The Voice of Holland kost 6,2 miljoen euro om te maken

Vanavond staat de derde liveshow van The Voice of Holland op het programma, nog tot eind januari kunnen we genieten van de talentenjacht. Waar normaalgesproken nooit iets wordt gezegd over programmabudgetten, advertentieopbrengsten en bedragen die met sponsordeals zijn gemoeid, heeft John de Mol zich toch laten verleiden tot het doen van enkele uitspraken.

De collega’s van Televizier tekenden op uit de mond van de Talpa-baas dat dit seizoen van The Voice of Holland niet minder dan 6,2 miljoen euro kost. Ander saillant detail: meerdere partijen wilden de talentenjacht afnemen.

Televizier schrijft: “De originele begroting voor de productie van het het programma lag lager, maar doordat er een biedingsoorlog ontstond tussen geïnteresseerde partijen werd de beschikbare hoeveelheid geld voor de productie van het programma uiteindelijk hoger, zo liet de Talpa-topman weten. RTL won de biedoorlog, en De Mol kreeg vervolgens de vrije hand in het werven van sponsoren. Dat werd uiteindelijk Vodafone.”

Talpa zou verder volgende week bekendmaken in welke landen een optie is genomen op het format om dit in 2011 op de buis te brengen. Hoewel er in Cannes al veel interesse getoond is in The Voice, zal Talpa pas na afloop van de Nederlandse versie beginnen aan de internationale uitrol.

In het najaar van 2011 komt The Voice of Holland 2 op de buis. Met nog meer talent, denkt John de Mol. “Ik kan met veel zekerheid zeggen dat het aantal talenten voor The Voice II nog groter zal zijn dan de eerste keer, omdat mensen die in de serieuze muziekscene bezig zijn, maar twijfelden voor de eerste serie, nu over de streep gaan. Ik denk dat we dus nog betere talenten gaan zien dan de eerste serie.”

Zie ook:
- Alle berichten over The Voice of Holland
- Marco Borsato opent vrijdag TVOH, ook Take That treedt op
- The Voice of Holland eindigt voor Wiep en Kevin
- John de Mol denkt dat Ben Saunders The Voice niet wint
- ‘The Voice of Holland dè hit op tv-beurs Mipcom’
- John de Mol denkt The Voice snel aan buitenland te slijten

19 Reacties // Reageer

19 thoughts on “The Voice of Holland kost 6,2 miljoen euro om te maken

  1. Marcel Lemmen

    Ik vind het leuk, en goed, dat er wat meer duidelijkheid is over de kosten van een programma. Aangezien ik alleen geen gegvens heb om dit te vergelijken weet ik niet of dit veel is of niet voor een programma van dit kaliber. Ik kan me voorstellen dat een jaartje Lingo minder kost, maar hoeveel kost een serie X-Factor bijvoorbeeld…

    Oh, vergeet Mitsubishi niet als sponsor, die is ook erg aanwezig.

      /   Reply  / 
    1. )Robert(

      X-factor kost de helft. Popstars nog minder. Talpa kan ook meer investeren omdat het de internationale “pilot” is.

        /   Reply  / 
    2. !#Michael#!

      En een seizen GTST kost dan weer bijna 2x zoveel ;)

        /   Reply  / 
      1. Marcel Lemmen

        Maar dan heb je wel 100x meer afleveringen. Dus per aflevering is GTST weer een stuk goedkoper :)

          /   Reply  / 
  2. drama queen

    Misschien snap ik het niet helemaal, maar in mijn ogen is het wel vreemd dat John de Mol met TVOH heeft lopen leuren, hij is toch zelf ook aandeelhouder van RTL?

      /   Reply  / 
    1. Marcel Lemmen

      Talpa werkt onafhankelijk. Als hij bij SBS meer geld voor het programma kan krijgen, of betere toezeggingen, dan zal hij dat absoluut doen. It’s all about profitability.

        /   Reply  / 
      1. kokkie

        ik vind als je aandeel houder bent dat je voor rtl eerst programma’s moet maken

          /   Reply  / 
        1. stef

          ja dat kan jij wel vinden, maar dat moet hij toch echt lekker zelf weten…

            /   Reply  / 
  3. TiemenJan

    Kromme dingen in het leven
    Soms, soms snap je dingen niet…
    Iemand die ik (@IvonvanLierop) via twitter heb leren kennen heeft samen met een bevriende tweep een geweldig idee gelanceerd. Een tweetup op 10-12-10 om samen met alle tweeps te kijken naar de live show van The Voice Of Holland. #TVOH020

