Ster doet mee aan TV Lab; innovatieve reclames
- Kijkerspitch TV Lab: Dorpse Meiden echt op tv

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “TV Lab dag 5: Guido Weijers, Private Life of + Ze Is van Mij

  1. stefan

    ‘Ze is van mij’ heb ik gisteravond laat gezien. Neem aan dat vandaag een herhaling is. Maar het was GE-WEL-DIG. Hardstikke leuk: vier mannen aan tafel die op een eerlijke open en humoristische wijze over vrouwen praten. Van mij mag dit programma wekelijks terugkeren. Het is een soort VI aan tafel maar dan gaat het niet over voetbal maar over vrouwen. Gevaar bij het programma is dat de kwaliteit erg afhankelijk is van de gasten aan tafel. De inbreng en kwaliteit in de eerste aflevering van Maxim Hartman (ex Rembo) zijn fantastisch. Daarnaast zou ik wat rubriekjes toevoegen. Het lijkt er zo op dat je na drie programma’s wel uitgepraat bent over vrouwen, dus je moet wellicht in elke uitzending een verdieping in een bepaald onderwerp zoeken en hier je gasten op afstemmen. Bijvoorbeeld ‘vrouwen en kerst’. En dan als gast bijv. Hans Breukhoven. Vorig jaar heb ik ook naar alles van TVLAB gezien en het enige dat toen een goede voldoende behaalde was de Bubbel. Hopelijk zit ik er dit jaar ook niet naast en gaat dit programma door. VPRO doen!

      /   Reply  / 
    1. David

      Mee eens. Ben namelijk totaal geen voetbalgek, dus kijk vrijwel nooit VI. Maar dit programma is fantastisch. Nadeel is alleen denk ik dat na een aantal afleveringen alles wel besproken is, misschien. Maar heb gisteren erg gelachen!

        /   Reply  / 
  2. Jeffrey

    De week van Weijers ziet er als een leuk idee uit!

      /   Reply  / 
  3. Ellen

    Gisteren ook gekeken naar Ze is van mij en vond het een geweldig programma. Heel interessant om te zien hoe “mannen” naar vrouwen kijken, goede wisselwerking. Kwam integer over. Van mij mag dit vaker op tv.

      /   Reply  / 
  4. Emmy

    Guido Weijers mag elke week terugkomen! Super!!!!!!!!!!!

      /   Reply  / 
  5. lisa

    Grappig, Zij is van mij vond ik echt tenenkrommend, banaal, vieze oude mannen over wat zij van vrouwen vonden… Bah!

    En dat programma er voor, van Raymann… ik had medelijden met panelleden en gasten, die zagen er echt zo ongelukkig uit… Ook maar geen vervolg aan geven…

      /   Reply  / 
  6. Martine

    Ik heb nog nooit zo’n belachelijk programma gezien. Ik dacht eerst dat het om een grap ging want wie maakt zichzelf nou zo belachelijk? Hoe kunnen de partners van deze trieste figuren deze mannen nog serieus nemen? Wat een aanfluiting. Werkelijk intens verdrietig. Ik hoop dat veel mensen dit (een paar minuten, want langer viel er niet naar die nonsens te luisteren) gezien hebben zodat de gasten en presentatoren van dit programma niet snel meer gevraagd zullen worden voor een andere show, film of programma.
    Ik ga er van uit dat de VPRO dit onmiddellijk van de buis haalt.

      /   Reply  / 
  7. Maurik Benjo

    Ik vond het tegenvallen. Saai. Jammer dat de gasten al oud zijn want dan denk je toch al snel ‘ja doei, die kunnen het niet eens meer…’ Als vrouw vind je die mannen dan een beetje viezig. Vooral die kale met die enge beentjes, en die bolle van de playboy, met die opabril.

      /   Reply  / 
    1. esther-zelf

      ´Ze is van mij´ was hartstikke leuk en zeker voor herhaling vatbaar! Leuke gasten, lekker direct en ongegeneerd. Samen met mijn vriend zitten kijken; we vonden het geweldig. Ook voor mij als vrouw erg grappig!

        /   Reply  / 
  8. Roos

    ze is van mij: erg leuk!!! doorzetten!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>