    Als ik naar mezelf kijk vind ik de vrijdagavonduitzendingen van #TVOH het leukst met mn laptop op schoot omdat mn hele timeline volschiet met commentaar van allle tweeps die kijken naar #TVOH en werkelijk alleswat ze ervan vinden op twitter knallen. Hilarische taferelen die me af en toe echt van de bank af laten rollen van het lachen. Maar genoeg over mij.
    Ik kan me voorstellen dat zij ook iedere vrijdagavond op de bank zaten voor de tv met de laptop op hun schoot en dachten dat als zoveel mensen ernaar kijken en er een mening over hebben, het nog leuker zou zijn, tijdens een live uitzending met al die tweeps bij elkaar te komen om gezamelijk op 1 locatie te kunnen kijken! Lekkker commentaar leveren met ons allen, in de pauze’s leuke artiesten, mooi arrangement met een hotel… Check http://www.tvoh020.nl/ maar ff om te kijken wat allemaal al geregeld is.
    Heerlijk om te zien dat mensen daar zoveel tijd insteken en daar zo enthousiast van worden, hadden meer mensen dat maar!
    En dan komt de dag dat zij een brief en mail krijgen van Talpa. Want wisten jullie dat iemand die zo’n initiatief neemt niet zomaar de foto met de hand en microfoon van Talpa mag gebruiken? Want FOEI! Dat is een beschermd logo en wij twitteraars zouden zomaar eens kunnen denken dat TVOH hieraan meewerkt.

    En dat voor een programma dat juist inspeelt op dat we allemaal moeten tweeten wat we ervan vinden met de #TVOH. Ik dacht dat juist Talpa Social Media wel zou begrijpen en dus ook inziet, dat wij tweeps heel goed snappen dat dit initatief van een #tweetup niet door hen wordt genomen maar door enthousiaste fans van The Voice Of Holland! Want er worden zoveel #tweetups georganiseerd die gelinkt zijn aan een tv of radioprogramma. En volgens mij heeft nog nooit een tweep gedacht dat dit op initiatief van het programma zelf was, want Social Media draait om eerlijkheid en de mensen achter deze #tweetup maken zich ook altijd kenbaar. Om dan te gaan dreigen met een claim vind ik persoonlijk nogal ver gaan, eigenlijk ongehoord.
    En daarom vind ik #TALPAZUIGT

      /   Reply  / 
    1. Twitteraar

      @TiemenJan: Dus jullie maakten daarom wil je nu even aandacht vragen? #Aandachtshoer

        /   Reply  / 
      1. Twitteraar

        -jullie maakten

          /   Reply  / 
  4. joris

    ik kijk vanavond Flikken. Veel leuker op dit moment
    als the voice nog een kandidaatje of 8 is kom ik wel terug.. de stand staat nu op 20 en das me echt teveel.

      /   Reply  / 
    1. StefanXVI

      Ja leuk, een herhaling.

        /   Reply  / 
  5. C

    Wat gaat er veel mis bij TVOH. Aan het begin Wendy die zich steeds verspreekt, daarna een foute instart van een filmpje terwijl er iets aan VanVelzen wordt gevraagd en vervolgens muziek uit de speakers van de coaches terwijl het optreden voorbij is….

      /   Reply  / 
  6. Robbin

    Waarom wordt Jennifer Ewbank zo de hemel in gesprezen? Ik vind haar echt helemaal niets aan!

      /   Reply  / 
    1. Frank

      Wat denk je, komt door de familie-naam. Wanneer Jennifer een andere achternaam had was ze niet eens tot de live-shows gekomen. Echt superslecht!!

        /   Reply  / 
  7. voice-of-holland bagger

    Die Jennifer is ook erg saai op de buis….Ipv van Jennifer had ik nog liever naar Herman van Idols 1 gekeken.

      /   Reply  / 
  8. .

    Jennifer Ewbank is gewoon ff pauze, ff uit je luie stoel ff lekker pissen en dan weer verder kijken naar de echte talenten.:d

    En echt zonde dat Van Velzen de beste talenten heeft, de beste vliegen er nu eerder uit want zeg zelf Joanne en Sarina zijn echt stukken beter dan sommige kleine talentjes van de overige juryleden.

      /   Reply  / 
  9. simmer

    wat is er toch mis met al die talenten programma s?in het begin leuk , nieuw en verrassend. nu zie je dor de bomen het bos niet meer en dat geldt ook voor de zangkwaliteiten van de deelnemers. een paar echte goede zangers, maar ook velen die zo vals zingen als een kraai. valt dit niemand op?of is het de macht van de media, die door hun constante aandacht aan de deelnemers dmv spotjes, intervieuws ,etc de kijkers wil laten denken hoe geweldig elke kandidaat wel niet is.en het gekke is dat de deelnemers zelf er in gaan geloven.en natuurlijk blijven de goede zangers wel over, maar of daar altijd iets goeds van komt betwijvel ik. voorbeelden genoeg van winnaars waar je nooit mer iets van terug hoort.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>